Connect with us

Premieră TV

“Soare inselator 2”, cel mai scump film rusesc, la Pro Cinema

Published

on

In editia din 23 noiembrie a emisiunii “CineTePrinde” difuzata incepand cu ora 22:00, Cristian Tudor Popescu va prezenta telespectatorilor Pro Cinema unul dintre cele mai costisitoare filme realizate vreodata in studiourile de productie cinematografica din Rusia: “Soare inselator 2: Exodul”, in regia lui Nikita Mikhalkov. Continuare a filmului “Soare inselator” realizat de Mikhalkov in 1994, “Soare inselator 2” este realizat in doua parti: Exodul si Citadela.

55 de milioane de dolari au reprezentat bugetul acestei productii considerata cel mai scump film rusesc realizat vreodata.  “Soare inselator 2: Citadela” a reprezentat totodata si propunerea Rusiei pentru cel mai bun film strain, la Oscarul 2011. Nominalizat la Palme d’Or, la Festivalul de film de la Cannes, “Soare inselator2” a primit indelungi ovatii din partea publicului, insa a starnit si mari controverse. “La fel ca si in cazul altor natiuni, nici rusii nu suporta ca figurile emblematice ale istoriei lor sa fie tavalite prin noroi”, scria un ziarist rus, iar vesticii n-au fost nici ei mai ingaduitori in comentarii reprosandu-I lui Mikhalkov fidelitatea mult prea mare fata de interpretarea sovietica a evenimentelor din cel de-al doilea razboi mondial, dar si promovarea viziunii crestin ortodoxe asupra lumii.

Continuare a filmului “Burnt by the sun” din 1994, “Soare inselator 2: Exodul”  urmareste drama ofiterului rus Kotov, care, dupa ce scapa in mod miraculous de o sentinta la moarte, lupta in primele linii ale frontului. Fiica sa, Nadia, care era cat pe ce sa fie victima unui viol pus la cale de soldatii nazisti, este acum asistenta medicala si isi risca viata incercand sa o salveze pe a altora. În această perioadă, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, chiar şi foştii inamici luptă împreună pentru a-şi apăra ţara. Oamenii se ridică la luptă pentru o victorie comună, iar Kotov si fiica sa incearca sa-si poarte de grija reciproc. Dupa un bombardament masiv, focul si fumul intuneca lumina soarelui, iar campurile devin doar niste tinuturi ale mortii, acoperite cu cadavre. Zapada astupa totul, ca si cand ar vesti sfarsitul lumii. Numai un future se ridica si zboara deasupra armelor, ca un simbol al eternitatii.

 

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending