Connect with us

Premieră TV

Sofia Vicoveanca, rol principal în filmul lui Stere Gulea, la TVR 2

Published

on

“Duminica filmului românesc” ne propune un film cu Sofia Vicoveanca în rolul principal, alături de Dragoş Pâslaru, actorul care la mijlocul anilor ‘90 s-a călugărit şi de Daniela Vlădescu, soprana care a trăit o poveste de dragoste cu Nicu Ceauşescu. „Ochi de urs”, în regia lui Stere Gulea, duminică, de la 13.10, pe TVR 2.

 

Pentru adaptarea nuvelei cu acelaşi nume de Mihail Sadoveanu, Stere Gulea a ales-o în rolul principal pe Sofia Vicoveanca, după ce a văzut-o în mai multe spectacole şi a fost impresionat de personalitatea ei, considerând-o foarte apropiată de personajele imaginate de Sadoveanu. De altfel, după filmări, regizorul s-a gândit o vreme să facă o nouă ecranizare a romanului „Baltagul”, fiind convins că Sofia Vicoveanca ar fi cea mai potrivită interpretă a rolului Vitoria Lipan.

 

În rolul pădurarului Culi Ursake, care îşi găseşte pacea sufletească în munţi, Stere Gulea l-a văzut – ca o premoniţie? – pe Dragoş Pâslaru, cel care, la fel ca personajul din film, se va retrage în munţi şi în viaţa reală. Deşi, Culi nu s-a făcut preot, ca interpretul său, actorul Dragoş Pâslaru, care la mijlocul anilor 90 a renunţat la lumea teatrului pentru a se călugări, devenind fratele Vasile, iar ulterior ieromonah cu numele de părintele Valerian. Culi Ursake rămâne astfel doar un personaj jucat impecabil, decizia lui Dragoş Pâslaru de a alege haina monahală având legătură cu Mineriada din 1990, când a fost bătut cu bestialitate de mineri.

 

Un alt nume important de pe genericul filmului este cel al sopranei Daniela Vlădescu, cunoscută publicului larg pentru povestea de dragoste trăită cu Nicu Ceauşescu. Rolul Anei, soţia lui Culi, reprezintă debutul Daniela Vlădescu în lumea filmului, un debut deloc uşor, dacă ne luăm după declaraţiile ei. Pe parcursul filmărilor, Sofia Vicoveanca a fost cea care a susţinut-o şi încurajat-o. „A fost ca o mamă pentru mine, m-a ocrotit, a avut mereu un cuvânt bun, iar si­tuaţiile mai încordate dumneaei a ştiut să le facă mai uşoare”, mărturisea Daniela Vlădescu.

 

După drama „Ochi de urs”, la Duminica filmului românesc este programată, de la ora 20.10, comedia „Sexi Harem Ada Kaleh”, cu  Ştefan Bănică Jr., Stela Popescu, Jean Constantin, Rona Hartner.

 

Ca o continuare a filmului „A doua cădere a Constantinopolului”, povestea din „Sexi Harem Ada Kaleh” are în centru acelaşi personaj – Ismail, interpretat magistral de Jean Constantin.

Originar din Insula Ada Kaleh, Ismail a avut o mare dragoste de tinereţe în urma căreia s-a născut un băiat, Gicu, de care însă nu mai ştie nimic. După scufundarea insulei, care a avut loc în 1970, Ismail s-a mutat la Istanbul. El revine în România, după 1989, şi îşi deschide un local, pe care-l numeşte „Sexy Harem Ada-Kaleh”. Fiul său, Gicu, îl vede la o emisiune de televiziune – „Români fericiţi” – şi decide că trebuie să-şi întâlnească tatăl.

 

Proiectul “Duminica filmului românesc” de la TVR 2 se bucură de aprecierea telespectatorilor, care, în această duminică (19 noiembrie), au posibilitatea să vadă: „Ochi de urs”, de la ora 13.10 şi „Sexi Harem Ada Kaleh”, de la ora 20.10.

 

Credit foto: pseudokinematikos2.blogspot.ro , www.cinemagix.ro

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending