Connect with us

Campanie TV

Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi se alãturã campaniei Ajut eu!

Avatar

Published

on

Cu fiecare zi care trece, noi poveşti incredibile de viaţã, dezvãluite în cadrul campaniei Ajut eu!, îşi recapãtã strãlucirea şi îşi regãsesc speranţa unui viitor mai bun. S-a întâmplat şi în acest week-end, când în cadrul seriei zilnice Ajut eu!, de la 18:50, Sandra Stoicescu le-a dezvãluit telespectatorilor noi poveşti emoţionante.

Vineri, 13 decembrie, a fost rândul copiilor din Grãdiniţa cu Program Normal Broscari, din localitatea Bâlteni, judeţul Olt sã vadã cum dorinţele lor încep sã prindã contur. Alãturi de învãţãtoarea lor, doamna Mãrioara, cei 13 copii cu vârste între 3 şi 6 ani au venit în platoul Ajut eu! şi au fãcut un apel cãtre generoşi – o grãdiniţã renovatã, în care sã îşi poatã desfãşura orele de clasã. Deşi e singurã în toatã clãdirea veche de mai bine de 60 de ani, doamna Mãrioara nu are timp sã se plictiseascã, cãci ea se ocupã de tot: face focul în fiecare dimineaţã, le dã sã mãnânce, îi însoţeşte la toaletã, afarã, îi invaţã zilnic ceva nou şi tot singurã se ocupã de materialele auxiliare necesare orelor. De tot 12 ani se strãduieşte sã ţinã pasul cu tot ce e nou în educaţie şi sã le ofere ea, împreunã cu pãrinţii, ce nu le oferã sistemul. Pentru cã cel mai greu le este iarna cu mersul la toaletã, departe, în curte, prin frig şi zãpadã, învãţãtoarea şi-a înscris dorinţa pe site-ul campaniei. Moş Crãciun a venit anul acesta mai devreme pentru copiii din Broscari, care au primit deja jucãrii, caiete, cãrţi sau dulciuri în platoul Ajut eu!, iar şapte generoşi şi-au oferit deja ajutorul pentru renovãri. Alãturi de doi domni care s-au oferit sã ajute cu manopera pentru instalaţiile electrice şi sanitare, Cosmin Seleşi s-a înscris şi el ca voluntar la lucrãrile de modernizare. Cei care vor sã îi ajute pe micuţi, o pot face în continuare pe site-ul campaniei, www.ajuteu.ro

Sâmbãtã, 14 decembrie, Sandra le-a prezentat telespectatorilor patru fete de pus în ramã, dintr-un sãtuc din Neamţ. Sunt toate la fel de frumoase şi de talentate şi la fel de norocoase că s-au născut într-o familie care le-a învãţat, de mici, cã viaţa e un tablou colorat, din care n-au cum să lipsească toate nuanţele. Tragedia care le-a transformat sora în înger le-a învãţat pe Anastasia, Crina, Letiţia şi Nataşa să preţuiască fiecare clipă împreună şi să nu se plângă niciodată, dacă le lipseşte ceva. Venitul lunar al familiei, de 2400 de lei, nu le ajunge decât pentru strictul necesar. Pentru restul, cursurile de canto de exemplu, au trebuit să caute soluţii. Aşa că, dacă nu au bani să ajungă la mănăstirile din ţară, cânta cu plăcere şi în corul bisericii din sat. Sofia Vicoveanca s-a alãturat campaniei Ajut eu! şi a venit încãrcatã cu daruri în platoul Antena 1, în vreme ce generoşii care vor sã le ajute în continuare pe micuţe o pot face pe site-ul campaniei.

Duminicã, 15 decembrie, a fost rândul altor copile sã spere la o viaţã mai bunã. Este vorba de Cristina şi Ana, douã tinere care au ajuns sã se aibã doar una pe cealaltã. Ana, sora cea mare, are 35 de ani, dar diagnosticul de oligofrenie o ţine captivã în lumea copilãriei. Creierul ei este ca al unui copil de 5 ani, iar în urma tragediilor în care şi-au pierdut întâi tatãl şi apoi mama, rãpusã de o luptã grea cu cancerul, Cristina, deşi sorã mai micã, i-a devenit şi mamã, şi tatãl la doar 18 ani. La 25 de ani, Cristina poate sã se uite în urmã asemeni unui om greu încercat de soartã, dar care a învins, cu o forţã de care nici ea nu se credea capabilã. A terminat o facultate, un master, a lucrat mereu şi nu şi-a abandonat sora nicio clipã. Cel mai greu le este cu locuinţa, pentru cã trãiesc mereu cu grija cã din cauza problemelor Anei de sãnãtate, ar putea fi oricând alungate de cãtre proprietarii unde închiriazã.

În fiecare an, în decembrie, când împodobesc amândoua bradul în care stau înghesuite toate visurile lor mari, neîmplinite, îşi imagineazã cum ar fi dac-ar veni într-o zi şi la ele Moş Crãciun. Cum ar fi dacă ar avea si ele o casă doar a lor şi n-ar mai sta cu teama cã ar putea fi evacuate în orice moment sau cum ar fi viaţa lor dacã ar mai avea-o şi pe mama alãturi.  Fundaţia Mereu Aproape le-a asigurat deja chiria pentru şase luni, le-a oferit daruri de Crãciun şi prima lor ieşire la un concert împreunã – la spectacolul susţinut de Ştefan Bãnicã la Sala Palatului. Cei care le pot oferi o mânã de ajutor celor douã surori o pot face însã pe site-ul campaniei, www.ajuteu.ro .

Campania Ajut eu! continuă, iar telespectatorii Antenei își pot pune o dorință sau pot împlini chiar ei o dorință pe ajuteu.ro. De asemenea, timp de 26 de zile, aceștia vor putea urmãri cum zi de zi alte şi alte dorinţe vor prinde viaţã. În fiecare zi, de la ora 18:50, înainte de Observatorul orei 19, Sandra Stoicescu le va prezenta telespectatorilor unele dintre cele mai emoţionante dorinţe înscrise pe site-ul campaniei www.ajuteu.ro, pe care oameni generoşi le vor împlini.

Comentarii

Campanie TV

Programe speciale la TVR de Ziua Unirii Principatelor Române

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Transmisiuni directe de la Iaşi, loc simbolic al Micii Uniri, programe şi ediţii speciale, dar şi spectacole de folclor vor marca, pe 24 ianuarie, aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Programele TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova cu istoricii şi specialiştii invitaţi, dar şi emisiunile informative ale posturilor vor ţine conectaţi telespectatorii la momentul aniversar. 

        „România s-a născut la Iaşi” spunem pe 24 ianuarie! Începând cu ora 12.00, TVR 1, TVR 3 şi TVR Moldova vor transmite în direct manifestările organizate atât în Piaţa Unirii din Iaşi, la care sunt aşteptaţi să participe preşedintele României, Klaus Iohannis, miniştri, ambasadori, parlamentari şi alte personalităţi, cât şi de la Mănăstirea Trei Ierarhi, unde este înmormântat Alexandru Ioan Cuza şi unde se vor depune coroane de flori.

Manifestările vor începe cu un concert de muzică populară „Noi suntem români!”, susţinut de mari nume ale folclorului românesc. Programul ceremoniilor oficiale va continua cu discursuri susţinute de autorităţi, dar și cu un Te Deum săvârșit de reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Episcopiei Romano-Catolică de Iași. De asemenea, telespectatorii vor putea urmări Parada militară organizată la Iaşi şi se vor putea prinde în Hora Unirii alături de cei prezenţi în capitala Moldovei. Parada militară şi Hora Unirii vor încheia seria manifestărilor din zona centrală a Iaşului dedicate sărbătoririi Unirii Principatelor Române.

Partea a doua a ediţiei „România s-a născut la Iaşi” va putea fi urmărită la TVR 1 începând cu ora 15.00.

             Tot în transmisiune directă din capitala Moldovei, de la orele 16.00 şi 19.00, la TVR 3 este programat evenimentul „24 ianuarie, Vrerea naţiei române”, organizat la Palatul Culturii. Vom urmări un program cultural-artistic susţinut de Ansamblul „Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi, alături de invitaţi din Republica Moldova şi din regiunea Cernăuţi-Ucraina, de membri ai Filarmonicii de Stat din Iaşi şi ai Operei Naţionale Române din Iaşi. Invitat special: Horia Andreescu, dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

 Programe dedicate sărbătoririi Unirii Principatelor Române:

        De la 23.20, TVR 1 difuzează documentarul „Unirile Românilor”, în care evenimentele din epoca Unirii Principatelor Române, tensionate şi alambicate politic, sunt analizate de o echipă de istorici apreciaţi: acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, acad. Alexandru Zub, Lucian Boia, Irina Boulin-Ghica – responsabil cu strategia la Ministerul Culturii din Franţa, Georgeta Penelea Filitti, Radu Portocală, Sorin Iftimi, Ion Bulei, Sorin Liviu Damean, Gheorghe Cliveti.

        TVR 2 a pregătit în zi aniversară reportajul „Zbuciumatul destin al lui Cuza Vodă”, o producţie TVR Iaşi difuzată de la ora 08.00. Alexandru Ioan Cuza a fost înhumat la Ruginoasa, în mai 1873, dar, în 1944, când oraşul s-a aflat în prima linie a frontului, osemintele sale au fost mutate la Curtea de Argeş, iar un an mai târziu, la Iaşi. De aproape 70 de ani, Ruginoasa doreşte să-l aducă pe Cuza Vodă la locul iniţial al înmormântării.

        TVR 3 va transmite de la ora 20.00 spectacolul folcloric „Din suflet de român”, desfăşurat pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara. De Ziua Unirii, interpreţi renumiţi de muzică populară, reprezentanţi ai folclorului din toate zonele ţării, ne aduc frumuseţea inestimabilă a tezaurului naţional. Alături de membrii Ansamblului Banatul vor cânta nume cunoscute ale folclorului nostru: Mariana Deac, Ovidiu Homorodean, Angelica Flutur, Iasmina Iova, Marian Medregoniu, Nicu Novac, Luciana Ene, Silvia Timiş, Roberta Selagea şi Cătălina Rotaru.

        Românii din întreaga lume serbează Ziua Unirii urmărind la TVR Internaţional, de la 11.30 reportajul „Zbuciumatul destin al lui Alexandru Ioan Cuza”, urmat, de la ora 12.00, de transmisiunea directă în simulcast cu TVR 1 şi TVR 3: „România s-a născut la Iaşi”. Tot în transmisiune directă, de la ora 19.00, la TVR Internaţional va putea fi urmărit evenimentul „24 ianuarie, Vrerea naţiei române”, în simulcast cu TVR 3.

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

Australia, foc şi lacrimi – un documentar marca Observator, exclusiv pe AntenaPlay

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cum s-a văzut incendiul din Australia și cum sunt românii de acolo, echipa Observator va dezvălui într-un documentar exclusiv care poate fi urmărit integral pe AntenaPlay.

 

Filmul evenimentelor începe încã de  la aeroport, unde se poate observa pas cu pas prin ce au trecut trimișii speciali Laurențiu Rădulescu și Cosmin Herea. Echipa Observator a călătorit sute de kilometri prin mijlocul unui peisaj apocaliptic. După o serie de reportaje în Sidney, metropolă înconjurată de flăcări, aceştia au pornit către Canberra, unde au trecut prin zone carbonizate, păduri fantomatice, învăluite în fum şi case reduse la un morman de cenuşă. În drumul lor au însoţit și câteva echipe ale pompierilor australieni într-o zonă muntoasă, în partea de sud a Australiei.

Imaginile catrastofale și mărturiile exclusive ale românilor din zona sunt prezentate într-un documentar de 2 episoade, care poate fi urmărit exclusiv pe AntenaPlay: https://antenaplay.ro/observator-exclusiv.

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

Echipa Observator, transmisii speciale de la fața locului, din Australia

Avatar

Published

on

Australia este afectată de cele mai grave incendii de vegetație văzute în ultimii zeci de ani, de o amploare şi o violenţă fără precedent. Acestea au devastat regiuni întregi și s-au soldat cu 24 de morţi, sute de milioane de animale care au pierit în flãcãri şi peste cinci milioane de hectare de teren distruse.

O echipă specială a Observatorului, formată din Cosmin Herea și Laurențiu Rădulescu va ajunge la fața locului, iar din mijlocul tragediei vor transmite imagini în exclusivitate, dramele locuitorilor, ravagiile făcute de flăcări și vor sta de vorbă cu românii stabiliți în Australia, dar și cu autoritățile locale.

”Sute de milioane de animale omorâte de incendiile din Australia. Peste 1600 de case distruse de flacări. Vom pleca astăzi spre Australia, acolo unde există o comunitate importantă de români. Vom sta de vorbă cu ei, vom merge în zonele afectate de cele mai violente incendii văzute până acum”, a spus Laurențiu Rădulescu, reporterul special Observator. “”Ne deplasăm chiar în această dimineață spre Australia, cu prima oprire în Sydney. De acolo, mergem in Canberra și spre alte zone afectate de incendii. Este o deplasare atipică ținând cont de amploarea evenimentelor. Vom filma alături de românii stabiliți acolo, de pompieri, de oamenii aflați în pericol”, a adãugat operatorul Cosmin Herea.

Cele mai importante informații de la fața locului vor putea fi urmărite zilnic în jurnalele Observator, dar și online, pe observator.tv. Tragicul fenomen, pericolul la care se expun salvatorii, organizarea guvernului australian, ajutorul umanitar acordat la nivel global, dar și imagini fără precedent de la fața locului, toate acestea vor putea fi urmărite de către telespectatorii Antena 1, zilnic, în jurnalele de știri Observator.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0