Connect with us

UTILE

Solutia GertechTeile DPF: Eficiență și Economie pentru Curățarea Filtrelor de Particule

Published

on

Reclame

Automobilele au devenit indispensabile în viața noastră cotidiană și, prin urmare, menținerea lor într-o stare optimă de funcționare este o prioritate. În acest context, filtrul de particule, cunoscut și sub numele de DPF, joacă un rol vital în menținerea performanței mașinii și în reducerea emisiilor nocive. Însă, acest filtru necesită curățare periodică pentru a-și menține eficiența, iar soluția GertechTeile DPF se prezintă ca fiind cea mai potrivită opțiune. Dar, cât de eficient este acest produs? Să ne aplecăm asupra acestei chestiuni într-o manieră mai detaliată.

Rolul Filtrului de Particule

Filtrul DPF este un element esențial al mașinii, având misiunea de a reține și a filtra particulele periculoase care ar putea fi emise în atmosferă. Durata de viață a unui astfel de filtru oscilează între 150.000 și 300.000 kilometri, în funcție de starea motorului, stilul de condus și calitatea combustibilului. Prețul unui filtru DPF original poate ajunge până la 3000 EUR, în timp ce unul aftermarket poate fi achiziționat cu aproximativ 1500 EUR.

Formula Chimică a Solutiei GertechTeile DPF

Soluția GertechTeile DPF are o formulă chimică neutră, care nu afectează metalele prețioase din filtrul DPF, cum ar fi aurul, platină, paladiul, rodiumul. Spre deosebire de alte soluții de curățare a filtrelor DPF disponibile pe piață, care sunt de obicei bazate pe acizi, solvenți sau detergenți, aceasta își menține capacitatea de filtrare după curățare.

Avantajele Utilizării Solutiei GertechTeile DPF

Economie de Carburant

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării soluției GertechTeile DPF este economia de carburant. Dacă mașina dumneavoastră consumă în mod normal 10 litri la 100 de kilometri și parcurgeți 50.000 de kilometri pe an, curățarea cu GertechTeile DPF poate reduce consumul cu până la 10%. Acest lucru se poate traduce într-o economie de aproximativ 2500 lei pe an.

Protecție Împotriva Problemelor Mecanice

Un filtru DPF curat protejează motorul și componentele sale de eventuale probleme. Un filtru infundat poate cauza daune la senzorul de presiune diferențială, poate afecta turbina, supapele de evacuare, sondele Lambda și alte componente. Toate aceste piese sunt costisitoare și repararea lor poate aduce costuri suplimentare considerabile.

Putere de Curățare Eficientă

Soluția GertechTeile DPF are o putere de curățare extrem de eficientă și a fost special dezvoltată pentru a reacționa doar cu depunerile de hidrocarburi și cenușă. Acest lucru permite o aplicare rapidă și eficientă. Procedura de curățare durează aproximativ 30 de minute, incluzând măsurători, demontare, montare și măsurători ulterioare.

Cum se Utilizează Solutia GertechTeile DPF

Utilizarea soluției GertechTeile DPF este un proces relativ simplu. În primul rând, trebuie să porniți motorul și să îl lăsați să meargă la relanti până când temperatura apei din motor ajunge la 90 de grade Celsius. Apoi, identificați furtunul celui mai accesibil senzor de presiune înainte de filtrul DPF, sonda Lambda sau senzorul de temperatură la care aveți acces.

Urmează injectarea soluției de curățare în galeria de evacuare și observarea fumului alb care iese pe evacuare, semn că soluția a început să acționeze asupra depunerilor din interiorul filtrului DPF. Lăsați motorul la relanti aproximativ 3-5 minute. Apoi, apăsați pedala de accelerație până la 1500-2000 de turații pe minut pentru aproximativ 15-20 de minute și observați cum pe evacuare începe să iasă un fum dens, alb, cenușiu sau negru.

Rezultatele Utilizării Solutiei GertechTeile DPF

În urma utilizării soluției GertechTeile DPF, puteți aștepta ca mașina dumneavoastră să funcționeze ca și cum ar avea un filtru nou, fără a fi nevoie să plătiți sume mari pentru înlocuirea acestuia. În cazul filtrelor „topite”, chiar dacă nu se poate elimina partea topită a filtrului, prin curățarea celorlalte părți (laterale) se poate obține o valoare acceptabilă, sub pragul de avarie care declanșează aprinderea martorului „Check Engine”. Aceasta poate permite trecerea legală a oricărui test de noxe.

Înlocuirea Filtrului DPF cu unul Nou

Dacă decideți să înlocuiți filtrul DPF, este recomandat să utilizați unul nou și original. În cazul în care decideți să achiziționați un filtru DPF original, dar second-hand, este recomandat să treceți prin procesul de curățare cu soluția GertechTeile DPF înainte de instalare.

Dezactivarea Filtrului DPF

Dezactivarea filtrului DPF este o opțiune nerecomandată, deoarece poate avea consecințe legale și poate afecta funcționarea corectă a motorului. În plus, RAR (Registrul Auto Român) a devenit mai vigilent în ceea ce privește inspecțiile tehnice periodice (ITP).

Utilizarea soluției GertechTeile DPF oferă eficiență și economie pentru curățarea filtrelor de particule, asigurându-vă că automobilul dumneavoastră funcționează la capacitate maximă și că emisiile nocive sunt ținute sub control.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE2 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending