Connect with us

Emisiuni

Sonia Argint Ionescu prezintă Vreau să fiu sănătos la TVR 1

Published

on

Din 22 aprilie, telespectatorii TVR 1 vor afla în fiecare săptămână noutăţile din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. Prezentată de Sonia Argint Ionescu şi realizată de Beatrice Cioba, emisiunea magazin Vreau să fiu sănătos va fi difuzată în fiecare luni după-amiază, de la ora 17.00 şi va aborda subiecte care acoperă cât mai multe zone din domeniul medical românesc.

Rubricile cu informaţii utile tuturor, care fac din Vreau să fiu sănătos o emisiune dinamică, ce merită urmărită pentru consolidarea unei educaţii medicale sănătoase, sunt: Nou în medicina românească – cele mai noi metode de tratament prin care afecţiunile pot fi ameliorate sau chiar vindecate; Frumuseţe dobândită – zona de estetică medicală şi dermato-cosmetică; Profilaxia – urgenţa sănătăţii – accentuarea metodelor de profilaxie a diverselor boli; Kile te omoară – nutriţia şi regulile de alimentaţie sănătoasă; Terapii altfel – terapii din medicina alternativă şi tehnici de sondare a psihicului uman (terapiile psihologice); Noi am învins! – poveşti de viaţă ale unor oameni care au învins o anumită afecţiune, mai gravă; Evenimente medicale – evenimente din lumea medicală, performanţele unui act medical recent, mai mult sau mai puţin mediatizat, subiect care va sublinia rezultatele excepţionale ale unui medic român sau ale unei întregi echipe medicale.

În prima ediţie Vreau să fiu sănătos, telespectatorii TVR 1 vor afla cum pot recunoaşte simptomele unui infarct şi cum trebuie acţionat în acest caz, ce sunt constelaţiile familiale, ca tehnici de sondare a psihicului uman – chiar de la psihologul şi psohoterapeutul Carmen Ragea, precum şi ce presupune una dintre cele mai noi metode de remodelare corporală – Lipo Vaser. Dintre terapiile alternative, în prima ediţie a emisiunii pe teme de sănătate de la TVR 1 se discută despre iridologie, iar rubrica ce vizează tratamentele de ultimă oră făcute în România aduce în prim plan embolizarea anevrismelor cerebrale, tratament ce ajută la recuperarea 100% a pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral.

Tot luni, de la ora 17.00, sub titlul „Şi eu am învins boala!”, Sonia Argint Ionescu ne face cunoscută povestea unui copil născut surdo-mut, care, în urma unui intervenţii medicale posibile în România, a putut să audă şi să înceapă să vorbească. Iar cei care vor să ştie ce trebuie să facă pentru a avea un zâmbet frumos sunt invitaţi să urmărească interviul cu un medic ortodont, difuzat tot în cadrul emisiunii Vreau să fiu sănătos, de la TVR 1.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro<http://www.tvrplus.ro/>.

Producător TV: Beatrice Cioba

 

Sonia Argint Ionescu este implicată în emisiunea Vreau să fiu sănătos atât ca om de televiziune, cât şi ca mamă a doi copii, preocupată de hrana sănătoasă, tratamentele necesare în diferite afecţiuni sau stilul de viaţă sănătos. Sonia este cunoscută în special ca gazdă a emisiunilor în limba germană de la TVR (Toţi împreună, la TVR 2 şi TVR Internaţional, Împreună în Europa, la TVR 2, Germana… la 1, difuzată şi în prezent la TVR 1). De asemenea, în 2004 şi 2005, a fost una dintre prezentatoarele Festivalului Internaţional de Muzică „Cerbul de Aur”.

La rândul său, Beatrice Cioba a realizat şi prezentat, de-a lungul timpului, emisiuni pe teme medicale la TVR, precum Leacuri, hapuri & pilule, la TVR 3 sau Oameni ca noi, la TVR 1. La începutul acestui an, Beatrice Cioba a fost desemnată de către revista „Avantaje” Femeia Anului 2012, la categoria „Lupta pentru Apărarea şi Promovarea Drepturilor Femeii”, pentru eforturile depuse în scopul sprijinirii părinţilor nevoiţi să-şi crească singuri copiii. În mai, anul trecut, jurnalista TVR a înfiinţat Asociaţia Familiilor Monoparentale din România.

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending