Celebra soprană Virginia Zeani, una dintre cele mai importante cântăreţe ale secolului XX, revine după mulţi ani în România pentru a fi decorată de Casa Regală a României şi pentru a-şi lansa volumul Canta che ti passa. Acesta cuprinde dialoguri purtate de soprană cu jurnalistul Sever Voinescu.
Prima întâlnire cu publicul român din cadrul vizitei programate între 8 şi 29 mai are loc în studioul Radio România Muzical. Marţi, 10 mai, între orele 19.30 – 21.00, Virginia Zeani este invitata Luminiţei Arvunescu pentru o ediţie specială a emisiunii „Seara de operă”.
Ascultătorii Radio România Muzical au şansa de a intra în dialog direct cu celebra soprană, fie telefonic, fie prin email sau Facebook şi, de asemenea, pot câştiga premii constând în exemplare ale cărţii Canta che ti passa, cu autograful Virginiei Zeani. În cadrul ediţiei speciale a „Serii de operă” vor fi difuzate, în premieră românească, selecţiuni de pe discurile Virginiei Zeani care până acum nu au fost prezente pe piaţa autohtonă. Emisiunea va fi transmisă în direct audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro .
O nouă „Seara de operă” ce are ca subiect vizita în România a sopranei Virginia Zeani va fi difuzată la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, sâmbătă, 14 mai, de la ora 19.00.
Lansarea oficială a discurilor Virginiei Zeani, distribuite în România de Librăriile Humanitas, va avea loc vineri, 13 mai, la Opera Naţională Bucureşti. Tot aici va avea loc în 24 mai şi lansarea oficială a volumului Canta che ti passa, publicată de Editura Galaxia Gutenberg.
Virginia Zeani (născută în 1925 la Solovastru, judeţul Mureş) este considerată una dintre cele mai importante cântăreţe ale secolului XX. Cele aproape 700 de apariţii în rolul Violetta Valery din Traviata verdiană au consacrat-o drept una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună interpretă a acestui personaj binecunoscut.
Virginia Zeani, stabilită în prezent în Florida – Statele Unite ale Americii, va fi decorată de Casa Regală a României pe 11 mai 2011, pentru meritele sale excepţionale ca reprezentant al culturii române.