Sorin Grindeanu: Televiziunea digitală a început să mişte … Jumătate din populaţia României nu este utilizatoare de internet

0
801

Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională, a declarat că, timp de nouă ani şi jumătate, “nu prea s-a întâmplat nimic cu tranziţia” de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, în stilul clasic al românilor, şi “abia în ultimul an au început să se mişte lucrurile”.

Ministrul a mai declarat că jumătate din populaţia României nu este utilizatoare de internet, motivele pentru acest lucru fiind diverse, între ele numărându-se “zonele albe”, localităţile care ar urma să fie conectate prin proiectul RO-NET, informeaza Mediafax

Sorin Grindeanu, ministru pentru Societatea Informaţională, a făcut aceste afirmaţii la International Digital Forum, care este organizat, marţi, la Bucureşti, de către Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale.

El a vorbit despre mai multe proiecte şi iniţiative legislative din domeniul telecomunicaţiilor, dar şi despre tranziţia de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră.

“Vreo nouă ani jumate – în stilul nostru clasic şi nici nu caut vinovaţi – nu prea s-a întâmplat nimic cu tranziţia de la analogic la digital. Ceea ce trebuia să fie aplicat din 2006, conform convenţiei de la Geneva, a început să mişte în ultimul an, ca de obicei la noi. Şi nici începutul la noi nu a fost prea fericit. Dacă în iarnă, când începusem munca la minister, exista o licitaţie în desfăşurare, care îşi tot amâna termenul, în momentul în care s-a întâmplat acest termen limită, n-a venit nimeni (…) Asta mi-a ridicat inclusiv anumite semne de întrebare (…) S-a lucrat foarte mult în acea perioadă (…) În acest moment, mare parte din etapele necesare unei licitaţii au fost parcurse (…) Sper că după ce se termină din punct de vedere legal toţi aceşti paşi, contestaţii, tot ceea ce ţine de specificul din ţara noastră, să se înceapă treaba”, a spus Sorin Grindeanu.

Comentează aici: