Spania – Portugalia, penalty-uri. Rezumat Video

0
634

Detinatoarea titlului mondial si a celui european, Spania, si-a respectat blazonul si a invins selectionata Portugaliei, miercuri, in prima semifinala de la Campionatul European din Polonia si Ucraina.

“Razboiul iberic” nu si-a aflat castigatoarea in primele 90 de minute, ambele echipe fiind extrem de precaute.
A fost nevoie de reprizele de prelungire pentru a a vedea reprezentativa lui Vicente del Bosque descatusata. Iniesta putea aduce victoria spaniolilor, insa Rui Patricio s-a opus imperial.

Cum si la sutul lui Jesus Navas Patricio s-a dovedit a fi providential, meciul a ajuns la penalty-uri. Acolo, Spania a batut prima si a ratat, prin Xabi Alonso. Apoi a fost randul goalkeeper-ului din Regat sa se evidentieze la lovitura de la punctul cu var executata de Joao Moutinho. Scorul era in continuare 0-0, iar asistenta de pe arena din Donetk clocotea de nerabdarea de a vedea un gol.

[dailymotion width=”520″ height=”345″]http://www.dailymotion.com/embed/video/xrt9fq_portugal-0-0-spain-pen-2-4-euro-2012-semi-final_sport[/dailymotion]

Iniesta a luat balonul si s-a indreptat catre poarta lui Patricio. L-a privit pe lusitan aruncandu-se in dreapta sa si a trimis pe centru. Imediat Pepe a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Pique, Nani si Ramos au transformat si ei fara probleme.

La 3-2 pentru Spania, Bruno Alves a nimerit bara transversala, iar portughezii erau deja in agonie. Ultimul jucator din tabara lui del Bosque care a sutat a fost Fabregas. “Cesc” a lovit si el stalpul din dreapta portii lui Patricio, dar din bara laterala mingea a intrat in plasa.

Astfel, reprezentativa spaniola s-a calificat in finala Campionatului European, iar Cristiano Ronaldo nu a apucat sa execute penalty-ul pregatit pentru final.

Comentarii