Connect with us

ALL MEDIA

SPECIAL GUEST. Carmen Ivanov: ”Știrea de radio este destinată urechilor și nu ochilor”

Avatar

Published

on

Carmen Ivanov, trainer autorizat de dicție, ne împărtășește astăzi câteva reguli esențiale de care trebuie să țină cont prezentatorii de radio.

”Ştirile sunt coloana vertebrală a unui post de radio, ceea ce înseamnă că modul în care sunt prezentate știrile de radio este foarte important pentru identitatea respectivului post.

Dar trebuie avut în vedere faptul că știrea de radio este destinată urechilor și nu ochilor. Această afirmație este cu atât mai importantă cu cât mecanismul formării unei imagini în cazul transmiterii unui mesaj prin intermediul cuvintelor este mult mai complex decât simpla receptare și analiză a aceleiași imagini prin văz.

La nivel auditiv, activitatea cerebrală funcționează cu solicitarea lobilor temporali ai ambelor emisfere cerebrale. Cortexul auditiv este responsabil de auz, de interpretarea limbii și a muzicii. Exact aceeași parametri care sunt utilizaţi de creier pentru a identifica o linie melodică – înălțime, volum, ritmicitate și armonie, sunt şi factorii care definesc și procesul recunoașterii unei voci și a mesajului din spatele cuvintelor.

Se spune că tonul face muzica, iar acest lucru este cu atât mai important în comunicarea verbală. Cortexul medial prefrontal este centrul care decide opțiunea între starea de agresivitate sau calm, iar acesta este extrem de sensibil la tonalitate și la vibrațiile vocii. Pentru a încheia cu termenii medicali, trebuie doar să rămânem cu ideea că aceeași schimbare de temperament pe care ne-o trezește o piesă muzicală se poate obține prin modularea vocii umane. Iar corecta modulare a vocii face diferența dintre un jurnal corect prezentat – ehilibrat, echidistant și stenic, de unul prost.

Însă pentru ca un jurnal de știri să fie perfect difuzat și receptat de către ascultători e nevoie de o anume disciplină a editorului prezentator, care se poate transforma chiar într-o rutină.

Carmen Ivanov

REGULA NR. 1 – VINO LA RADIO CU O ORĂ ÎNAINTE DE JURNAL

Asta pentru a evita situațiile neplăcute în care ajungi cu câteva minute sau chiar secunde înainte de a intra în emisie gâfâind la microfon ca după maraton

REGULA NR. 2 – FAMILIARIZEAZĂ-TE CU ȘTIRILE ZILEI

Îți va prinde foarte bine să știi care sunt cele mai importante știri ale zilei și să nu ajungi în fața microfonului citind mecanic niște texte despre care nu știi absolut nimic. Nu vei convinge pe nimeni că stăpânești subiectul.

REGULA NR.3 – CITEȘTE-ȚI ȘTIRILE ÎNAINTE DE JURNAL

Chiar dacă ai venit cu o oră înainte de a intra în emisie, ar fi bine ca respectivele 60 de minute să le folosești constructiv. Adică să îți citești știrile pe care urmează să le prezinți cu voce tare. Măcar de două ori.

REGULA NR. 4 – EDITEAZĂ-ȚI ȘTIRILE

Dacă știrile pe care urmează să le prezinți nu sunt scrise de tine, ar fi bine să le citești cu voce tare și să modifici formulările care nu ți se potrivesc, fără însă a modifica și mesajul știrii.

REGULA NR. 5 – FĂ EXERCIȚII DE DICȚIE

Înainte de jurnal ar fi bine să faci măcar un set de exerciții de încălzire a aparatului fonator (față, limbă, buze) și câteva exerciții de pronunție. Vocea ta va fi mai clară, pronunția cuvintelor nu îți va da bătăi de cap și intonația va fi cea potrivită pentru respectivele știri.

Dacă vei ține cont de aceste mici reguli, succesul jurnalului de știri este garantat. Asta în condițiile în care subiectele alese sunt cele potrivite pe formatul postului, iar modul de redactare nu lasă de dorit. Mult succes!”

Articolul poate fi citit și AICI

Foto credit: Vlad Lăzărescu

CITEȘTE ȘI:

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Ce trebuie să iei în calcul atunci când alegi piesele auto de la centre de dezmembrări

Avatar

Published

on

În ultima vreme, centrele de dezmembrări au luat amploare și continuă să crească în popularitate. Explicația este evidentă și ține de preferința pentru mașini second hand importate masiv din Europa. România a fost campioană la acest capitol, multă vreme și nici acum nu se poate spune că lucrurile stau diferit.

Din pură nevoie de a găsi o soluție echilibrată în ceea ce privește întreținerea mașinii, piesele la mâna a doua sunt o recomandare. Nu orice tip de piesă desigur. Consumabilele, spre exemplu, nu sunt nicicând indicate a fi cumpărate la mâna a doua. Însă aripi, faruri, radiatoare, pompe de injecție, chiulasă, electromotoare sau alternatoare sunt oricând de preferat a fi cumpărate din centre de dezmembrări.

Diferența? De la astfel de centre de dezmembrari Craiova sau  din orice alt oraș achizițiile pot fi mai avantajoase din punct de vedere financiar. Vorbim despre o diferență de cele mai multe ori chiar și de jumătate de preț față de costurile cu piesele noi. Așadar, un major avantaj este legat de posibilitatea de a controla costurile, astfel încât să fie evitate achizițiile destul de costisitoare.

Ce trebuie să știți despre piesele cumpărate de la dezmembrări

Contrar unor prejudecăți sau contrar practicilor unor centre ce lucrează la nivel de amator, există și opțiunea de a primi garanție și de a avea parte de piese verificate. Iată ce trebuie să știți despre piese auto achiziționate din centre de dezmembrări precum Wolcar spre exemplu:

Garanția

Desigur, unele centre de acest gen nu își permit să ofere garanție pentru produsele comercializate. Aici este de altfel și ruleta rusească în cazul acestei metode de achiziție a unor piese auto. Nu însă și când vine vorba de Wolcar. Pentru ceea ce cumpăraţi de aici aveţi garanție asigurată de 3 luni.

Retur și verificare de piese

În ceea ce privește compatibilitatea pieselor aveţi un filtru activ în cadrul paginii Wolcar. Alegerea corespunzătoare va ține cont de modelul mașinii, anul fabricației de asemenea. O paletă largă de opțiuni regăsiţi aici: piese pentru Audi, Ford, Volkswagen, Skoda și multe altele. Privind tipologia pieselor vorbim despre elemente de caroserie, climatizare, electrice, de interior, pentru motor sau elemente de transmisie.

Oricare ar fi alegerea, stocul disponibil este notat online. Înainte de a fi livrată o piesă aceasta va fi verificată pe bancul de lucru. De asemenea, la Wolcar aveți și garanția a ceea ce cumpărați. În cazul în care intervine decizia de a face un retur, banii vor fi returnați integral. Detalii regăsiți și în cadrul paginii oficiale.

 

Cine este Wolcar

Centrul fizic este în localitatea Malu Mare, Craiova, județul Dolj. Dar cei interesați de achiziția unor piese de aici trebuie să știe că este posibilă orice comandă, cu livrare oriunde în țară. Pentru cei care pot ridica produsul de la centru lor, aici vor regăsi și un service autorizat, cu o lungă listă de servicii: începând cu partea de diagnoză computerizată și până la înlocuire de piese.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Kanal D, premiu pentru “Excellence in Media Sales”

Avatar

Published

on

Kanal D a primit aseara premiul pentru “Excellence in Media Sales”, in cadrul evenimentului “Most Admired Business Women Awards 2020”, organizat de Business Arena Magazine. Distinctia a fost oferita Stefaniei Mitrache, Digital&TV Sales Director Kanal D, pentru succesul profesional, aptitudinile manageriale si determinare in atragerea celor mai bune rezultate intr-un segment de piata foarte competitiv.

Printre invitatii la prestigiosul eveniment s-a aflat si Cosmin Cernat, vedeta Kanal D.

“Sunt foarte mandra ca am primit aceasta recunoastere, este meritul intregii echipe Kanal D, careia tin sa ii multumesc pe aceasta cale. Sunt convinsa ca impreuna vom reusi sa aducem, in continuare, cele mai bune solutii pentru clientii si partenerii nostri. Kanal D este un jucator important pe piata media din Romania, care se remarca prin rezultate spectaculoase inregistrate si printr-o crestere constanta, de la an la an”, a spus Stefania Mitrache, Digital&TV Sales Director Kanal D.

Kanal D este unul dintre cei mai performanti jucatori pe piata media din Romania; statia si-a consolidat pozitia in top trei televiziuni din Romania prin intermediul unei strategii de comunicare foarte bine articulate a valorilor bradului si a continutului emisiunilor difuzate.

In 2019, Kanal D se plasa pe primul loc la nivel National, in Day Time, in intervalul 11:00 -15:00, inregistrand o cota de piata de 15,1%. De asemenea, suprematia la nivel National, in Day Time, a continuat si in 2020, de luni pana vineri, in acelasi interval orar, statia acumuland o cota de piata de 16,5%.

Comentarii

Continue Reading

Radio

Ramon Cotizo și Nono Semen preiau ștafeta matinalului Digi FM de vacanță

Avatar

Published

on

            Ramon Cotizo și Nono Semen sunt „Regii dimineților de vacanță” și preiau ștafeta matinalului Digi FM, în luna august. În fiecare dimineață, de luni până vineri, de la ora 7:00 la 10:00, cei doi aduc energie și voie bună ascultătorilor Digi FM.

 

„Eu vara nu dorm ! Pe bune. Mă ține căldura treaz. Colegii mei s-au bucurat la auzul veștii și mi-au spus că eu sunt alesul pentru matinalul Digi FM de vacanță. Ce nu știau ei este că eu vara nu dorm – noaptea…  Așa că, după ce am tras bățul scurt (mai scurt decât Ciuclaru), vă aștept în fiecare dimineață de la ora 7:00 să ne trezim împreună sau mă treziți și pe mine. Nu o să fiu singur. Cel mai bun amic și coleg al meu, Nono, o să se alăture acestei nebunii de-o vară.

 

            „Cum suntem două firi puse pe glume, cred că o să ne descurcăm onorabil. Colegii ne strigă deja Regii dimineților şugubețe. Bețescurte, clar. Dar ne bucurăm. Ne bucurăm pentru că o să fim cu voi, pentru că dimineața bună se face cu un zâmbet, o glumă, o voce prietenoasă, alături de ascultătorii Digi FM, la prima cafea a zilei, în drum spre job sau în concediu, a spus Ramon Cotizo, completat de Nono Semen: „Fie că ești în vacanță sau la job, la Digi FM vei simți un vibe bun alături de doi oameni sinceri, deschiși și bucuroși că pot să-ți fie aproape.”

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0