Connect with us

Emisiuni

SPECIAL Programe dedicate Micii Uniri, la TVR

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Duminică, 24 ianuarie, telespectatorii TVR pot urmări programe speciale dedicate Micii Uniri. TVR Iaşi asigură transmisiuni directe de la manifestările din Piaţa Unirii din Iaşi, la împlinirea celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Unirea într-un singur stat a fost pentru români idealul de veacuri. Unirea Naţiunii s-a împlinit treptat, în diferite etape istorice. Duminică, 24 ianuarie, TVR ne propune să retrăim, pe parcursul unei zile, cele mai importante evenimente ale unuia dintre cele mai semnificative momente din istoria naţională, Mica Unire.

România s-a născut la Iaşi este titlul documentarului care demarează seria programelor speciale de la TVR 1 din 24 ianuarie, difuzat de la 10.40, preluat de la TVR Iaşi (difuzat în simulcast şi la TVR Moldova şi reluat, de la 17.30, la TVR Internaţional). Realizatoarea Gabriela Baiardi îşi propune să explice de ce Iaşul este oraşul unirii românilor în momente istorice importante, dezvoltând mişcarea separatistă de la 1859.

De la 11.20, TVR 1 ne aşteaptă în Iaşul care uneşte, un program special, difuzat în direct din Piaţa Unirii din Iaşi, preluat tot de la TVR Iaşi şi transmis în simulcast cu TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova. Ediţia specială cuprinde manifestările omagiale dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române: onorul prezentat de Armata Română, intonarea Imnului Naţional, ceremonialul religios Te Deum, discursuri ale oficialităţilor centrale şi locale, ceremonialul depunerii de coroane la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea detaşamentelor militare, intonarea Horei Unirii şi desfăşurarea Horei Populare.

De la ora 13.00, la TVR 1 putem revedea o ediţie specială a Tezaurului folcloric, cu tema „Hora şi Tricolorul, simboluri ale unităţii naţionale”.

După-amiază, de la 18.35, TVR 1 difuzează documentarul Zbuciumatul destin al lui Cuza Vodă, preluat, de asemenea, de la TVR Iaşi şi difuzat, de la 20.30, şi la TVRi. De aproape 70 de ani, Ruginoasa doreşte să-l aducă pe Cuza Vodă la locul iniţial al înmormântării în „gropniţa domnească”. Filmul prezintă atât argumente care susţin acest demers, cât şi motivaţia celor care se opun.

Filmul este urmat, de la 19.10, de un alt documentar, semnat de Oana Lazăr, de la TVR Iaşi – Elena Cuza – doamna României. Vlăstar al familiei moldoveneşti Rosetti, Elena şi-a asumat cu destoinicie şi spirit de sacrificiu rolul de Doamnă a ţării. L-a sprijinit mereu pe Alexandru Ioan Cuza în domnia sa dificilă.

TVR 2 a programat duminică, 24 ianuarie, de la ora 16.00, dezbaterea moderată de istoricul Dorin Matei, cu titlul Alexandru Ioan Cuza – Omul şi timpul său, emisiune realizată de Georges Boisnard. Istoricii Georgeta Filitti şi Sergiu Iosipescu sunt invitaţii care vor discuta despre modul în care nu greşelile, ci faptele mari ale lui Alexandru Ioan Cuza l-au dus spre o abdicare forţată.

Admirat de unii şi contestat de alţii, aşa cum se întamplă cu cei care domină o epocă istorică, Alexandru Ioan Cuza a rămas pentru români şi istoria românilor omul „Micii Uniri de la 1859”, care, după 7 ani de glorioasă domnie, a avut alţi 7 ani de dureros exil printre străini, acolo unde a trecut în nefiinţă fără să-şi mai revadă ţara.

Tot TVR Iaşi este „responsabil” cu programul special dedicat Micii Uniri şi la TVR 3. De la ora 9.00, putem urmări, în direct, emisiunea-magazin Unirea, Naţiunea a făcut-o!, despre semnificaţia Unirii şi personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, emisiune realizată de Vasile Arhire. Vom afla mai multe despre viaţa şi domnia lui Cuza, despre reformele sale cele mai însemnate, precum şi despre cei mai apropiaţi susţinători ai săi. La dezbatere vor participa istorici, muzicieni, scriitori, elevi olimpici, cercetători ştiintifici, vom vedea imagini în direct din Piaţa Unirii, dar şi reportaje din Iaşi, Bârlad, Galaţi.

De la ora 18.00, tot la TVR 3, intrăm pentru două ore, în lumea balurilor din vremea Unirii, evenimente care constituiau principalul divertisment la mijlocul secolului al XIX-lea. În emisiunea Magazin de sărbătoare: Balurile din vremea Unirii, transmisă de la Muzeul Unirii din Iaşi, ascultăm muzică clasică şi lăutărească, dansăm vals şi menuet, vorbim despre viaţa mondenă, măşti, obiceiuri culinare şi modă vestimentară.

Balurile din vremea Unirii sunt evocate de istoricii Aurica Ichim şi Sorin Iftimi, de muzicologul Carmen Chelaru şi artista plastică Miruna Haşegan, precum şi de interpreţi de la Liceul de Arte „Octav Băncilă” (coregrafia Cristina Todi) şi Universitatea de Arte „George Enescu” (coordonator, Ciprian Chiţu). Emisiunea este difuzată şi la TVRi şi TVR Moldova.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Mâine asistăm la o premieră în ultima rundă de audiții pe nevăzute de la Vocea României!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Lupta se intensifică: ”Eu o iubesc foarte mult pe Andra, dar sunt gata să mă bat!”, spune Irina!

Vineri, de la 20:30, în ultima rundă de audiții pe nevăzute de la Vocea României, concurenții fac totul pentru a impresiona, iar antrenorii luptă cu toate armele și încalcă regulile pentru cele mai bune voci. Mâine vom asista la o premieră în cea mai tare competiție a vocilor, dar și la bătălii memorabile. ”Eu o iubesc foarte mult pe Andra, dar sunt gata să mă bat!”, spune Irina. Cele două antrenoare încep lupta pentru un concurent cu un timbru vocal uriaș, cântă împreună cu el pe scenă melodiile Oameni și Copacul, iar Tudor intervine și împreună creează un moment înălțător.

Ultima ediție de audiții pe nevăzute va fi una plină de energie, alegeri imprevizibile, întoarceri în ulimele secunde care le dau palpitații concurenților, noutăți și suspans. Echipele antrenorilor vor fi completate de voci formidabile, deciziile acestora vor fi extrem de dificile și, chiar dacă lupta va fi una aprigă, Tudor își va demonstra generozitatea. ”În show-ul ăsta sunt doi naughty boys. Dar eu sunt the naughty boy generos, astfel încât le-am întrebat pe fete <<V-ați întoarce dacă ați putea?>>, ele având echipa completă. Și am zis să avem o luptă-n trei.”, îi va spune Tudor unui concurent, iar Andra va continua: ”Am apreciat încă de la început faptul că am asemenea colegi în acest proiect. Mulțumesc din suflet!”.

Chiar dacă vor avea echipele complete, antrenorii nu se vor putea abține și își vor întoarce scaunele pentru voci care îi vor face să vibreze. Ce se va întâmpla în această situație, cum vor reacționa concurenții și care vor fi deciziile finale, vedem mâine, de la 20:30, într-un spectacol extraordinar, la Vocea României!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Mirela Vaida îmbracă portul popular moldovenesc și cântă cu Alin Gheorghișan, la “Te cunosc de undeva!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Mirela Vaida vine sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 20.00, la “Te cunosc de undeva!”, în calitate de invitat special, și va cânta alături de Alin Gheorghișan, în deschiderea galei prezentate de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși. Mirela și Alin vor îmbrăca portul popular din zona Moldovei și vor cânta acompaniați de taraful condus de Silvian Voicu.

”Te cunosc de undeva!” este una dintre emisiunile mele de suflet, pe care n-o ratez de 13 sezoane. Atâta bucurie, culoare, energie și, bineînțeles, talent sunt în acest show,  încât mereu mi-am dorit și m-am visat printre concurenții săi. Am și fost pe punctul de a mă afla printre ei însă, din cauza emisiunilor în direct pe care le-am avut, acest lucru nu s-a mai concretizat. Așa că este cu atât mai mare entuziasmul meu atunci când ruleta personajelor își amintește de mine și mă invită în emisiune. De această dată, bucuria este chiar mai mare, pentru că voi cânta alături de Alin Gheorghișan, colegul meu de la Teatrul “Constantin Tănase”.”, spune Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii “Totul pentru dragoste – La bine și la greu”, de la Antena 1.

Sâmbătă, la “Te cunosc de undeva!”, Mirela Vaida și concurentul Alin Gheorghișan vor interpreta, acesta din urmă în travesti, câteva cântece din repertoriul Angelei Moldovan. “M-am născut și am crescut cu muzica populară în casă, este o parte din mine. Și cred că de acolo știu primele cântece. Cel mai mult ascultam cântecele Irinei Loghin, care răsunau în toată curtea. Cred că acelea au fost primele piese pe care le-am învățat sau poate chiar cele ale Angelei Moldovan, “Bundițași “La oglindă”, de exemplu, pe care îmi amintesc că le cântam la grădiniță”, mai spune ea.

Cum vor aprecia jurații momentul special susținut de Mirela Vaida și Alin Gheorghișan, telespectatorii Antenei 1 vor afla sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Te cunosc de undeva!”, prezentată de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Show-ul “Mama mea gătește mai bine” aniverseaza 500 de episoade

Published

on

Foto Credit: PRIMA TV
 

Show-ul culinar Mama mea gătește mai bine, găzduit de maestrul în artă culinară, Horia Vîrlan, și de prezentatorul Valentin Sanfira, se află la cel de al șaptelea sezon, iar sâmbătă, 20 octombrie, emisiunea difuzată de Prima TV ajunge la episodul cu numărul 500.

500 de episoade “delicioase”, 500 de mame fericite și mândre de aptitudinile culinare ale fiicelor sau fiilor lor, 1000 de preparate gustate și jurizate de maestrul Horia. 500 de episoade pline de zâmbete și de bună dispoziție cu peste 110.000 de ore de filmare și cu concurente venite din toate colțurile țării. Mai mult, Mama mea gătește mai bine are succes și în afara țării, românii plecați peste hotare au venit din Italia, Spania și de la Chișinău să arate ce pot găti pentru a câștiga laudele juratului Horia. Și premiile au fost pe măsură în cele 500 de episoade pentru că s-au acordat, în total, 750.000 de lei.

Maestrul Horia Vîrlan a declarat că au sărbătorit cele 500 de episoade de Mama mea gătește mai bine deschizând o sticlă de șampanie și mâncând tort. Toți cei care formează echipa emisiunii s-au felicitat între ei pentru realizarea imensă pe care au atins-o și s-au veselit în continuare ca și până acum. “Toți am devenit prieteni între timp”, a mai declarat Horia.

Echipa Mama mea gătește mai bine este pregătită pentru încă cel puțin 500 de episoade care să pună concurenții pe jar, în care aceștia să se confrunte contra cronometru, fiind, în același timp, emisiunea culinară cu un apetit crescut pentru show. Așadar, urmăriți în continuare competiția culinară Mama mea gătește mai bine, de luni până sâmbătă, de la 19.30, la Prima TV.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending