Spectacol în memoria Mihaelei Runceanu, pe 4 noiembrie, la Bucureşti - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Spectacole

Spectacol în memoria Mihaelei Runceanu, pe 4 noiembrie, la Bucureşti

Published

on

Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi Asociaţia Fan Club „Mihaela Runceanu” organizează, pe 4 noiembrie, la Bucureşti, un spectacol în memoria cântăreţei Mihaela Runceanu, la care vor participa, printre alţii, Corina Chiriac, Vlad Miriţă şi trupa Amadeus.

Pe 1 noiembrie se împlinesc 21 de ani de la moartea celebrei cântăreţe Mihaela Runceanu.

Evenimentul organizat în memoria sa, intitulat „Pentru voi, muguri noi”, va avea loc pe 4 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, fiind organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi Asociaţia Fan Club „Mihaela Runceanu”, cu implicarea verişoarei artistei, Andreea Runceanu, componentă a trupei Amadeus.

„Spectacolul poate fi realizat cu bunăvoinţa artiştilor, care vor participa ca şi dăţile trecute fără onorariu. Spectacolul poartă numele piesei şi ultimului ei album «Pentru voi, muguri noi», pentru că întreaga sa viaţă şi-a dedicat-o muzicii şi mai ales elevilor săi. E incredibil să afli câţi dintre cântăreţii noştri i-au fost discipoli„, spune Andreea Runceanu.

Trupa Amadeus a pregătit un moment special pentru concertul din spectacol, constând într-un medley din şlagărele Mihaelei Runceanu, alături de vocea ei. Pe lângă acest moment, în cadrul evenimentului vor avea loc mai multe recitaluri ale artiştilor care au fost prieteni sau foşti elevi ai Mihaelei, proiecţii video cu imagini mai puţin cunoscute cu Mihaela Runceanu, un moment special dedicat Mădălinei Manole, dans şi alte momente surpriză.

La eveniment şi-au confirmat prezenţa Corina Chiriac, Vlad Miriţă, Miki, Irina Popa, Silvia Dumitrescu, Alina Sorescu, Xenti Runceanu, Amadeus şi Minodora Dedis.

Intrarea la eveniment este liberă.

Mihaela Runceanu s-a născut pe 4 mai 1955, la Buzău. În perioada 1970-1974, Mihaela Runceanu a urmat cursurile Liceului de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie. În 1974 a fost admisă la Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” şi a urmat, în paralel, cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, clasa de canto.

În 1977 i s-a imprimat prima melodie, iar în 1978 a absolvit Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu”. De-a lungul carierei sale a obţinut numeroase premii şi a fost profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. A avut ca elevi unele dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii uşoare româneşti: Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Carmen Trandafir, Adrian Enache, Mădălina Manole, Nicola, Miki etc.

Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără: „E-adevărat iubirea mea”, „Să crezi în dragostea mea”, „De-ar fi să vii”, „Să fim copii”, „Haide spune!”, „Cât aş fi vrut să te chem”, „Eu nu te-am uitat”, „Fericirea are chipul tău”, „Dacă totuşi vei pleca” şi „Cântă iubirea”.

Pe 1 noiembrie 2010 s-au împlinit 21 de ani de la uciderea Mihaelei Runceanu, o crimă care a zguduit întreaga ţară. Mihaela Runceanu a fost omorâtă în garsoniera sa din Bucureşti, pe 1 noiembrie 1989, la 34 de ani, în plină ascensiune a carierei.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending