Spectacolul “Evgheni Oneghin” revine la Opera Naţională Bucureşti - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

Spectacolul “Evgheni Oneghin” revine la Opera Naţională Bucureşti

Published

on

După aproape un an de absenţă din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, “Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, în concepţia regizorală a lui Ion Caramitru, revine pe scena lirică bucureşteană după prezenţa pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Sofia.

În 28 şi 29 noiembrie, de la ora 18.30, publicul va avea astfel ocazia să asculte una dintre capodoperele artei lirice ruse – “Evgheni Oneghin”, inspirată din romanul în versuri cu acelaşi titlu al lui Alexandr Puşkin, avându-i ca invitați pe soliştii Ionuţ Pascu în rolul Oneghin, Tiberius Simu în rolul Lenski, Andreea Iftimescu în rolul Filipievna. De asemenea, reprezentaţia din 28 noiembrie va prilejui debuturile soliştilor Operei Naţionale Bucureşti Horia Sandu (Gremin), Sorana Negrea (Larina), Liviu Indricău (Triquet).

Opera Naţională Bucureşti marchează revenirea operei “Evgheni Oneghin” în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti printr-o expoziţie de fotografie deschisă publicului zilnic între orele 10.00-17.30 (acces liber). Printre personalităţile lumii muzicale care au facut parte de-a lungul timpului, din echipa artistică a diferitelor montări ale spectacolului “Evgheni Oneghin” pe scena lirică bucureşteană se numără soliştii Mihail Arnăutu, Iulia Buciuceanu, Octav Enigărescu, Ladislau Konya, Teodora Lucaciu, Zenaida Pally, Maria Snejina, Maria Şindilaru, Valentin Teodorian.

Baritonul Ionuţ Pascu a interpretat, de-a lungul carierei, peste 35 de roluri principale, pe scene din România, dar şi din Olanda, Canada, Australia, Coreea de Sud, Israel, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania, Italia, Germania etc. Una dintre reuşitele sale a fost spectacolul şi înregistrarea pe CD, alături de Filarmonica din Sidney, a lucrării “Cantata della Vita” de Gianluigi Gelmetti, dirijată de compozitor. A fost solicitat să interpreteze, de asemenea, rolurile ca Renato din “Un ballo in maschera” de Giuseppe Verdi, Ford din “Falstaff” de acelaşi compozitor şi Zurga din “Les Pêcheurs de perles” (“Pescuitorii de perle”) de Georges Bizet la Opera din Tel Aviv.

După o bursă de doi ani la Academia Teatrului “La Scala” din Milano, tenorul Tiberius Simu (foto) îşi continuă studiile sub îndrumarea maeştrilor Luigi Alva, Leyla Gencer, Mirella Freni şi Renato Bruson. Repertoriul artistului cuprinde roluri importante, precum Tamino din “Flautul fermecat”, Don Ottavio din “Don Giovanni” de W. A. Mozart, Fenton din “Falstaff” de Giuseppe Verdi, Nemorino din “Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, Almaviva din “Il barbiere di Seviglia” de Gioachino Rossini.

Câştigătoare a Premiului special la concursul “Salice d’oro” (Italia, 2010), Andreea Iftimescu a cântat alături de Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, precum şi de alte instituţii muzicale din România şi a fost solistă în opera “Brundibar” de Franz Crasa în cadrul festivalului “Voix Étouffée” de la Paris (Franţa, 2004). Andreea Iftimescu şi-a început colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti în anul 2012, interpretând în cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” rolul Agata din opera “Le cantatrici villane” de Valentino Fioravanti.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending