Connect with us

ADVERTORIALE

Spondiloza cervicală: Cum să recunoști simptomele și cum să o tratezi eficient

Published

on

Reclame

Dacă ai dureri de gât sau umeri persistente, poate fi un semn de spondiloză cervicală. Este important să identifici simptomele și să cauți ajutor medical pentru a preveni agravarea afecțiunii. 

Tratamentele eficiente, precum kinetoterapia, fizioterapia și tehnicile de manipulare manuală, pot ajuta la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea calității vieții.

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale cervicale, care poate cauza dureri și disconfort în gât și umeri. 

Această afecțiune apare cel mai frecvent la persoanele în vârstă și poate fi cauzată de uzură, traume sau un stil de viață sedentar. 

În acest articol, vom discuta despre simptomele spondilozei cervicale și despre cum să alegi cel mai bun tratament pentru spondiloza cervicala

Simptomele spondilozei cervicale

Spondiloza cervicală poate avea o gamă largă de simptome, care pot varia de la ușoare la severe. 

Cele mai comune simptome includ dureri de gât și umeri, rigiditate și o senzație de tensiune în zona cervicală. Alte simptome pot include furnicături sau amorțeală în brațe și mâini, durere în piept sau migrene.

Este important să discuți cu medicul tău dacă ai unul sau mai multe dintre aceste simptome. Medicul poate efectua o examinare fizică și îți poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi o radiografie sau o tomografie computerizată, pentru a confirma diagnosticul.

Tratamentele pentru spondiloză cervicală

Tratamentul pentru spondiloză cervicală poate varia în funcție de gravitatea afecțiunii și de simptomele individuale ale pacientului. 

În general, tratamentul se concentrează pe ameliorarea durerilor și a disconfortului și pe îmbunătățirea mobilității și funcției.

Kinetoterapia și tehnicile de manipulare manuală

Kinetoterapia și tehnicile de manipulare manuală sunt opțiuni de tratament non-invazive, care pot ajuta la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea funcției coloanei vertebrale. 

Aceste tehnici pot include exerciții de întindere și fortificare a mușchilor, masaj, mobilizare articulară și manipulare spinală.

Fizioterapia

Fizioterapia poate ajuta la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea mobilității și a funcției. Aceasta poate include terapia cu laser,electrostimulare, terapia cu unde de șoc și terapia cu ultrasunete. Fizioterapia poate fi efectuată doar sub supravegherea unui terapeut calificat și poate fi adaptată la nevoile individuale ale pacientului.

Masajul

Masajul este cu siguranță o formă de tratament eficientă în ameliorarea durerilor și a tensiunii musculare în zona cervicală. 

Acesta trebuie fi efectuat de un terapeut calificat și se adaptează fiecărui pacient în parte. 

Gulerul cervical

În unele cazuri, gulerul cervical poate fi o opțiune de tratament eficientă în scăderea intensității durerii și a decongestiei musculare în zona cervicală. 

Advertisement

Acesta  e utilizează pentru a menține o poziție corectă a gâtului și a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale cervicale.

Tratamentul medicamentos

Tratamentul medicamentos poate fi recomandat în anumite cazuri de spondiloză cervicală pentru ameliorarea durerilor și a inflamației. 

Acesta poate include analgezice, antiinflamatoare nesteroidiene și relaxante musculare. Este important să discuți cu medicul tău înainte de a lua orice medicament și să urmezi cu atenție instrucțiunile de utilizare.

Alte opțiuni de tratare a spondilozei

Există și alte metode de tratament disponibile pentru spondiloza cervicală în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de gravitatea afecțiunii. Acestea includ:

  1. Acupunctura – aceasta implică introducerea unor ace fine în puncte specifice de pe corp pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a tensiunii musculare.
  2. Terapia cu caldura sau cu gheața – această terapie implică aplicarea de comprese calde sau reci pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației.
  3. Yoga și pilates – acestea pot fi opțiuni eficiente de tratament care implică exerciții de întindere și forță pentru a ajuta la ameliorarea tensiunii și a durerii în zona cervicală.
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending