Spre Vest, spre Tara Mama (TVR 1), cu actorii Nicoleta si Ion Rusu - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Episodul al doilea al documentarului Spre Vest, spre Ţara Mamă îi aduce în prim plan pe actorii Nicoleta şi Ion Rusu. Documentarul care vorbeşte despre drama identităţii basarabenilor şi efortul lor de adaptare în ţara unde aud vorbindu-se aceeaşi limbă este difuzat de TVR 1 în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00.

Actorii Nicoleta şi Ion Rusu au renunţat la marile roluri de pe scenele teatrelor din Chişinău şi au trecut Prutul pentru a obţine faimă şi câştiguri mai bune, pe cele ale Bucureştiului. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu realitatea din România şi, în scurt timp, familia de actori a ajuns să lucreze din greu doar pentru a supravieţui, cu speranţa că, într-o bună zi, teatrele bucureştene vor deveni cu adevărat primitoare. „La început ţineam o distanţă, îmi era frică, nu voiam să se afle că sunt de peste Prut”, îşi aminteşte Nicoleta Rusu.

Povestea soţilor Rusu ilustrează drama basarbenilor care nu au găsit în România laptele şi mierea râvnite de acasă, dar, după ani de eforturi tenace, au reuşit să ajungă la liman.

TVR 1 transmite sâmbăta, de la ora 15.00, seria documentară: Spre Vest, spre Ţara Mamă, despre basarabeni care au reuşit să se integreze în societatea românească. Filmele documentare sunt realizate de Dumitru Bădiţa.

Cum au trăit basarabenii în URSS? Ce ştiau ei despre România? De ce au ales să treacă Prutul şi să se integreze în societatea românească? Sunt întrebări la care telespectatorii vor afla răspunsuri urmărind documentarul Spre Vest, spre Ţara Mamă, o serie de documentare despre basarabeni, despre schimbările lor de identitate naţională, despre efortul lor de adaptare în ţara unde aud vorbindu-se aceeaşi limbă.

Spotul de promovare a documentarului – aici: http://www.youtube.com/watch?v=V930ljICKGI

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending