Connect with us

ALL MEDIA

Stagiile de practică de vară în mass media încep la Sigma TV

Published

on

  În luna iunie 2012 sunt programate sa înceapă stagiile de practică de vară la Sigma TV în cadrul proiectului „Practicanții de azi, profestioniștii de mâine ai televiziunilor”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – POSDRU, Investește în oameni!

Toți studenții din România sunt așteptați în stagiile de practică Sigma TV – Televiziunea ta de practică.

Sigma TV – Postul de televiziunea al Universității POLITEHNICA din București, este principalul studio de tv unde studenții iși desfășoară activitatea în cadrul stagiilor de practică.

Studiourile Sigma TV au acum echipamente full HD care permit o transmisiune de înaltă calitate. Cu bani europeni s-au cumparat echipamentele și s-au modernizat : studioul, regia de platou, regia de emisie, și alte anexe. De asemenea, s-a achizitionat aparatură pentru amenajarea a opt stații de montaj imagine- sunet, ultra profesionale MAC.

De anul trecut Sigma TV are in componenta si un CAR de inregistrare pentru filmarile exterioare.

Pentru a vedea trecerea de la echipamente analogice la full HD puteti viziona pe site-ul proiectului un material video www.televiziuneameadepractica.pub.ro

Toate aceste echipamente vin in sprijinul studențiilor care aplică pentru stagiile de practica Sigma TV – „Televiziunea mea de practica”.

Studenții care vor veni în practică la Sigma TV își vor desfășura activitatea la partenerii de practică din proiect – Televiziunea Română, Radio România, dar și la Studiourile Sigma TV.

Stagiile de practică sunt gratuite și pot beneficia de ele toți studenții și masteranzii care indeplinesc condițiile de înscriere. Studentii care vor veni în practică la Sigma TV primesc tot suportul logisitc și didactic asigurat de profesori specializați în mass media și de tutori care asigură buna desfășurare a practicii în studiourile de televiziune partenere de până acum. De asemenea, studenții au la dispozitie ghidurile de practică pentru cele  două domenii: Tehnic și Stiintele Comunicarii- Creație, realizate în cadrul proiectului „Practicanții de azi, profesioniștii de mâine ai televiziunilor”; acestea pot fi descarcate gratuit de pe site-ul proiectului www.televiziuneameadepractica.pub.ro .

Studenții care vor să se înscrie la practică trebuie să acceseze site-ul proiectului și să completeze un formular de înscriere. Fiecare student trebuie să consulte programa școlara pentru a vedea ce perioadă este destinată stagiului de practică pentru fiecare facultate în parte.

 

Informatii despre Fondul Social European si Proiect „Practicantii de azi, profesionistii de maine ai televiziunilor”

Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeană cofinanţează proiecte prin care se realizează obiectivele strategice ale politicii de ocupare. De peste 50 de ani, FSE investeşte în programele dedicate creşterii gradului de ocupare în statele membre UE. 

Prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), FSE co-finanţează următoarele priorităţi:

  • Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor;
  • Creşterea accesului şi a participării pe piaţa muncii;
  • Promovarea incluziunii sociale prin lupta împotriva discriminării şi facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele dezavantajate.

Pentru mai multe detalii despre FSE/POSDRU accesaţi www.fseromania.ro

Practicanţii de azi, profesioniştii de mâine ai televiziunilor” este un proiect, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 .

Proiectul vine în sprijinul tuturor studenţilor indiferent de facultate pentru a stimula participarea la stagiile de practică în instituţii de media şi nu numai, sub indrumarea profesorilor şi tutorilor specializaţi.

1000 de studenţi vor beneficia de suport prin acest proiect în urmatorii doi ani, studenţii având posibilitatea să-şi găsească mai uşor de muncă în domeniul media la finalizarea facultaţii.

Materialele realizate de către studenţi in cadrul stagiilor de practică vor putea fi vizionate atât prin intermediul platformei web a proiectului, cât şi prin intermediul postului de televiziune Sigma TV, unde se va desfăşura ultima parte a stagiilor de practică.

Postul Sigma TV, a cărui licenţă audiovizuală este deţinută de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, va fi unul dintre studiourile de televiziune în care studenţii vor putea face practică şi eventual lucra, după finalizarea proiectului.

Iniţiatorul proiectului este Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, având parteneri, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” din Bucureşti, Facultate de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Universitatea Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, începând cu luna august 2010 .

Scopul acestei prezentări este de a vă informa cu privire la activităţile proiectului şi la oportunităţile oferite ca urmare a participării în cadrul proiectului ca beneficiar al stagiilor de practica.

Ca student :

  • poţi afla despre desfăşurarea stagiilor de pregătire practică dintr-o broşură, afiş, sau de pe site-urile proiectului;
  • poţi participa la unul din seminariile de informare şi promovare ce se vor desfăşura semestrial în fiecare universitate parteneră;
  • te poţi înscrie prin intermediul platformei web în vederea selecţiei pentru participarea la stagiile de practica
  • beneficiezi de indrumarea unui cadru didactic supervizor intr-o instituţie de presă ;
  • poţi urma stagiul de practică în condiţii net superioare din punct de vedere calitativ;
  • poţi fi unul dintre cei care va fi premiat în cadrul proiectului şi angajat intr-o instituţie media;

 

www.sigmatv.pub.ro

          Site-ul Sigma TV

www.televiziuneameadepractica.pub.ro

         Site-ul proiectului

 

Facebook – SIGMA TV

http://www.facebook.com/pages/Sigma-TV/139038416150470

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending