Connect with us

Emisiuni

Starea Naţiei & Dragoş Pătraru revin din toamnă la Televiziunea Romană! Iata ce a declarat realizatorul despre viitoarea colaborare!

Published

on

Reclame

Dragoș Pătraru și echipa lui revin, după un an, la televiziunea publică, cu emisiunea Starea naţiei.

 

Noul sezon va debuta pe 4 septembrie, iar producția va fi difuzată pe TVR 1 la aceeași oră ca și până acum, 22,30, cu reluare la ora 6.00 pe același canal și după amiază, pe TVR 2. De asemenea, producția va fi disponibilă și pentru românii din străinătate, pe TVR Internațional.

 

Decizia televiziunii publice răspunde dorinţei publicului telespectator de a vedea această producție în grila TVR. Aceasta a reieșit şi dintr-un sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda SRTv. Potrivit rezultatelor, emisiunea Starea naţiei era asociată de respondenți cu televiziunea publică, iar Pătraru era perceput, chiar și la multe luni după plecarea de la TVR, în topul vedetelor postului.

 

Irina Radu, Preşedintele Director General al TVR, crede că este important că a putut să readucă Starea naţiei la televiziunea publică: ”TVR a avut rezultate de audiență foarte bune, cât timp Starea nației a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înțelegem, noi, toți cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni și pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiție pentru a realiza efectiv aceste funcții este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre. Altfel nu vom avea pe cine educa și informa. Abia atunci putem spune că ne îndeplinim minsiunea publică. Este ceea ce încerc să fac la TVR împreună cu echipa mea, prin aducerea unor vedete și a unor producții care să pozitioneze televiziunea publică la un nivel demn de o instituție care se află în casele românilor de peste 60 de ani”.

 

Legat de costurile emisiunii, Irina Radu spune că ”a fost și condiția lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanțată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, Starea nației a adus nu doar cifre foarte bune de audiență TVR-ului, ci și un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producții. Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producții în grila noastră.”

 

Astfel, TVR 1 a înregistrat, în perioada 23 septembrie 2014 – 25 iunie 2015, pe tronsonul emisiunii Starea naţiei (luni-joi 22:30-23:30), un rating* mediu de 2,6% şi o cotă medie de piaţă** de 7,2 % la nivel naţional cifre de audienţă, cifre de aproape patru ori mai bune decât cele înregistrate pe aceleaşi interval orar, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, când emisiunea nu s-a mai aflat în grilă: rating mediu de 0,7% şi o cotă medie de piaţă de 2 % la nivel naţional.

 

Legat de revenire, Dragoş Pătraru a declarat: ”Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunțați că nu se știe dacă vom mai putea fi plătiți. Am promis ca ne vom întoarce, dacă situația revine la normal. Mergând prin țară, cei mai mulți dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică. Mi-aduc aminte că la Piatra Neamț un domn a venit la întâlnirea cu mine însoțit de tatăl său, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi în ochi că noi trebuie să ne întoarcem la TVR, pentru că dânsul doar aici ne poate vedea”. ”Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credința mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democrație tânără ca a noastră se află în mare pericol. Iar televiziunea publică cred că are forța să se detașeze total de luptele politice și să slujească interesul public, readucându-i pe români în fața televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR”, a mai precizat Pătraru.

 

Lansată în anul 2013 la România TV, dar cunoscând succesul la televiziunea publică, emisiunea Starea naţiei îşi propune să taxeze derapajele de orice fel, folosind umorul. ”Ne propunem că combatem stereotipurile, pentru că ele ne amorţesc gândirea. Prin tot ceea ce facem, încercăm să cultivăm spiritul critic al telespectatorilor şi să-i creştem rezistenţa la manipulare”, spune Dragoş Pătraru.

 

Din echipa Starea naţiei mai fac parte Mihai Radu, Gabriel Drogeanu și Dan Panaet, care scriu textele emisiunii, producătorii Raluca Damian și Mirela Oprea, jurnaliștii Elena Șerban și Dalia Tăbăcaru, reporterii Răzvan Anghelescu (Vax Populi) și Cristina Hurdubaia (Ceasul bun), actorii Claudia Prec şi Bogdan Talaşman. Pe partea de regie, montaj şi grafică, Starea naţiei mizează pe Adi Butoi, Mădălin Gioancă și Dragoș Vâţă. Voice-over este Adrian Blaj, iar vocea de pe parodiile cântate îi aparține Georgianei Mototolea.

 

Dragoș Pătraru a intrat în presă în anul 1996, la ziarul Prahova, din Ploiești. Are un masterat în Comunicare și Relaţii Publice, la Facultatea de Litere, din cadrul Universității Bucureşti. A mai lucrat la radio Contact, Prahova TV, publicaţia altPHel, iar din 2013, conduce proiectul personal Starea naţiei. Emisiunea a fost difuzată câte un sezon de posturile România TV și Digi 24 și două sezoane de TVR, unde revine din această toamnă.

 

Foto Credit: RADAR DE MEDIA

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending