Statul pe cărbuni, un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Suntem în plină criză energetică în care, teoretic, fiecare stat caută soluții pentru a produce energie cât mai eficient. Noi avem cărbune și nevoia de a aduce cât mai mult, pentru a-l arde la Termocentrala Paroșeni. Doar că, la noi, ca în orice treabă românească, apar contractele paravan, care lasă loc de furt și de exploatări ilegale.

Rareș Năstase a descoperit și oprit o astfel de exploatare ilegală, la cariera Victoria, lângă Lupeni, în Valea Jiului, loc care devenise… victoria hoților de huilă valoroasă. Cărbune sustras ilegal, care ajunge fie vândut statului, pentru producția de energie sau la export, în țări precum Polonia.

Întreaga anchetă poate fi urmărită duminica aceasta, de la 18:00, la România, te iubesc!.

„Adesea ne întreabă oamenii ce rezolvăm cu anchetele noastre, care sunt urmările. Ei bine, în acest caz am reușit să sistăm, în două rânduri, exploatarea ilegală de cărbune de la cariera Victoria, mergând acolo, filmând și punând întrebări. Așa am aflat și că huila de acolo ajunge până în Polonia, la export. Oricum, autoritățile competente trebuie să se implice, să vadă cum s-a exploatat acolo până acum și, mai ales, care ar fi prejudiciul. Ministrul Energiei ne-a anunțat că trimite corpul de control în zonă. Noi vom urmări, în continuare, să vedem ce măsuri vor fi luate“, a spus Rareș Năstase.

Modul în care se vinde cărbunele în continuare, cu paravan, către particulari și chiar către Termocentrala Paroșeni, trebuie cercetat. Este vorba despre zeci de tone de huilă care se extrag săptămânal și ajung și la export. Cărbune vândut cu acte, deși este scos fără acte.

Resurse esențiale, exploatări ilegale, combinații naturale – Statul pe cărbuni, un reportaj de Rareș Năstase, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedeteo săptămână ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV6 zile ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Seriale4 săptămâni ago

Anca Sigartău, schimbare radicală de look pentru rolul jucat în Lia – Soţia soţului meu

Reality Showo săptămână ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni2 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TVo săptămână ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending