Stelian Tănsase, şeful TVR se întâlneşte cu ANAF pentru a discuta deblocarea conturilor. Ce spune Ponta despre situaţia de criză! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Stelian Tănsase, şeful TVR se întâlneşte cu ANAF pentru a discuta deblocarea conturilor. Ce spune Ponta despre situaţia de criză!

Published

on

Foto Credit: captura TVR

Stelian Tănase, şeful TVR se va întâlni astăzi (miercuri, 22 iulie 2015, n.r) cu reprezentaţi ANAF pentru a discuta despre deblocarea contururilor televiziunii. În acest context Premierul Victor Ponta a declarat că: „Nimeni nu poate să ceară ANAF să încalce legea”, scrie Agenţia de presă Mediafax

Conducerea TVR va prezenta mâine măsurile luate conducerii ANAF”, a declarat, marţi, Radu Carp, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

El a mai spus că nu sunt blocate toate conturile SRTv, ci cel deschis la BRD, pentru o datorie de 10 milioane de lei. „Ne propunem să o plătim (datoria la bugetul de stat, n.r.) până la 1 septembrie”, a mai spus Radu Carp, care este membru în CA al TVR din partea PDL.

Totodată, Radu Carp a spus că membrii CA al TVR au luat, marţi, o serie de măsuri rapide, ca răspuns la acţiunea ANAF, urmând să fie aprobată o nouă organigramă a Televiziunii Române, în următoarea şedinţă a CA, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

TVR nu este o instituţie în subordinea Guvernului, nu avem noi dreptul să ne pronunţăm. Parlamentul se va pronunţa, doar că nimeni nu poate să ceară ANAF-ului să încalce legea, că după aia răspund ei penal, dacă încalcă legea”, a declarat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a amintit faptul că în 2012, la solicitarea Parlamentului, Guvernul a intervenit printr-un program de salvare ”de care noi ne-am ţinut şi conducerea televiziunii nu s-a ţinut”. ”Am înţeles că se mai angajează încă vreo 80 de directori, nu ştiu 84 sau câţi or fi”, a mai comentat Ponta referitor la situaţia din TVR.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate în aprilie de reprezentanţii instituţiei. Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending