Stii sa utilizezi corect telefonul? 6 greseli frecvente pe care le faci!

0
539

In ziua de astazi, fie ca vorbim de elevi, studenti, om de afaceri sau orice alta persoana din tara sau strainatate este aproape sigur ca acestia detin un telefon mobil/ smartphone. Cu toate acestea este important sa stim sa il si utilizam corespunzator. In cele ce urmeaza va prezentam cateva sfaturi care va vor ajuta sa descoperiti ce greseli faceati pana acum si cum le puteti indrepta.

1. Folosesti telefonul in conditii meteo extreme

Smartphone-urile ar trebui folosite intre 0 si 35 de grade Celsius. Tot ce depaseste acest interval, poate avea efecte. Spre exemplu, bateria se poate desfarca repede, iar telefonul se poate inchide singur. Incearca macar sa nu tii smartphone-ul in mana atunci cand afara este  ger. Pune-l in buzunar sau in geanta pentru a fi mai protejat.

2. Filmezi pe verticala

Nu mai filma tinant telefontul pe verticala, pentru ca aceste filmulete arata groaznic. Iti recomandam  sa il tii orizontal.

3. Tii telefonul in priza toata noaptea

Da, e convenabil sa te pui seara la culcare si sa pui telefonul in priza. Apoi sa-l scoti cand te trezesti. Insa daca il lasi conectat la incarcator si dupa ce e incarcat, sunt sanse sa ii strici bateria in timp. Aceasta se va descarca mai repede. Prin urmare, incearca sa incarci telefonul in timpul zilei. De asemenea, poti folosi o priza cu cronometru.

4. Lasi Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul activat tot timpul

Atunci cand Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul e pornit, dar nu si folosit, iti consuma energie. Si pe urma te intrebi mirat de ce bateria ta se termina atat de repede. Mai bine le tii dezactivate si le activezi la nevoie.

6. Nu iti protejezi smartphone-ul cu o parola

Apple zice ca jumatate din utilizatorii sai nu isi blocheaza telefonul. In cazul in care ti se fura, gandeste-te doar ca toate datele tale personale, toate fotografiile si toate mailurile ajung in mana cui nu trebuie. Esti dispus sa risti?

Sursa: http://www.news.com.au/

Comentarii