Connect with us

Vedete

Știrea zilei: Dorian Popa „prins drogat la volan”

Degeaba a zis Dorian Popa că este nevinovat, după ce a fost testat cu Drugtest și a ieșit pozitiv la canabis, „deontologii” i-au pus imediat eticheta de „drogat”.

Published

on

Apoi, Dorian Popa a fost condus la o unitate medicală din București pentru recoltarea de probe biologice. Există foarte multe erori la testarea cu Drugtest. Una este rezultatul în urma aparatului Drugtest și alta este rezultatul în urma probelor de sânge.

Să ne amintim de polițistul testat pozitiv la cocaină și amfetamină. Într-un final, omul s-a dovedit că era nevinovat. Nu se drogase.

Rezultatele aparatului Drugtest, care indicau că un ofițerul ar fi consumat cocaină și amfetamină, au fost contrazise de expertiza medico-legală, anunța Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Prea târziu, ar spune unii. Presa titra peste tot „polițist drogat, prins în trafic”, omul fiind nevinovat.

De asemenea, la începutul lunii septembrie, un șofer a provocat un accident mortal în Popeşti-Leordeni. El nu era drogat, potrivit analizei toxicologice emise de Institutul de Medicină Legală, deşi iniţial aparatul Drugtest, cu care a fost testat pe loc, a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive. 

În multe cazuri, sunt aproximativ 70-80% șanse să fie doar o greșeală de testare, dar titlurile din presă deja sunt „Dorian Popa, prins drogat la volan”. Undeva, în colțul paginii, este și reacția lui prin care spune că este nevinovat. Cum tot undeva, cu litere mici, va apărea, cel mai probabil, și știrea, „În cazul lui Dorian Popa, rezultatele aparatului Drugtest, care indicau că a consumat canabis, au fost contrazise de expertiza medico-legală”. Ce va mai conta adevărul după ce breaking news-ul a fost „Dorian Popa, drogat la volan”?”

Până una alta, deja are dosar penal după această testare

„În cauză, conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce, conform Legii. Poliţiştii  Serviciului Rutier Ilfov au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a transmis Poliția.

Dorian Popa a zis că nu a consumat niciun fel de drog, ci cel mai probabil a inhalat un vapor din aer la o petrecere.

Alt caz emblematic: BRomania, „prins drogat la volan”. Un fake news

În 2021, BRomania a fost testat cu Drugtestul, deși nu avusese un „comportament nefiresc”. De altfel, nici măcar nu consumase droguri în ziua în care a fost oprit de „oamenii legii”. Mai precis, potrivit raportului toxicologic cu rezultatele analizelor de sânge și urină, actorul nu s-a aflat sub influența substanțelor psihoactive când a fost tras pe dreapta de polițiști și testat cu aparatul DrugTest.

BRomania nu s-a drogat înainte de a urca la volan, așa cum fusese acuzat, ci consumase (cu câteva zile înainte) o substanță psihoactivă, care îi rămăsese în sânge. Mai pe scurt… poți să nu fii sub influența drogurilor, dar să ai prezența unor substanțe. Este o nuanță extrem de importantă.

Și de la un corn cu șampanie ieși pozitiv 

Un polițist a făcut o demonstrație prin care a arătat că până și un corn cu șampanie este periculos. Vorbim despre un corn simplu – 7 days, cremă cu aromă de vin spumant, având 1% „șampanie”. După ce a mâncat cornul, a ieșit alcoolemie 0,18 mg/l – contravenție. 

SURSĂ ȘTIRE: dcnews.ro

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending