Connect with us

Campanie TV

Stirile ProTV dau startul campaniei „Tu stii ce mai fac parintii tai?”, din 17 februarie

Published

on

Reclame

Dupa deschiderea granitelor, aproape 3.000.000 de romani au ales sa plece din tara, pentru a munci in strainatate. Initial, aceasta migratie a afectat, in primul rand, copiii.

Nu mai putin de 150.000 de copii au ramas in grija unui singur parinte sau a bunicilor. Dar acum Romania a ajuns sa se confrunte cu un fenomen dureros: acela al oamenilor in varsta, ramasi singuri acasa, incapabili sa isi mai poarte de grija, macinati de boli si de suferinta cauzata de faptul ca nu le mai trece nimeni pragul. Copiii lor, plecati peste hotare, sunt constienti ca parintii lor se sting de unii singuri, in vreme ce ei ingrijesc batranii altora.

Se apreciaza ca 1.000.000 de oameni in varsta din Romania au nevoie in prezent de ingrijire la domiciliu, dar tara noastra nu are politici unitare in privinta ingrijirii varstnicilor, iar serviciile alocate lor sunt putine si de proasta calitate.

Tocmai pentru ca gradul de civilizatie al unui stat este dat si de felul in care isi vegheaza batranii, Stirile ProTV demareaza campania Tu stii ce mai fac parintii tai?, prin care cer autoritatilor sa actioneze pentru protejarea celor care sunt a doua generatie afectata de migratia masiva, sa construiasca sau sa amenajeze camine de batrani in raport cu nevoile lor, sa finanteze ingrijirea la domiciliu si sa construiasca centre de zi in zonele afectate in care cei in varsta sa socializeze, sa primeasca asistenta medicala si o masa calda.

„In Romania, batranii sunt lasati sa moara singuri in casele lor, pentru ca nicio institutie a statului nu-si asuma ingrijirea lor. Am pornit aceasta campanie dintr-un sentiment de revolta: toti batranii au dreptul sa-si traiasca ultimii ani cu demnitate. Este de neconceput pentru multi dintre noi felul in care traiesc unii dintre ei. Si mai grav este ca nicio autoritate nu e trasa la raspundere„, declara Paula Herlo, unul dintre coordonatorii acestei campanii.

Trebuie sa ne schimbam mentalitatea„, spune si Anca Nastasi, implicata, de asemenea, in acest nou demers al Stirilor ProTV. „Parintii si bunicii nostri sunt oameni la fel de valorosi ca si copiii nostri. A fi batran nu trebuie sa insemne boala, marginalizare si singuratate„, mai declarat Anca.

Stirile ProTV nu doar atrag atentia asupra acestui fenomen, ci ofera si solutii care si-au dovedit eficacitatea acolo unde au fost aplicate. Una dintre ele este ingrijirea la domiciliu, care este de 11 ori mai ieftina decat cea la camin. Astfel de servicii sunt prestate in 27 de judete de catre ONG-uri si autoritati publice locale.

Votaţi AICI în Finala Premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending