Connect with us

Campanie TV

Stirile ProTv demareaza campania “Vreau si eu parintii mei!”

Avatar

Published

on

De ziua copilului, la ProTv debuteaza campania Stirilor ProTv “Vreau si eu parintii mei!”,campanie care isi propune sa atraga atentia asupra fenomenului extrem de grav al abandonului infantil si asupra unei legislatii extrem de greoaie care nu inlesneste si incurajeaza infierea copiilor parasiti.

Scopul campaniei Stirilor ProTV este unul pe cit de nobil, pe atit de simplu: nici un copil fara parinte! “Vreau si eu parintii mei” isi propune determinarea autoritatilor sa simplifice procesul de adoptie, scoaterea copiilor din centrele de plasament  mamut, infiintarea Tribunalului Copilului in toate judetele din Romania, reevaluarea adoptiilor internationale, aducind in atentie modelelele altor tari care dau copii spre adoptie strainilor.

Corespondentul Stirilor ProTv, Paula Herlo, va arata indeaproape cum 40.000 de copii abandonati sint impiedicati de o lege extrem de complicata si incoerenta sa aiba parte de parinti, de o familie. Va arata nu numai care sint problemele, ci si care ar putea fi solutiile care sa duca la transparenta si simplificare in procesul de adoptie, indemnind autoritatile la responsabilizare.

“Campania isi propune sa atraga atentia asupra copiilor abandonati. 40 de mii sunt in Romania. Suntem pe primul loc la numarul de copii parasiti in Europa si totusi statul n-are politici coerente pentru a-i proteja. Inca mai exista centre de plasament mamut in care cresc impreuna peste 100 de copii, legea adoptiilor nu incurajaza romanii sa ia un copil acasa, iar autoritatile refuza sa recunoasca faptul ca ne confruntam cu o situatie cu adevarat grava. Vrem ca in urma acestei campanii fiecare copil abandonat sa ajunga intr-o familie. Fie cea naturala, fie adoptiva, fie la parinti maternali sau in casa de tip familial. Important e ca ei sa simta caldura unui camin.” Spune corespondentul Stirilor ProTv, Paula Herlo.

 

 

Comentarii

3 Comments

3 Comments

 1. Avatar

  Vasile

  11 iunie 2011 at 23:48

  eu as propune ca acesti cuci(nu pot sa-i numesc oameni) care-si abandoneaza puii sa fie decazuti din drepturile parintesti la cel mult 72 de ore dupa abandon si copiii acesora sa fie declarati imediat adoptabili!cred ca asa ar avea o sansa aproape egala cu a celorlalticopii la o viata normala si la o copilarie decenta!

 2. Avatar

  ovidiu ursu

  11 iunie 2011 at 10:32

  Cine abandoneaza un copil este un om fara suflet fara Dumnezeu, un om fara suflet este un om rau, iar cine priveste nepasator la asa ceva este iresponsabil… om rau- siret,iscoditor,mincinos,invidios,fals,increzut…nu poti fi rau daca nu esti prost total… iresponsabil-delasator,lipsit de personalitate,prost inconstient… Aristotel-succesul in viata este jumatatea drumului,echilibrul,dintre timiditate si personalitate. Socrate- mai mult sti acel care stie ca de fapt nu stie nimic. A fi bun, crestin autodidact……DUMNEZEU cu tine…atunci suntem cu adevarat fericiti.

 3. Avatar

  elelna

  7 iunie 2011 at 19:49

  Sunt niste suflete nevinovate care merita sa afle ce este caldura unui camin si mai ales dragostea parinteasca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campanie TV

”Greu de respirat. Problema rămâne în aer”, un nou proiect editorial realizat de jurnaliștii Digi24

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI
 • Conform unul studiu al Observatorului Român de Sănătate, 23.000 de oameni mor anual în tara noastră din cauza bolilor cauzate de poluare
 • Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din țară
 • Comisia Europeană obligă România să ia măsuri pentru reducerea poluării

 

Digi24 lansează un nou proiect editorial – Greu de respirat. Problema rămâne în aer. Începând cu data de 20 februarie, în fiecare joi, timp de cinci săptămâni, în jurnalele Digi24, vor fi difuzate reportaje care vor răspunde la două întrebări esențiale: de ce a devenit atât de greu să respirăm aer curat și ce fac oficialii care ar trebui să nu mai lase problema în aer.

Problema aerului poluat este atât de gravă încât Comisia Europeană obligă ţara noastră să ia măsuri urgente pentru reducerea poluării. Statisticile confirmă faptul că aerul din marile oraşe e aducător de boli, tot mai multe şi mai grave, iar capitala României se află în vârful acestui „top”. Aceleași studii arată că 23.000 de români mor anual din cauza bolilor cauzate de poluare. Tot mai des mergem pe stradă și simțim nevoia să ne ținem respirația, praful înnegrește mașinile, geamurile locuințelor, hainele și, în final, plămânii, iată câteva semnale ce conduc la concluzia că respirăm un fel de otravă. Nu ştim câtă, pentru că măsurătorile sunt atât de inexacte încât nu au fost desluşite nici la nivel înalt.

„Acest proiect este, mai degrabă, o campanie de conștientizare, care lipsește cu desăvârșire în România. Știm că avem o problemă cu poluarea, dar nu știm de ce, cum ne afectează și ce putem face pentru a ne proteja. Autoritățile s-au întrecut în declarații și cifre de-a lungul timpului și ne-au făcut să uităm un lucru esențial: când respirăm aer poluat, organismul nostru are de suferit. Veți vedea în campanie mărturii ale unor oameni care au ajuns dependenți de medicamente din cauza poluării și care fug din București ori de câte ori au ocazia, pentru a putea respira normal”, spune jurnalista Digi24, Teodora Iacob, promotorul acestei campanii.

 

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

Lucian Mîndruță, Digi24 și Digi FM lansează campania “Cu drumurile curate”

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI

Pentru cei care nu așteptă ca schimbarea să vină de ceilalți, ci fac schimbarea care face diferența, Lucian Mîndruță, Digi24 și Digi FM lansează “Cu drumurile curate”. Campania de implicare civică își propune să îndemne românii la acțiuni concrete și recurente pentru protecția mediului.                                                                                                                                                                                      “Când mergi încet pe drumurile României, realizezi că prea mulți dintre noi își iubesc țara doar din vorbe. Iar faptele spun altceva: tone de gunoaie, de la cele de construcții și până la cele menajere, ajung ZILNIC pe marginea drumurilor, pe câmpuri și în păduri. Începem deci prin a vă arăta ceea ce, la 90 de kilometri pe oră, nu avem când să vedem. Și, după aceea, încercăm să și strângem, pe porțiuni pe care putem strânge comunități să ne ajute. În Muntenia, Ardeal și Moldova,” a declarat jurnalistul Lucian Mîndruță.

Prima etapă a proiectului se desfășoară până la data de 1 martie 2020 și invită publicul să trimită la adresa de email ajutor@cudrumurilecurate.com imagini care ilustrează realitatea pe care cu toții ne-am obișnuit să o luăm drept “normalitate”. De-a lungul drumurilor județene și naționale s-au format adevărate gropi de gunoi. Acestea sunt zonele vizate, iar fotografiile trebuie însoțite de coordonatele locurilor în care au fost realizate.

Harta drumurilor murdare va fi actualizată constant, în această perioadă, pe site-ul campaniei, www.cudrumurilecurate.com, pentru a crea o imagine completă și realistă a situației.

Cea de-a doua etapă a campaniei urmărește mobilizarea oamenilor care-și doresc să schimbe lucrurile și sunt, deopotrivă, dispuși să investească timp și efort pentru o țară “cu drumurile curate”.

Aceștia se pot înscrie ca voluntari pe site-ul campaniei pentru ultima etapă a proiectului, în care, alături de Lucian Mîndruță și de voluntarii Digi România, vor participa la acțiuni de ecologizare în trei regiuni ale țării.

Inițiatorii campaniei invită cetățenii, autoritățiși organizațiile locale care se ocupă de salubrizare și / sau de colectarea selectivă a gunoiului să se alăture acestui demers. Obiectivul acestor acțiuni punctuale este să responsabilizeze comunitățile în care se vor desfășura și să creeze premisele unei schimbări de durată, sustenabile.

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

„Statul la stat”, un nou proiect editorial Digi24 care prezintă neregulile din serviciile publice

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI
 • Avem milioane de funcționari și angajați în sistemul public și mii de frustrări și nemulțumiri legate de serviciile pe care le plătim și le primim.
 • Avem mii de instituții publice și milioane de întrebări despre rostul lor. În multe dintre ele, nici cei care lucrează acolo nu știu ce-ar trebui să facă. Nu știu cu ce se ocupă.
 • Știm însă că ocupă birouri și primesc salarii drept răsplată pentru servicii și favoruri politice.

 

Prin proiectul editorial „Statul la Stat”, Digi24 cere depolitizarea instituțiilor de stat și profesionalizarea lor profundă. Proiectul urmărește să descopere și să arate neregulile din serviciile publice a căror unică rațiune de a exista pare să fie recompensa politică. Din 5 februarie, în jurnalele Digi24 vor fi difuzate anchete și reportaje realizate de jurnaliștii Toma Petcu și Sergiu Voicu, iar subiectele vor fi dezbătute în platou cu analiști și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Instituțiile de stat consumă, anual, 30% din bugetul României și eșuează chiar în misiunea lor de bază: satisfacerea nevoilor publice. Calitatea serviciilor publice este unul dintre marile motive de nemulțumire din România și unul dintre motivele pentru care românii părăsesc țara. Conform unui sondaj IRES, 69% dintre cetățeni spun că sunt nemulțumiți de administrația publică. Aceeași analiză arată că 30% dintre români consideră corupția principala problemă de care se lovesc în instituțiile publice, urmând birocrația (27%), indiferența angajaților (23%), incompetența (8%) și politizarea (6%).

Campania „Statul la Stat” reprezintă o colecție de răspunsuri la întrebările „De ce ni se întâmplă asta? De ce dăm atât de mulți bani pe atât de multe instituții cu atât de mulți angajați, mulți dintre ei insuficient pregătiți sau chiar complet nepregătiți?”. Demersul jurnalistic urmărește identificarea instituției și verificarea jurnalistică a activității sale. Depinde de administratorii statului și de societate, în egală măsură, ca serviciile publice să fie în slujba tuturor cetățenilor.

*Reuters Institute Digital News Media Report 2019

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0