Connect with us

BAZAR

STRICT SECRET: In 22 noiembrie 1968, ora 4 dimineata, se pregatea invazia URSS asupra Romaniei. Ce a facut Ceausescu?

Redactia Radar de Media

Published

on

Cei care acum au cel putin 55-60 de ani isi pot aminti ca in 1968, in noiembrie, noaptea, treceau prin Bucuresti spre granita de est a Romaniei, trupe, tancuri si alte utilaje de tehnica militara. Lumea era speriata, nu se stia prea mare lucru, erau banuieli…logice.

Comasarea intregii armate romane la granita de est insemna doar pregatirea de ceva neplacut: un razboi, o invazie a sovieticilor. Mai toti fusesera speriati de gestul lui Ceausescu de a se opune URSS-ului in problema invadarii Cehoslovaciei. Se temeau de represalii dure.  Serviciile noastre cunosteau si data precisa: 22 noiembrie, ora 4 dimineata. Despre ce e vorba mai exact? 

In August 1968 rusii au lansat operatiunea “Dunarea”, mai exact invadarea Cehoslovaciei. Este bine-cunoscuta interventia lui Ceausescu de la vremea respectiva, discursul lui din 21 August – aplaudat de occident pentru tupeul nesabuit.  Interesante sunt cateva rapoarte informative ale CIA-ului facute public (relativ) recent (2001), privind posibila invadare a Romaniei de catre rusi 3 luni mai tarziu, in ziua de 22 Noiembrie 1968.  Agentii operativi raportau (din fericire) doar zvonuri privind o invazie de aproximativ 150.00 de militari.

Unul din comentariile raportului spune: “Sovieticii probabil isi permit sa joace un joc al asteptarii cu romanii ca sa vada daca acestia au tras vreo invatatura din invadarea Cehoslovaciei…si daca or sa fie vizibil cooperanti in afacerile Pactului de la Varsovia.”
Unul din putinele lucruri pe care le-a putut face Ceausescu la vremea respectiva, pentru a contracara invazia, a fost sa infiinteze Garzile Patriotice – cu bastile alea urate. Rusii nu ne-au mai atacat, drept care garzile au plecat la strans cartofi.

Odată cu instalarea la putere a lui Nicolae Ceauşescu, politica de autonomie a Securităţii româneşti faţă de serviciile secrete sovietice a început să se manifeste din plin. În primăvara anului 1965 au fost „demascaţi“ câţiva ofiţeri, din rândurile Armatei Române cu activitate în slujba serviciilor de spionaj sovietice, punându-li-se în vedere să întrerupă orice legătură.

VOTEAZA-TI FAVORITII PENTRU MAREA FINALA – PREMIILE RADAR DE MEDIA 2016

După cum notează dr. Cristian Troncotă, specialist în istoria serviciilor de informaţii române, „momentele de încordare, chiar de adversitate, între Securitatea română şi instituţiile similare sovietice s-au intensificat în contextul evenimentelor de la Praga, din 1968“.

Generalul (r) Neagu Cosma, Direcţia de Informaţii Externe (DIE), a obţinut prin intermediul unui ofiţer polonez – aflat în contact cu colonelul Ion Bichel – informaţia că Brejnev personal, împreună cu Andropov, şeful KGB, şi comandanţii Armatei Roşii au pregătit o invazie în Cehoslovacia, România şi Iugoslavia. Date ulterioare aduse la cunoştinţa lui Ion Stănescu, preşedintele Consiliului Securităţii Statului, au arătat că această acţiune se datora nemulţumirii Kremlinului faţă de politica lui Dubcek, Ceauşescu şi Tito.

ceausescu 5

Un colectiv restrâns din Statul Major al Comandamentului Tratatului de la Varşovia lucra la elaborarea planului în detaliu. Din acel colectiv făcea parte şi ofiţerul polonez, ceea ce înseamnă că era bine informat. Invazia trebuia să se desfăşoare în etape, mai întâi Cehoslovacia, după care, la intervale de două-trei săptămâni, urmau România şi Iugoslavia.

Iniţial, Nicolae Ceauşescu nu a luat în serios rapoartele Securităţii, iar Ion Stănescu l-a auzind spunând, textual: „Informaţiile pot fi adevărate numai dacă Brejnev e nebun! Numai un nebun, un descreierat ar face aşa ceva; mai trimiteţi-l pe omul vostru să adâncească informaţia“.

Pe 5 august 1968, Securitatea întocmea nota-sinteză nr. 148 „privind unele acţiuni ostile întreprinse de autorităţile sovietice împotriva R.S. România“. Documentul arată că, dincolo de informaţiile culese, serviciile secrete trimiseseră pe teritoriul României şi dirijaseră spre ambasadele româneşti din ţările socialiste, sub diverse acoperiri, îndeosebi ca turişti, agenţi bine instruiţi şi cu sarcini operative precise.

ceausescu

Comentarii

comments

Pagini: 1 2 3 4

Advertisement
37 Comments

37 Comments

 1. Avatar

  VIDOC

  5 august 2013 at 22:59

  Da .Imi aduc foarte bine aminte ca in acea noapte din *68 cand locuiam in Braila pe Str. Galati la Blocul 4 colt cu Str. Rahovei ,au trecut timp de o ora sute de tancuri si alte blindate senilate catre orasul GALATI. Printre acestea a trecut o platforma tractata de o tancheta ,care transporta un obiect imens si ciudat,acoperit cu o imensa prelata militara. .Crezand ca-i cutremur sigur ca toti locatarii blocului si vecinii au vazut grozavia din strada. A doua zi asfaltul era efectiv ciuruit din cauza senilelor ,iar calea ferata de la tranvaiul care circula pe atunci era sparta in dierite locuri. Bineinteles ca au venit echipe de sudori si reparatori care au lucrat aproape trei zile pentru refacerea terasamentului…….Despre platforma ciudata…..Unii au spus ca era o racheta nucleara ; altii au sustinut ca nu era decat (Lanterna Romaneasca )… LASERUL ROMANESC EXPERIMENTAT LA GRANITA CU RUSII CARE LE-AU TOPIT 200 DE TANCURI dintr-o singura raza ,facandu-i PE RUSI SA-SI VADA DE TREABA SI SA NU INVADEZE ROMANIA !….Aiureli .

  • Avatar

   gigi

   1 septembrie 2014 at 23:10

   nu imi place sa contrazic, dar nu mai credeti povesti cu laseru Romanesc a fost un mit atunci nik mai mult

  • Avatar

   NICU

   8 mai 2016 at 21:46

   În anul 1992 la cerere M.Ap.N. A dat răspunsul:”a fost o gogoaşă ceauşistă”, iar fostul şef al Marelui Stat Major general colonel Ion Gheorghe a făcut precizarea în 1992 că la graniţa României nu a fost nici o unitate de luptă sovietică, nici un tanc şi nici o unitate de luptă românească fiind interzis de Ceauşescu de teama de a nu-i provoca pentru invazie. În realitate s-a modernizat muniţia aruncătoarelor de mine antitanc sovietice SPG-9 şi s-a răspândit zvonul că sunt lasere care topesc, iar în decembrie soldaţii au dat detalii fantastice ca mari eroi…că ei au văzut…

  • Avatar

   NICU

   8 mai 2016 at 21:54

   VIDOC, în toată Moldova era o Divizia 10 Mecanizată din Iaşi care avea un regiment mecanizat cu 21 tancuri T-34 din 1944 la Iaşi, unul la Botoşani cu 21 T-34 şi unul la Piatra Neamţ cu 21 T-34, un regiment de tancuri la Bacău cu 67 tancuri T-55 model 1950 sovietice şi atât. Acastă divizie putea apăra 20 km din cei 300 cu URSS.La Constanta erau era altă divizie cu 130 de tancuri, la Bucureşti 130 tancuri. Tractorul care l-ai văzut tracta o maşină de săpat tranşee rusească, dar la graniţî n-a fost nici un tanc sovietic şi nici o unitate militară românească.M.AP.N A dat răspuns în anul 1992 cu laserul:a fost o gogoaşă ceauşistă.

  • Avatar

   NICU

   15 ianuarie 2017 at 15:24

   Accesaţi:Legenda”armei” laser româneşti (7), şi veţi afla adevărul.

  • Avatar

   Ion

   27 iulie 2017 at 18:15

   De unde pi..da mamii voastre scoateti minciuni de genul laser, topit tancuri?????

 2. Avatar

  venetic

  23 iulie 2013 at 18:26

  Meritorie ideea de a include in text si facsimile dupa documente originale (chiar daca in mare parte cu bucati de text acoperite – din motive usor de inteles).In acest fel cititorul poate usor sa “corecteze” cite ceva din afirmatiile din textul articolului.

 3. Avatar

  casandra

  30 iunie 2013 at 21:23

  pai daca asta e adevarat atunci Iliescu a facut un copy-paste!Traiasca copy -paste!!!

  • Avatar

   Anti-jidanul

   2 septembrie 2014 at 13:03

   Pai manzul lui de unde sa invete sa plagieze ?

 4. Avatar

  cir

  24 iunie 2013 at 21:55

  Inventii de-ale papusarilor securisti, ca sa-si justifice abuzurile, sa pozeze in patrioti si sa-si pastreze pensiile uriase.

 5. Avatar

  DRona

  24 iunie 2013 at 18:06

  Ma cuprinde “disperarea” Citind intre randuri aflu cumare uimire urmatoarele:” Rusia era pregatita sa atace Iugoslavia” _ te uiti pe harta si observi ca rrrromania e minuskulă cu acent pe “-ulă” de la minuskula:) mai fratilor de unde ii scoate-ti pe papagali astia gen Troncotă care rtroncaneste numai tampenii:))))))))) totusi de la Iasi la Drobeta turnu Severin is fro 6-800km asa usor …da in fine AN4 urile anilor 69 stiau gramezi 🙂 …chiar asa cum spunea cineva is o gramada de nostalgici pe aici 🙂 fratilor aplecati va asupra muncii, invataturii poate iese ceva mai bun din Rrrrromania decat ce observam in ultimii 23 de anisori …. cu stima unul din cei multi plecati de acasa, de bine ce este in casa…………..

 6. Avatar

  gopo

  23 iunie 2013 at 23:10

  cica rusii sa ne invadeze.. pe noi!! pe cine, ma? pe noi??? pai noi aveam arma tectonica la momentul ala, am fi daramat capitala rusa si am fi scufundat juma’ din tara pana la vladivostok.. iar tancurile noastre cu laseri bateau tot ce misca, cu 30 de ani inaintea pentagonului, care au cumparat tehnologia de la noi pe ascuns.. geniu romanesc cu bataie lunga!

  auzi d’le, sa ne invadeze rusii pe noi.. sa zica mersi ca nu le-am tras-o’n freza.. rusii si acum au frica de noi, n-ai vazut ca au venit, au luat toata industria metalurgica si s-au retras apoi de frica? noroc ca au pus-o total pe butuci, ca altfel ii cuceream, ce mai, n-aveau nici o sansa!

 7. Avatar

  Decebal

  23 iunie 2013 at 18:16

  Da am auzit ambele variante si cea cu tancurile topite cu laser si cea cu invazia Chineza. Mai plauzibila e cea cu invazia. Cine isi aduce aminte in anii ’70 si ’80 produsele chinezesti de pe piata noastra erau ieftine si de cea mai buna calitate! Deci prietenia si schimburile economice existau. Cu laserul lui Henri Coanda mai caut. E secret si zvonul a murit odata cu screlozarea lui Ceausescu! Sa auzim de bine ca cei de acum nu sunt in stare sa varuiasca ce a constrit Ceausescu, dar sa mai si construiasca ceva.
  Pentru reflectat cat de prost suntem condusi:
  – PIB-ul Romaniei a crescut intre 1989 si 2012 de 3 ori suntem cu 4 milioane mai putini si o ducem mai rau;
  – PIB-ul Turciei intre 2000 si 2012 a crescut de 11 ori

  • Avatar

   doru

   23 iunie 2013 at 22:58

   erau rachete ghidate prin fixarea unei raze laser pe tinta (cam ca la telemetrele digitale de azi de pe piata) deci NU laserul le distrugea.. De invazie chineza nici vorba, nu riscau chinezii asa ceva.. Dar ei ne sfatuisera sa ‘marim claxonul’.. in ideea ca sustinerea prin mass-media internationala ii va determina pe sovietici sa renunte la vreo invazie.. Personal nu cred ca la trei luni dupa invadarea Cehoslovaciei mai planuiau asa ceva, deja pierdusera extrem de mult pe ‘plan politic’ si ‘ideologic’..

 8. Avatar

  ady

  23 iunie 2013 at 15:42

  cine vrea sa inteleaga politica si economia prima data trebuie sa citeasca ,, PROTOCOALELE ,,INTELEPTILOR (de fapt satanisti daca citesti ),, SIONULUI,, impreuna cu actualizarea lor PROTOCOALELE DE LA TORONTO,,daca se poate editia cu comentariile lui ioan mota este fabulos … macar din curiozitate….veti avea mari surprize
  doar citind aceasta carte veti intelege de ce guvernantii si presedintii i-au atitea decizii aberante impotriva popoarelor lor,
  evident vor aparea unii agenti ,,orbi,, care vor spune ca sunt false dar ce exemplu mai bun vreti decit realitatea
  Prin lovitura de stat din 1989 s-a reinstaurat stalinismul, jaful asupra ţării, genocidul anti-românesc. Evreimea bolşevică a ascuns steagul roşu al Cominternului şi a ridicat steagul negru al globalizării vestice. Fiul torţionarului Leonid Tisminetski (Tismaneanu) ne dă lecţii de democraţie şi anti-comunism.despre dinescu ce sa mai zicem ca a fost premiat cu soacra.
  Dinescu, inventator de „inteligenţă artificială“ alături de soacra sa prof. Elena LOGHINOVSCHAIA – Consilier C.C.M.M.M, cetăţean al fostei URSS, actuala Federaţie Rusă, şi, în timpul liber, soacra lui Mircea Dinescu
  ce sa mai zicem ca parintii ne au adus comunismul iar copii lor ne au adus capitalismul, vezi cazurile tismaneanu, roman, patapievici ( si coincidenta sau nu sunt evrei)etc ah da si acum avem il avem pe naumovici ponta primministru, e bine, vom avea victorii multe.
  sorin Oprescu, fiul generalului de Securitate Hirsch

  • Avatar

   Gogu del'As Kularie

   23 iunie 2013 at 17:39

   Protocoalele Sionului sunt o pacaleala, facute de Ohrana tarista pentru a incita la progrom si a justifica violentele populare impotriva evreilor. Gargara asta nu a fost ideea lor – niste preoti catolici au inceput prin 1750, Ohrana, in 1890 doar a facut una mai gogonata, pe care fraierii o inghit si azi.

 9. Avatar

  Dann

  23 iunie 2013 at 09:48

  Am “prins” perioada amintita in armata. Trebuia sa plec in permisie si in noaptea dinaintea permisiei am fost dislocat, cu toata dotarea necesara unei autointretineri (armament cu munitie, masca, foaie de cort, hrana rece, etc). Bineinteles ca toata lumea era cam speriata de invazia rusilor. Nu s-a mai intimplat nimic. Dar circula un zvon interesant, daca era adevarat : rusii nu vor intra in Moldova deoarece chinezi au anuntat ca intra si ei in Rusia daca vom fi atacati. In perioada aceea era “scandalul” de la granita chinezo-rusa care s-a manifestat prin oarece razboi local!! As fi curios daca era un svon s-au era realitatea? Cred ca dupa atitia ani nu mai este un secret!

 10. Avatar

  vorbe in aer

  22 iunie 2013 at 22:33

  Doar in 1968? Ha! Ha! Ha! Doar atit?

  • Avatar

   un prieten

   23 iunie 2013 at 18:33

   stoarce cosul ala (ha! ha!) si intra pe facebook doar acolo(frustratule) ai prieteni.

 11. Avatar

  Periscop

  22 iunie 2013 at 20:36

  Nu cred că rușii s-au speriat de beretele gărzilor patriotice , ci au luat în calcul opoziția populară. Ura față de Ceaușescu ba trecut în planul doi. Pe primul plan era : ” Nu, rușilor !”.Era treaba noastră ce făceam la noi acasă, dar n-aveam nevoie de ”mediatori benevoli”. Nu cred că s-a făcut publicitate pev tema asta, dar ”anumite organe” din component Ministerului de Interne tatonau, prin pușcării, pe deținuții politici (ăia care mai trăiau) ca să coordoneze și conducă eventualele grupuri de partizani. Apelau la cei pe care-i chinuiseră !N-a fost cazul pentrucă ”dușmanul de clasă” s-a oferit voluntar!A fost din patriotism sau I-a plătit cineva?Ce ziceți ?

 12. Avatar

  Dorulet

  22 iunie 2013 at 20:15

  Ce bine seamana scenariu cu ce s-a intamplat in 89 cand criminalul Iliescu a venit la putere….

  • Avatar

   vic decebal

   24 iunie 2013 at 19:48

   Da ai perfecta drepate, nu seamna, este acelasi , dar cati dintre cititori au concluzionat?

   • Avatar

    Un alt roman

    20 iunie 2015 at 01:57

    Toti …. Cred …… Care au citit cu atentie

 13. Avatar

  Ritzi Pitzi

  22 iunie 2013 at 17:26

  Nu-si aminteste nimeni ce zi e astazi ? Se implinesc 72 de ani de la deschiderea frontului de est in URSS, operatiunea Barbarossa… Decizia lui Antonescu de a merge cu Germania (calul pierzator pana la urma) ne-a adus in postura de azi. Ceausescu a fost doar un cizmar oportunist al vremurilor…

  • Avatar

   Lucian

   23 iunie 2013 at 12:57

   Adica ce vrei sa zici, ca daca nu ne-am fi aliat cu Hitler in 1941 nu mai veneau rusii peste noi? Polonia nu s-a aliat cu Hitler si tot a trebuit sa suporte 45 de ani de comunism, basca au pierdut si o treime din teritoriu in favoarea URSS. Pe cand Finlanda a fost aliata cu Hitler si chiar a atacat URSS in 1941 alaturi de Germania (tot ca sa-si recupereze niste teritorii), si in final a fost lasata in blocul vestic. Chestiile astea erau transate dinainte, nu a avut nici o importanta ca ne-am aliat cu Hitler. Ba chiar ma mir si consider ca am scapat ieftin, puteau usor sa ne lase fara Transilvania sau Dobrogea.

   • Avatar

    doru

    23 iunie 2013 at 23:04

    cred ca am mai fi avut o sansa daca dupa 1 sep.1939 am fi intervenit direct in ajutorul polonezilor, chiar daca ulterior am fi fost ‘tavaliti, poate si de rusi.. Dar am fi fost cert in tabara ‘care trebuia’ si alta ar fi fost soarta noastra la incheierea razboiului..

 14. Avatar

  Olala

  22 iunie 2013 at 14:50

  Da, da… S-au chachat pe ei de frica rusii cand au vazut beretele garzilor patriotice si au fugit cu totii in Siberia, de unde nu s-au mai intors decat prin 1980, unul cate unul si incaruntiti de groaza. Daca ar fi aflat si de cele sase-sapte divizii de tancuri topite de armia noastra brava cu “tunurile cu plasma” ale lui Ceasca, se si sinucideau. Asta ca sa se bucure bizonii manipulatori ca “doru”, “magotu enigmatic” – care n-a auzit, insa, tunurile din Star Trek tragand – “luca” sau “yako”… Cam mare densitatea de comunistoizi nostalgici intr-o tara zisa membru UE si NATO, cu o economie – cica – de piata. Uite ce insemna sa nu incriminezi prin codul penal propaganda comunista: n-avem cu cine sa construim, dupa gustul baietilor, Canalul Siret-Baragan, cu patrihoti” rosii.

 15. Avatar

  Adolf

  22 iunie 2013 at 14:14

  Ii batea Ceausescu de se kku pe ei!

 16. Avatar

  doru

  22 iunie 2013 at 10:24

  Inteleg deci ca planul din 68 a fost pus in practica in 1989. Cu un supliment: agentii maghiari veniti sa provoace dezlipirea Transilvaniei de Romania. Pacat ca din motive politice nu se spune adevarul despre 1989. Traim in minciuna si dezinformare de 23 de ani pentru a proteja niste interese ce ne sunt ostile.

  • Avatar

   Petre petre

   22 iunie 2013 at 15:46

   si se vede in calitatea vietii…

 17. Avatar

  LUCA

  22 iunie 2013 at 09:25

  planul a fost realizat intr-un procent de 80%
  Numai punctul 5 al acestui plan nu a fost dus pina la capat.
  AR TREBUI CONDAMNATI PENTRU INALTA TRADARE CEI CARE AU CONTRIBUIT LA ACRST PLAN

 18. Avatar

  paponie

  22 iunie 2013 at 09:19

  MINCIUNI,MINCIUNI,MINCIUNI PENTRU a-l revaloriza pe ceausescu ! Toate miscàrile lui Pingelicà au fost dirijate de Moscova pentru ca milioanele de $ ce au început sà curgà dupà aacest TEATRU KGB-ist sà intre în posesia rusilor. Toatà povestea cu “patriotul Caskà” a fost inventatà de “intelighentia” KGB-istà . S-au scurs milioanele de $ în buzunarele Moscovei prostilor si manipulatorilor ! Ceausescu a fost instruit de rusi care au reusit o Mare loviturà financiarà ! Occidentul a fost pàcàlit magistral cu inventarea lui Ceausescu cel împotriva Invaziei ! S-a deschis chiar si Ambasada RFG la Bucuresti, tot Occidentul a càzut în k.u.r de “patriotismul” cizmarului care nu a fost decît un pion în aceastà actiune de fàcut rost de dolari si de INVENTAREA unui lider român ca anti Rusia ! Ce prosti si nesimtiti sunteti voi bàtrînii securisti sà-l reînviati ca mare erou pe sluga Moscovei cea mai credincioasà Kremlinului !

  • Avatar

   yako

   22 iunie 2013 at 11:30

   Nu stiu ce varsta ai,dar dupa mintea ta Iliescu si Basescu sunt patrioti.Ceausescu,a facut greseli dar a fost un bun roman,a fost patriot si a fost iubit de oameni.Pacat ca s-a sclerozat de grandomanie in ultima perioada.

  • Avatar

   magotu enigmatic

   22 iunie 2013 at 11:48

   Eram copil cind spre 5 dimineata am auzit zgomot de motoare linga Prut.

   Bunicul care facuse razboiul mi-a zis atunci ca sunt zgomote facute de motoare de tancuri rusesti.

  • Avatar

   doru

   23 iunie 2013 at 23:34

   nici chiar asa.. protestul a fost impotriva unei interventii si nu impotriva comunismului.. ulterior situatia s-a calmat iar relatiile economice (de fapt cele care contau cel mai mult..) au continuat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.. Scurgeri ‘ilegale’ de informatii spre sovietici s-au facut (cum se fac si azi..) prin ‘implantatii’ ramasi din cine stie ce timpuri.. (unii or fi si de pe vremea lui Tudor..) Schimburile de informatii (sau cooperarea in domeniu) s-au facut pe baze legale sau chiar ‘economice’ (dupa cum se fac si azi..). Capitalurile atrase de romani nu puteau ajunge in alta parte, nefiind in numerar.. Aici pot fi acuzati altii pentru pretul ridicat cu care s-au achizitionat din occident.. (or fi fost din cei 10% de la Yalta..) Politica de ‘rebel’ l-a facut ‘indezirabil’ si de aici tot ce s-a facut pentru a-l compromite si inlatura.. (se poate chiar cuantifica in bani, cam cat ‘am castigat’ (si nu s-a ‘scurs’..) prin mentinerea controlului romanesc al exporturilor etc..) La asta a contribuit si singur, prin decizii gresite si chiar inconsecvente, prin ‘stalinismul’ promovat si ‘metodele’ folosite etc.. Dar nu trebuie uitat ca (totusi) negocierile cu ‘Europa’ sunt incepute de prin anii ’80 si ‘conditiile’ pe care le-a respins (mai ales ale FMI sau Bancii mondiale) l-a facut sa ia decizia de a returna imprumuturile externe si a incerca sa faca o alta ‘mare banca’ de imprumuturi pentru dezvoltare cu dobanzi mult mai mici si mai usor accesibile..

 19. Avatar

  toma

  22 iunie 2013 at 08:23

  cat de asemanatoare este operatiunea NISTRU cu operatiunea ILIESCU !!! Cele 5 puncte au fost respectate cu indarjire de iliescu !

 20. Avatar

  sase sase

  22 iunie 2013 at 06:24

  Este credibil punctual cu solicitarea interventiei armatei sovietice in caz de periclitare a loviturii de stat.Toti l-am auzit pe Iliescu in decembrie 1989, cand spunea ca “trebuie sa mergem la ambasada sovietica sa le spunem cine suntem”. Tot atunci general Gusa a fost interpelat la telefon (s-a vazut la televizor in direct) de cineva de la ambasada sovietice care intreba daca este necesar ajutorul militar al URSS, la cere Gusa a respuns cu fermitate si repetand de mai multe ori ca nimeni nu a solicitat acest lucru.De fapt de aici cred ca I s-a tras marginalizarea si antipatia sau mai binezis neincrederea lui Iliescu in acest general care era seful Marelui Stat Major al Armatei.Iliescu a preferat sa se bazeze pe Militaru si ulterior pe Stanculescu, amandoi facand jocul URSS ,al doilea fiind si agent dublu (in favoarea atat a URSS cat si unor servicii occidentale).Probabil si moartea premature a generalului s-a datorat atitudinii sale de respingere a matrapazlacurilor lui Iliescu ,Brucan si Stanculescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Reimprospatati-va locuinta cu noile arome Eyfel de 120 ml!

Avatar

Published

on

Atmosfera de primavara ne-a incalzit sufletele si ne ofera zilnic o stare tot mai productiva. Iar odata cu curatenia generala de primavara pe care o pregatim cu pasi repezi, locuinta noastra este dornica de un plus de miresme parfumate care sa transforme “acasa” intr-un loc drag sufletului nostru.

Odorizantele de camera ne ajuta sa traim zi de zi atmosfera unui sezon drag noua, completand orele istovitoare si planul in care am dat tot ce-i mai bun pentru a pune fiecare articol acolo unde este locul sau, cu un parfum de exceptie.

Iar odorizantele de camera din colectia Eyfel sunt astazi disponibile intr-o gama mult mai vasta, facandu-ti alegerea mai usoara. Dispunem de 10 noi arome fresh, florale, fructate si condimentate, prin intermediul carora nu doar ca-ti poti decora orice incapere cu stil, dar in acelasi timp iti poti reimprospata aerul intr-un mod divers, dupa propriile dorinte. Fiecare aroma spune o poveste si transmite o noua stare de spirit. Hai sa le descoperi!

 

Descopera noile arome Eyfel de 120ml – 10 sticlute patrate parfumate pentru o adiere de poveste.

1.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Sour Cherry – Visine

Te tot gandesti la zilele toride de vara, iar un odorizant de camera fructat in ton cu sezonul cald este aroma care ti se potriveste cel mai bine.

Poti opta pentru odorizantul Eyfel cu visine, un odorizant de camera cu o aroma fascinanta si racoritoare de visine coapte care se vor potrivi de minune intr-un cadru romantic si nu numai.

Sticluta incantatoare va va parfuma locuinta zeci de zile la rand oferindu-va posibilitatea de a va bucura de o aroma exploziva care sa va reprezinte pe deplin.

2.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Amber Patchouli

Notele picante sunt cele care va reprezinta pe deplin? Va sugeram atunci sa incercati odorizantul de camera Eyfel sub acelasi ambalaj cochet, dar care va va incanta prin notele intense si picante de patchouli care vor completa perfect aerul rece la tranzitia dintre anotimpuri.

Acest odorizant de camera sublinieaza personalitatea impunatoare si atmosfera magica a oricarei locuinte.

3.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Buket

Cu o floare nu faci primavara! Insa cu un odorizant de camera ce pune in valoare un buchet floral dulce si fresh cu siguranta veti putea cuceri simturile tuturor musafirilor care vor pasi in perioada urmatoare in locuinta dumneavoastra.

Aroma Buket este un nou odorizant de camera de la EyfelRomania.ro care surprinde prin acordurile calde si plapande de trandafiri si flori romantice, transformand orice incapere intr-un cadru intim.

4.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Cacao

Prin intermediul odorizant de camera Eyfel cu o noua aroma inconfundabila de cacao pura nu doar ca veti accentua spiritul senzual al locuintei, dar totodata va veti bucura de o mireasma afrodiziaca care va va mangaia toate simturile fara exceptie. Aceast odorizant de camera te invaluie intr-o senzatie de caldura care evidentiaza eul tau interior, accentuand o personalitate puternica si dornica sa fie surprinsa la adevarata valoare.

5.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Cookie Chocolate

Te-ai refugia zi de zi intr-o cofetarie sau intr-un mediu in care dulceata unor prajituri iti cucereste simturile olfactive?

Apeleaza la noul odorizant de camera de la EyfelRomania.ro cu aroma Cookie Chocolate, un odorizant al carui parfum impresioneaza prin notele sale dulci si afrodiziace care te duc cu gandul la bucataria magica in care renasc cele mai fascinante dulciuri.

Acest odorizant de camera da startul unor zile productive in care ai curajul de a-ti exprima deciziile ferme si de a te bucura de rezultatele mult visate.

6.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Grape – Struguri

Esti cu gandul la zilele in care te plimbi printre randurile de vita de vie si te cucereste aroma lor suculenta care te invaluie intr-o stare revigoranta? Aceeasi senzatie va imbraca si locuinta ta, incapere cu incapere, prin utilizarea noului odorizant de camera de 120 ml Eyfel, acum disponibil si in varianta cu aroma de struguri.

Acest odorizant de camera detine o aroma placuta, fresh si dulce in acelasi timp, potrivindu-se perfect cu o personalitate jucausa si energica.

7.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Green Apple – Mar verde

Alege sa-i oferi si locuintei tale un miros placut si proaspat de mere verzi care-ti va cuceri simturile olfactive prin aroma bogata a noului odorizant de camera Eyfel.

Acest odorizant completeaza libertatea zilelor de weekend cu dulceata si prospetimea unor note de vanilie si mosc, transformand acest odorizant de camera intr-o alegere speciala, cu un parfum memorabil.

8.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Green Tea – Ceai verde

Nimic nu e mai placut decat o aroma revigoranta care se completeaza perfect cu adierea rece de primavara sau cu caldura unei zile toride de vara. Esti de acord cu noi?

Daca aceasta stare te defineste pe deplin, te invitam sa descoperi odorizantul de camera Eyfel care poate fi sufletul pereche prin aroma sa deosebita de ceai verde. Acest odorizant te va duce cu gandul intr-o incursiune speciala a naturii unde te vei incarca cu energie si vitalitate.

9.    Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Nar Pomegranate – Rodie

Fructele rosii sunt acum vedeta prin intermediul odorizantului de camera prevazut cu betisoare de ratan, care te va surprinde prin aroma inconfundabila de rodii coapte.

Acest odorizant de camera iti invaluie fiecare incapere intr-un parfum suculent de rodii coapte, emanand o dulceata aparte si un aer racoritor pe care-l vei regasi in padurile tropicale.

Fiecare colt al unei incaperi va putea spune o poveste odata ce atmosfera se va imbia in mireasma acestuia.

10. Odorizant camera Eyfel 120 ml Aroma Serin Su – Cool Water

Cauti un odorizant de camera racoritor potrivit in orice sezon? Noua aroma Cool Water de la EyfelRomania.ro te surprinde cu mireasma unui odorizant fresh care te va duce cu gandul la prospetimea pe care o emana valurile marii, la inceputul fascinant al unor noi oportunitati, incarcandu-te cu energie zi de zi. Este aroma unisex pur si simplu perfecta, care te umple de bunastare si cu entuziasmul unor zile tropicale. Acest odorizant de camera Eyfel face ca vara sa fie la distanta de un pas.

Asadar, noua colectie Eyfel de la EyfelRomania.ro ti-a pregatit numeroase arome speciale care sa contribuie la starea ta de bine. Fie ca esti fan al aromelor intense, fie a celor dulci sau fresh, exista cate o aroma distincta pentru fiecare personalitate. Care este noua aroma care te defineste cel mai bine?

Produsele Eyfel Romania ideale pentru casa sau biroul tau !

Comentarii

comments

Continue Reading

Muzica

Single-ul INNEI “Flashbacks” – locul 1 în Shazam Dance Rusia

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Cel mai recent single al INNEI are tot mai mult feedback pozitiv din întreaga lume. Astfel că piesa compusă și produsă de Marco & Seba, Alex Cotoi, David Ciente, Minelli și INNA a depășit 10 milioane de vizualizări pe YouTube, urcă în topurile radio și TV după cum urmează: a intrat pe Europa Plus în Rusia, este pe locul 1 pe TV în Bulgaria, locul 31 pe radio în Bulgaria, locul 23 pe radio în Turcia, locul 4 pe radio în Rusia și pe locul 18 pe radio în Ucraina.

 

 

În ceea ce privește Shazam-ul, ”Flashbacks” a atins locul 61 în topul Global, locul 4 în România, locul 1 în Dance Rusia și locul 4 în Rusia per general, locul 4 în Ucraina şi în Belarus, locul 13 în Kazakhstan, locul 15 în Bulgaria, locul 29 în Moldova și locul 17 în top Dance Turcia. De asemenea, piesa a depășit 506 000 shazam-uri.

Piesa ”Flashbacks” face parte din albumul ”Heartbreaker” care include 10 piese obținute în urma sesiunii Dance Queen’s House. INNA a stat izolată 3 săptămâni într-o casă alături de cei mai apreciați songwriteri și producători: Marco & Seba, Alex Cotoi, David Ciente și Minelli și a compus cu ei pentru piesele pe care publicul le-a putut asculta în premieră pe YouTube-ul artistei. Cele 10 piese se numesc ”Maza Jaja”, ”Heartbreaker”, ”One Reason”, ”Flashbacks”, ”You and I”, ”Beautiful Lie”, ”Gucci Balenciaga”, ”Sunset Dinner” și ”Thicky”.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

Film

În aprilie urmăriţi la DIVA o nouă serie de filme palpitante, Misterele de la Chronicle

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIVA

            Seria de filme Misterele de la Chronicle este programată pentru difuzare duminica, de la 16:00, la DIVA. Alex McPherson (Alison Sweeney), gazda unui podcast, și cu Drew Godfrey (Benjamin Ayres), jurnalist la ziarul local, investighează și elucidează cazuri de crimă pentru podcastul ei. Cei doi formează o pereche dinamică și aventurile lor încep pe 4 aprilie, cu filmul: Misterele de la Chronicle: Cadavrul din iaz (Chronicle Mysteries: The Deep End, 2019

 

 

Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau

 

Cazul de duminică este unul complex. Un cadavru e găsit într-un lac, iar soţia decedatului este implicată într-un proces complicat. Plecând de la această premisă, Alex decide să înceapă investigația prin a cunoaște cât mai bine viața victimei și a soției lui. După ce discută cu mama victimei, cu prietenii săi ce pare că profitau de el și cu vecinul cu care avea o dispută pe tema graniței dintre proprietăți, Alex se trezește într-o cursă contra-cronometru pentru a demonstra cine este vinovatul înainte de finalizarea procesului.

 

Cred că acest film ne permite să aducem publicului o crimă complicată, un caz dificil, datorită tuturor elementelor noi. Vreau ca publicul să fie alături de Alex sau chiar puțin înaintea ei, vreau să creadă că știe cine este făptașul. Vreau să ia parte la acțiune” a declarat Alison Sweeney pe platourile de filmare. Seria continuă cu filmul Misterele de la Chronicle: Ajutor letal (Chronicles Mysteries: Helped to Death, 2021), ce va difuzat în premieră, pe 11 aprilie.

 

VEZI PROGRAMUL TV PENTRU ACEASTA SAPTAMANA, AICI!

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

Muzica

Piesa „Jumătatea mea mai bună” ocupă primul loc în Trending de peste 10 zile

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            3 Sud Est și Andra au venit primăvara aceasta cu cea mai așteptată colaborare a anului. Hitul de succes „Jumătatea mea mai bună” lansat de aceștia ocupă de mai bine de zece zile prima poziție în Trending, are aproape 10 milioane de vizualizări pe YouTube și deja cucerește topurile de specialitate.

 

 

Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau

 

„Jumătatea mea mai bună” a ajuns numărul 1 în Trending la doar 12 ore de la lansare, iar la nivel internațional a cucerit Italia, Spania, Germania, Austria, Marea Britanie și Belgia. Compusă și produsă de către Laurențiu Duță, piesa „Jumătatea mea mai bună” este un omagiu pus pe note muzicale adus iubirii, însoțit de o poveste cinematografică regizată de NGM Creative, desprinsă parcă din marile musical-uri de pe Broadway.

 

De-a lungul timpului, piesele trupei 3 Sud Est au avut un rol important în evoluția muzicii românești. A urmat o lungă istorie muzicală, cu peste 10 albume și zeci de hituri care au stat în fruntea topurilor și playlist-urilor. Până în prezent, trupa a susținut numeroase turnee atât în țară, cât și în Las Vegas, Los Angeles, Sacramento, Montreal, Toronto, New York, Detroit, Chicago și Atlanta, unde au reușit să împărtășească emoția fiecărui single lansat.

Cu o carieră de 20 ani și 13 albume lansate, Andra este unul dintre cei mai de succes artiști români. Toate spectacolele ei la Sala Palatului, 9 până acum, s-au ținut cu casa închisă, iar turneele adună zeci de mii de persoane, atât pe scenele din România, cât și la Londra, Madrid sau Bruxelles. Este unul dintre cei mai iubiți artiști, cu o comunitate care însumează peste 8 milioane de fani pe canalele sale de social media.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

Muzica

Las Olas lansează un remake al hit-ului „Missing”. Ascultă piesa aici!

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Las Olas, duo-ul format din DJ Sava și MD DJ, au pregătit un nou remake, de data aceasta al single-ului „Missing”, lansat în anul 1994 de către Everything But the Girl, hit ce s-a clasat pe primul loc în mai multe țări și a ajuns pe locul doi în SUA Billboard Hot 100 în 1995.

 

 

Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau

 

Producția este realizată de către cei doi DJ, iar versurile scrise de către Ben Watt și Tracey Thorn completează sound-ul piesei. Până în prezent, duo-ul Las Olas a lansat remake-uri ale unora dintre cele mai iubite single-uri din lume: „Deep End”, „Bleeding Love”, „Killing me Softly”, „Wicked game”, „In The End” sau „Disfruto”, dar și producții proprii ca „Magical” și „Don’t Cry”. Format din DJ SAVA și MD DJ, Las Olas este un proiect muzical ce promite multe, mai ales că ambii artiști au un background colosal în industria muzicală. DJ Sava a colaborat cu nume precum Connect-R, Raluka, Alina Eremia, Faydee, Irina Rimes și Ioana Ignat, iar de-a lungul timpului a lansat hituri care au generat sute de milioane de vizualizări pe YouTube și care au cucerit atât publicul din România, cât și de peste hotare.

 

MD DJ este un DJ și producător din România, care locuiește în Milano. Orientat către muzica groove și techno, artistul a început să experimenteze producția muzicală și mixajul în urmă cu 13 ani, iar până în prezent a lucrat la peste 600 de piese și a susţinut concerte în mai multe cluburi din Europa. Cele mai apreciate producții ale sale sunt DJ Dark & ​​MD DJ – „Shiva” (Original Mix), Arilena Ara – „Nentori” (DJ Dark & ​​MD DJ Remix), Sonique – „It Feels So Good” (Mentol & MD DJ Remix) și DJ Dark & ​​MD DJ – „Ederlezi” (Original Mix).

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending

# EXMARKETPLACE - GOOGLE CERTIFIED PUBLISHING PARTNER - info@exmarketplace.com; +971 56 626 6430 google.com, pub-9021387890731428, RESELLER, f08c47fec0942fa0 yahoo.com, 1881359, RESELLER #Gemini advertising.com, 28919, RESELLER, e1a5b5b6e3255540 #VerizonD appnexus.com, 3292, RESELLER #VerizonD appnexus.com, 1356, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #VerizonD EMXDGT.com, 1291, RESELLER, 1e1d41537f7cad7f #VerizonD indexexchange.com, 183965, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #VerizonD openx.com, 540236670, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #VerizonD openx.com, 537143344, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #VerizonD pubmatic.com, 156458, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonD pubmatic.com, 156325, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonD pubmatic.com, 156674, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonD contextweb.com, 561707, RESELLER, 89ff185a4c4e857c #VerizonD rubiconproject.com, 18222, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #VerizonD appnexus.com, 11665, RESELLER #VerizonD yahoo.com, 58148, RESELLER, e1a5b5b6e3255540 #VerizonV aol.com, 58148, RESELLER, e1a5b5b6e3255540 #VerizonV appnexus.com, 1868, RESELLER #VerizonV appnexus.com, 1356, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #VerizonV EMXDGT.com, 273, RESELLER, 1e1d41537f7cad7f #VerizonV indexexchange.com, 184110, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #VerizonV openx.com, 537125356, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #VerizonV openx.com, 539129292, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #VerizonV openx.com, 539088779, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #VerizonV pubmatic.com, 158430, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonV pubmatic.com, 160042, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonV pubmatic.com, 160048, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonV pubmatic.com, 155967, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonV pubmatic.com, 133799, RESELLER, 5d62403b186f2ace #VerizonV contextweb.com, 558299, RESELLER, 89ff185a4c4e857c #VerizonV rubiconproject.com, 13132, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #VerizonV rubiconproject.com, 17250, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #VerizonV xad.com, 240, RESELLER, 81cbf0a75a5e0e9a #VerizonV indexexchange.com, 184349, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #VerizonV indexexchange.com, 183875, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #VerizonV indexexchange.com, 184626, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #VerizonV appnexus.com, 11664, RESELLER #VerizonV contextweb.com, 562258, RESELLER, 89ff185a4c4e857c #VerizonV indexexchange.com, 189200, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #Index indexexchange.com, 192256, RESELLER #Index pubmatic.com, 158214, RESELLER, 5d62403b186f2ace #PubMatic pubmatic.com, 158883, RESELLER, 5d62403b186f2ace #PubMatic appnexus.com, 10970, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #Xandr spotxchange.com, 263601, RESELLER, 7842df1d2fe2db34 #spotx spotx.tv, 263601, RESELLER, 7842df1d2fe2db34 #spotx sovrn.com, 270680, RESELLER, fafdf38b16bf6b2b #sovrn lijit.com, 270680, RESELLER, fafdf38b16bf6b2b #sovrn lijit.com, 270680-eb, RESELLER, fafdf38b16bf6b2b #sovrn appnexus.com, 1360, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #sovrn gumgum.com, 11645, RESELLER, ffdef49475d318a9 #sovrn openx.com, 538959099, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #sovrn openx.com, 539924617, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #sovrn pubmatic.com, 137711, RESELLER, 5d62403b186f2ace #sovrn pubmatic.com, 156212, RESELLER, 5d62403b186f2ace #sovrn pubmatic.com, 156700, RESELLER, 5d62403b186f2ace #sovrn rubiconproject.com, 17960, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #sovrn rhythmone.com, 1923001931, RESELLER,a670c89d4a324e47 #rhythmone video.unrulymedia.com, 1923001931, RESELLER #unruly aps.amazon.com, cf78b987-05be-4f10-bde4-2e3308b639ce, DIRECT #amazon pubmatic.com, 157150, RESELLER, 5d62403b186f2ace #amazon pubmatic.com, 160006, RESELLER, 5d62403b186f2ace #amazon openx.com, 540191398, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #amazon rubiconproject.com, 18020,RESELLER, 0bfd66d529a55807 #amazon appnexus.com, 1908, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #amazon appnexus.com, 3663, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #amazon adtech.com, 12068, RESELLER, e1a5b5b6e3255540 #amazon districtm.io, 100962, RESELLER, 3fd707be9c4527c3 #amazon rhythmone.com, 1654642120, RESELLER, a670c89d4a324e47 #amazon ad-generation.jp, 12474, RESELLER #amazon yahoo.com, 55029, RESELLER, e1a5b5b6e3255540 #amazon indexexchange.com, 192410, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #amazon smartadserver.com, 3138, RESELLER #smart contextweb.com, 560288, RESELLER, 89ff185a4c4e857c #smart pubmatic.com, 156439, RESELLER #smart pubmatic.com, 154037, RESELLER #smart rubiconproject.com, 16114, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #smart openx.com, 537149888, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #smart appnexus.com, 3703, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #smart districtm.io, 101760, RESELLER, 3fd707be9c4527c3 #smart loopme.com, s-2411, RESELLER, 6c8d5f95897a5a3b #smart loopme.com, 5679, RESELLER, 6c8d5f95897a5a3b #smart xad.com, 958, RESELLER, 81cbf0a75a5e0e9a #smart improvedigital.com, 1503, RESELLER #improve improvedigital.com, 1842, RESELLER #improve smartadserver.com, 1827, RESELLER #sublime improvedigital.com, 335, RESELLER #sublime appnexus.com, 3538, RESELLER #sublime appnexus.com, 3539, RESELLER #sublime appnexus.com, 3540, RESELLER #sublime appnexus.com, 11988, RESELLER #sublime vdopia.com, 14913, RESELLER, 49a66ce31a704197 #Chocolate chocolateplatform.com, 14913, RESELLER, 49a66ce31a704197 #Chocolate rubiconproject.com, 22390, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #Rubicon rubiconproject.com, 22388, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #Rubicon adyoulike.com, 660a4ec82056cc3d110c021ac670f9ed, RESELLER #Adyoulike appnexus.com, 9733, RESELLER #Adyoulike rubiconproject.com, 20736, RESELLER, 0bfd66d529a55807 #Adyoulike openx.com, 541048855, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #OpenX advertising.com, 3679, RESELLER #VerizonVideo advertising.com, 5831, RESELLER #VerizonVideo advertising.com, 8044, RESELLER #VerizonVideo advertising.com, 8022, RESELLER #VerizonVideo smaato.com, 1100047117, RESELLER, 07bcf65f187117b4 #smaato smaato.com, 1100004890, RESELLER, 07bcf65f187117b4 #smaato adcolony.com, 496220845654deec, RESELLER, 1ad675c9de6b5176 #smaato admanmedia.com, 552, RESELLER #smaato appnexus.com, 1752, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #smaato appnexus.com, 4052, RESELLER #smaato appnexus.com, 8790, RESELLER, f5ab79cb980f11d1 #smaato bidmachine.io, 36, RESELLER #smaato bidmachine.io, 60, RESELLER #smaato bidmachine.io, 74, RESELLER #smaato bidmachine.io, 77, RESELLER #smaato blis.com, 86, RESELLER, 61453ae19a4b73f4 #smaato contextweb.com, 558622, RESELLER, 89ff185a4c4e857c #smaato engagebdr.com, 16, RESELLER #smaato gammassp.com, 1516331892, RESELLER, 31ac53fec2772a83 #smaato indexexchange.com, 183920, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #smaato indexexchange.com, 184270, RESELLER, 50b1c356f2c5c8fc #smaato inmobi.com, 55049d2e109d4ac1820ca1432dda4e13, RESELLER, 83e75a7ae333ca9d #smaato mobilefuse.com, 2281, RESELLER #smaato openx.com, 540421297, RESELLER, 6a698e2ec38604c6 #smaato pokkt.com, 5886, RESELLER, c45702d9311e25fd #smaato pubmatic.com, 156177, RESELLER, 5d62403b186f2ace #smaato pubmatic.com, 156389, RESELLER, 5d62403b186f2ace #smaato pubmatic.com, 156424, RESELLER, 5d62403b186f2ace #smaato pubmatic.com, 156425, RESELLER, 5d62403b186f2ace #smaato pubnative.net, 1004796, RESELLER, d641df8625486a7b #smaato pubnative.net, 1007194, RESELLER, d641df8625486a7b #smaato rhythmone.com, 4201299756, RESELLER, a670c89d4a324e47 #smaato smartadserver.com, 3117, RESELLER #smaato startapp.com, smt, RESELLER #smaato xad.com, 241, RESELLER, 81cbf0a75a5e0e9a #smaato # ExMarketPlace - end