joi, februarie 22, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTurismSTUDIU: Aproape de două ori mai mulți oameni preferă vacanțele relaxante în...

  STUDIU: Aproape de două ori mai mulți oameni preferă vacanțele relaxante în locul celor active

  Într-un sondaj online realizat în 17 țări, peste jumătate (59%) dintre oameni spun că preferă o vacanță “în care să mă relaxez”. Acest lucru se compară cu puțin peste o treime (35%) care preferă „o vacanță activă în care fac sau văd multe lucruri”. Doar 6% nu sunt hotărâți ce tip de vacanță preferă.

   

  La nivel internațional, nu există nicio diferență între bărbați și femei atunci când vine vorba despre aceste alegeri. Bărbații sunt cu foarte puțin mai comozi în alegerile lor decât femeile – 60% dintre bărbații preferă o vacanță relaxantă, comparativ cu 58% dintre femei. Pentru concediile active, bărbații și femeile se situează la egalitate, cu câte 35% fiecare.

   

  Familiile cu adolescenți sunt ușor mai înclinate spre vacanțe active decât celelalte

  Prezența copiilor în familie pare să influențeze în mică măsură preferințele de vacanță ale oamenilor, comparativ cu media internațională. Doar două treimi (62%) dintre cei cu copii cu vârsta sub șase ani sau cei cu copii între șase și douăsprezece ani favorizează vacanțele relaxante și puțin peste o treime pe cele active.

  Pentru familiile cu adolescenți, vacanțele de relaxare devin mai puțin populare, scăzând la 57%, în timp ce cele active cresc la 39%.

   

  Adolescenții aleg vacanțele energice. Cei de 40 de ani sunt mai înclinați spre cele de relaxare

  Global, cele mai mari diferențe pe care le remarcăm sunt pe grupuri de vârstă. Adolescenții sunt cei mai înclinați să favorizeze vacanțele active, 43% dintre aceștia optând pentru ele și 51% alegând o vacanță relaxantă. Preferința pentru vacanțe active scade constant cu înaintarea în vârstă, terminând cu cei în vârstă de 50 de ani și cei cu vârsta de 60 de ani sau peste. Doar o treime dintre acești respondenți optează pentru concedii active.

  Cu toate acestea, grupul de vârstă cel mai “predispus” la vacanțe de relaxare nu este cel mai în vârstă, ci cei din categoria 40+ care le aleg în cea mai mare proporție (64%). Comparați aceasta cu cei de peste 60 de ani, printre care 57% spun că preferă vacanțele relaxante.

   

  Italienii și francezii – cei mai activi. Brazilienii și sud-coreeni aleg relaxarea în vacanțe

  Aproape jumătate dintre italieni și francezi preferă concediile active, în timp ce peste două treimi dintre brazilieni și sud-coreeni doresc să se relaxeze.

  Italia (45%), Franța (44%) și Spania (43%) conduc în rândul celor care preferă vacanțele active.

  La polul opus, Brazilia (71%), Coreea de Sud (66%) și Japonia (tot 66%) marchează cele mai mari procente în preferințele pentru o vacanță relaxantă.

   

  Laurence Michael, director global GfK pentru cercetare în domeniul turismului, comentează: „Valoarea acestor concluzii pentru industria turismului constă în îmbinarea acestor date cu informațiile despre călătorii, care se bazează pe datele despre rezervările directe din punctele de vânzare. Cu această abordare multi-stratificată, înțelegem ce tipuri de rezervări se fac și de către cine – ajutând clienții noștri să își ajusteze segmentarea targetului și să identifice potențialul clienților, atât la nivel global, cât și la nivel de țară.”

  Descărcați raportul GfK „Preferințe de vacanță” pentru a vizualiza rezultatele complete pentru fiecare din cele 17 țări.

   

  Dorin Huntai- Redactor-Șef

  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

  Dorin Huntai- Redactor-Șef
  Dorin Huntai- Redactor-Șefhttps://www.radardemedia.ro
  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente