Connect with us

ALL MEDIA

STUDIU. Companiile din media şi divertisment – la cel mai înalt nivel al optimismului în privinţa finanţării din ultimii 5 ani

Redactia Radar de Media

Published

on

Accesul mai uşor la credite şi finanţare, creşterea valorii acţiunilor şi stabilitatea pieţei permit acum companiilor de media şi divertisment să reia ritmul implementării planurilor lor strategice.

Companiile de media şi divertisment sunt mult mai încrezătoare în revenirea economiei globale, potrivit celei de-a zecea ediţii a raportului Capital Confidence Barometer: Media & Entertainment, bazat pe un sondaj derulat în rândul executivilor seniori.

64% dintre executivi consideră că starea economiei globale se îmbunătăţeşte, în comparaţie cu un procent de 59% înregistrat cu un an în urmă. Executivii sunt mult mai încrezători în posibilitatea de încheia tranzacţii în 2014 – 33%, comparativ cu 23% cu un an în urmă. Coroborând acest optimism cu reducerea decalajului de evaluare, se anunţă o perioadă favorabilă derulării şi finalizării de tranzacţii în această industrie.

Raportul are la bază un sondaj derulat în rândul directorilor executivi din companii mari de media şi divertisment din întreaga lume şi îşi propune să măsoare încrederea corporativă în perspectivele economice, să identifice tendinţele despre care se discută în consiliile de administraţie şi să ofere o imagine de ansamblu asupra strategiilor de creştere vizate de companii.

85% dintre respondenţi cred că disponibilitatea creditelor este fie stabilă fie îmbunătăţită, iar 52% dintre respondenţi consideră că aceasta se îmbunătăţeşte, comparativ cu 36% cu un an în urmă.

35% dintre executivi au declarat că au un grad de îndatorare mai mare de 50%, ceea ce înseamnă o creştere de peste 17% faţă de anul precedent şi arată o extindere semnificativă a împrumuturilor. Poate că cel mai relevant indicator al încrederii industriei în disponibilitatea creditării şi a finanţării  este faptul că 51% dintre executivi spun că intenţionează să acceseze un credit ca sursă primară de finanţare pentru tranzacţii în cursul anului viitor, în comparaţie cu doar 21% în 2013.

 

Alte concluzii ale studiului:

 

  • Doar 11% din executivi consideră că starea economiei se înrăutăţeşte; 25% cred că este stabilă iar 64% că se îmbunătăţeşte.
  • Companiile de media şi divertisment care au făcut angajări agresive după perioada de reducere de personal generată de criza din 2009, îşi optimizează în prezent seturile de competenţe şi îşi restructurează forţa de muncă. 21% dintre executivi spun că îşi vor reduce personalul cu mai mult de 13% faţă de anul trecut; 21% vor face angajări, în scădere de la 44% care au declarat acest lucru anul trecut – şi 58% îşi vor menţine forţa de muncă la nivelul din prezent, în creştere faţă de 43% anul trecut.
  • Cele două tendinţe care vor influenţa activitatea de achiziţii din industria de media şi divertisment sunt: transformarea digitală (conform răspunsurilor a 61% dintre respondenţi) şi aspectele legate de „viitorul muncii” (43% dintre respondenţi).
  • 92% din executivi consideră că instabilitatea politică şi aspectele legate de reglementare pe pieţele emergente reprezintă cel mai mare risc pentru afacerea lor în următorul an.
  • 34% dintre executivi se aşteaptă să facă achiziţii în următoarele 12 luni, ca o continuare a unui trend în evoluţie.

 

Decalajul de evaluare între cumpărători şi vânzători începe să se îngusteze, 41% din executivi consideră că diferenţa de evaluare actuală este mai mică de 10%, comparativ cu 28% cu un an în urmă.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending