STUDIU | Doar 27% dintre romani cumpara online!

0
529

Aproximativ 27% dintre românii conectaţi la internet fac şi cumpărături online, arată un studiu recent realizat de Daedalus Millward Brown la cererea eMAG. A crescut ponderea persoanelor de peste 45 de ani care cumpără online, înregistrându-se creştere şi în mediul rural, informeaza Hotnews .

În ultimii ani, numărul de utilizatori ai comerţului online din România s-a plasat într-un trend asecendent. Conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown, la începutul lui 2013, 27% din totalul populaţiei cu acces la internet  se declarau utilizatori ai comerţului electronic.

Comparativ cu anul trecut, ideea de cumpărături online a început să devină tot mai atractivă şi în rândul persoanelor de o vârstă mai inaintata – categoria 45-55 de ani crescând de la 10 la 15% din totalul utilizatorilor de comerţ electronic în 2013  – dar şi în rândul celor din mediul rural (16% din totalul utilizatorilor de comerţ electronic, în usoara creştere fata de anul trecut).

“Cred că am ajuns la un punct de cotitură în comerţul din România” spune Radu Apostolescu, vicepreşedinte şi director de Dezvoltare eMAG

“Practic, astăzi unu din 4 romani cu acces la internet este cumpărător online, în vreme ce 70% din romani se documentează pe internet înainte de a lua o decizie de cumpărare.”, mai spune el.

Categoria electroIT continua să fie cea mai căutată de cumpărătorii online, anul trecut 20% din vânzările de produse electroIT fiind generate de comerţul online. Prin comparaţie, din tot retailul din România, cumpărăturile online au reprezentat doar 2%.

eMAG îşi va extinde în continuare categoriile de produse, va adauga haine pentru copii, mâncare pentru animale de companie şi parfumuri, numărul de showroom-uri a ajuns la zece, iar acum a fost introdus serviciul ce permite clienţilor să deschidă coletul la livrare, cu curierul de fata.

Comentarii