STUDIU GFK. Ce cumpăra romanii pe online? Hainele, cosmeticele și electronicele, vedetele în shopping! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Digital

STUDIU GFK. Ce cumpăra romanii pe online? Hainele, cosmeticele și electronicele, vedetele în shopping!

Published

on

GfK România a realizat un studiu care investighează principalele tendințe referitoare la comportamentul de shopping online.

Cine cumpără online?

Deși este proverbială preferința femeilor pentru cumpărături, în materie de shopping online, bărbații sunt mai activi: o treime dintre respondenții de sex masculin au declarat că au achiziționat cel puțin un produs sau serviciu online în ultimele doisprezece luni, față de 29% dintre femeile intervievate.

În ultimul an, doar 31% dintre români au făcut cumpărături în mediul virtual, cu diferențe semnificative între segmentul de până în 45 de ani și cei care au depășit această vârstă. Cei până în 35 de ani sunt și cei mai activi în ceea ce privește shoppingul online, cumpărând mai des.

Diferențe semnificative au fost înregistrate între diferitele grade de urbanizare, orașele cu peste 200.000 de locuitori fiind lideri în topul comenzilor online.

Produsele de îmbrăcăminte, de ingrijire personală și electronicele – cele mai căutate

“Hainele, cosmeticele sau produsele și serviciile IT și electronice sunt cele mai achiziționate bunuri în mediul online. În același top regăsim și electrocasnicele sau cărțile”, declară Andreea Coca, Digital Market Intelligence Consultant GfK Romania.

Pachetele turistice sau restaurantele care livrează mâncare au și ele parte de o poziție bună, însă ceva mai timid, pe ultimele locuri în topul celor mai achiziționate produse și servicii situându-se pachetele financiare sau cumpărăturile pentru consum curent (produse de băcănie – zahăr, ulei, lactate, fructe și legume sau produse de îngrijre a locuiței, detergent, hârtie igienică etc.).

Cifre Studiu: GFK

Comentarii

comments

Pagini: 1 2

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending