Connect with us

ALL MEDIA

Studiu GfK TEMAX privind consumul: Primul trimestru din 2014, cel mai bun din ultimii patru ani!

Redactia Radar de Media

Published

on

Va prezentam cel mai recent raport GfK TEMAX despre vanzarile de electronice, telecom, electrocasnice si IT in primul trimestru al lui 2014, cel mai bun prim trimestru din ultimii patru ani.

După o perioadă destul de grea pentru piața de bunuri de folosință îndelungată, primul trimestru al 2014 a înregistrat o performanță bună. Preferințele consumatorilor pentru produsele premium au influențat pozitiv acest trend. Primul trimestru a fost cel mai mare în valoare din aceeași perioadă a ultimilor patru ani. Cel mai probabil că restul anului va continua într-o perspectivă pozitivă.

Valoarea vânzărilor de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din T1 2014 a crescut cu aproape 8% față de aceeași perioadă a anului 2013, atingând pragul de 386 milioane euro. În ceea ce privește valoarea, T1 2014 a fost cel mai mare prim trimestru din ultimii 4 ani.

Cea mai mare creștere în valoare (aproximativ 33%) a fost generată de sectorul Telecom care a atins 117 milioane euro, deținând astfel titlul de cel mai mare sector. De un bun început de an au avut parte și piețele de electronice, electrocasnice mici și mari, acestea înregistrând rate de creștere pozitive comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.  Piețele de echipamente foto, IT și imprimante, multifuncționale și consumabile sunt singurele care au înregistrat scăderi comparativ cu T1 2014, cea mai mare fiind pentru piața foto (aproape -40%).

Telecom: produsele avansate tehnologic au contribuit semnificativ la creșterea sectorului

Piaţa telecom a menținut creșterea și în primul trimestru al lui 2014, valoarea nesubvenţionată a sectorului fiind cu aproximativ 33% mai mare comparativ cu același trimestru al anului trecut, ajungând la valoarea de 117 milioane de euro.

Segmentul smartphones a continuat să înregistreze creşteri considerabile de două cifre, în timp ce telefoanele mobile clasice pierd în continuare mult teren. Produsele care au contribuit semnificativ la creşterea pieţei de telecom au fost cele ce permit conexiuni 3G şi chiar 4G, cele care încorporează o cameră de minim 5MP şi cu dimensiuni mari ale ecranelor (mai mari de 4 inch). Urmând această tendință, phablet-urile continuă şi ele să lupte pentru a atrage atenţia consumatorilor.

Electrocasnice mari: un început de an încurajator

Primul trimestru al anului a înregistrat o creștere de aproape 11% pentru piața electrocasnicelor mari. Referitor la volumul pieței, acesta este sub nivelul T1 2012. În ceea ce privește valoarea însă, T1 a depășit primele trimestre din ultimii patru ani. Ratele de creștere de două cifre pentru categorii precum electrocasnice încorporabile, frigidere, congelatoare și mașini de spălat au ajutat la atingerea unui nivel de 65 de milioane de euro pentru întregul sector.

Frigiderele cu sistem No Frost și mașinile de spălat cu încărcare frontală de 7kg+ au fost principalele produse ce au generat valoare în cadrul celor două piețe.

Electrocasnice mici: în continuă creștere

Piața electrocasnicelor mici a înregistrat încă un trimestru de creștere, cu o rată de 7.9% în T1 2014 față de T1 2013. Fiecare categorie a avut un produs cheie care a contribuit la atingerea unei valori de 26 de milioane de euro. Înregistrând o rată de creștere de două cifre, aparatele de tuns și aparatele de bărbierit și epilatoarele au generat o evoluție pozitivă în segmentul de îngrijire personală. În plus, performanța remarcabilă a storcătoarelor de fructe și citrice se încadrează în tendința unui stil de viață sănătos.

În cadrul categoriei destinate confortului gospodăriei, aspiratoarele și-au menținut o poziție stabilă, în timp ce valoarea vânzărilor de fiare de călcat a crescut.

Electronice: noi trenduri cu potențial de creștere

Primul trimestru al anului a adus o creștere de aproape 4% în sectorul electronicelor. Vânzările totale au atins o valoare de 61 de milioane de euro. În cadrul sectorului de electronice, atât televizoarele cu ecran plat cât și consolele de jocuri au avut o evoluție bună. În timp ce televizoarele cu ecran plat au înregistrat o rată de creștere de o cifră, consolele video au avut o performanță foarte bună, crescând cu o rată de două cifre, comparativ cu T1 2013. O explicație a acestei creșteri poate fi dată de lansarea unui nou model de consolă de jocuri în acest trimestru.

Deși multe sectoare din categoria electronicelor sunt în scădere, cele aflate pe creștere – precum televizoare cu diagonală mare, sisteme de andocare și soundbars – oferă o perspectivă bună pentru 2014.

IT: tabletele înregistrează în continuare creșteri, dar mai mici

Pentru sectorul IT, trimestrul întâi al lui 2014 a adus o scădere de mai bine de 6% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, acesta însumând 97 de milioane de euro. Cea mai importantă scădere s-a înregistrat pentru piaţa calculatoarelor portabile, urmată de cele pentru desktop PC, mauşi şi camere web. În cadrul calculatoarelor portabile, doar computing tablets și desktop replacement au înregistrat creşteri, însă ponderea lor în cadrul categoriei fiind mică, nu au reuşit să contrabalanseze scăderea segmentului.

Piaţa de tablete a continuat să înregistreze creşteri, însă tendința s-a mai diminuat. În interiorul segmentului de tablete, cele de 10 inch au fost pe un val descendent în acest prim trimestru.

Piaţa de imprimante, multifuncţionale și consumabile: menține un trend negativ

Vânzările de imprimante, multifuncționale și consumabile au înregistrat o scădere de 8% în T1 2014 față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând valoarea de 14 milioane de euro.

Toate categoriile au înregistrat scăderi, cele mai semnificative, de două cifre, fiind pentru segmentul de hardware inkjet, deopotrivă multifuncţionale şi single function. Scăderile mai mici ale categoriilor hardware laser şi consumabile (tonere şi cartuşe) au diminuat uşor efectul segmentului inkjet, întregul sector experimentând în continuare situaţii dificile.

Foto: se anunță o perioadă grea

Piața foto  a continuat să scadă, menținând tendința din 2013. Aceasta a atins o valoare totală de 5 milioane de euro în T1 2014, o performanță cu aproape 40% mai slabă decât în T1 2013. Atât camerele foto compacte cât și D-SRL-urile au înregistrat rate de scădere de două cifre, marcând astfel primul declin serios al D-SRL-urilor din ultimele trimestre.

GfK Temax este un indicator utilizat de GfK Retail and Technology pentru a monitoriza piețele bunurilor de folosință îndelungată. Rezultatele sunt bazate pe studiile desfășurate regulat pe panelul de retail al GfK. Panelul de retail cuprinde date de la peste 425,000 de puncte de vânzare la nivel mondial. Începând cu februarie 2009, GfK Retail and Technology calculează indicele GfK TEMAX® la nivel internațional, în peste 30 de țări. Este primul indicator care include toate piețele bunurilor de folosință îndelungată în țări diferite.

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Presa online

AloTractari – ofera asistenta rutiera si tractari auto atunci cand ai nevoie

AllProWeb.ro

Published

on

AloTractari.ro

AloTractari.ro ofera servicii de asistenta rutiera si tractari auto in cele mai bune conditii in ceea ce priveste desfasurarea procesului. Serviciile se adreseaza tuturor participantilor in taraficul rutier care, din diverse cauze, raman blocati pe carasabil fara sa mai poata sa puna in miscare autovehiculul. Astfel de servicii se pot realiza oriunde in tara, compania propunand inclusiv tractari auto in Ilfov.

Compania se afla in continua expansiune, avand parteneri in toata tara. Timpul de interventie pe care il propun expertii sai si partenerii este de cel mult 30 de minute. Foarte important, compania execeleaza in topul de profil, cu cele mai mici tarife practicate pentru tractari auto, personal calificat si cu experienta si servicii profesionale de asistenta.

Avantajele pentru asistenta rutiera si tractari auto

In primul rand, reprezentantii companiei pot fi contactati la orice ora din zi si din noapte pentru serviciile pe care AloTractari.ro le ofera. Mai mult de atat, programarile din timp pentru tractari pot sa asigure un pret cu pana la 80% mai mic decat pretul de lista.

In al doilea rand, pentru costuri echitabile, acestea au fost departajate in functie de categoriile de greutate ale masinilor. De exemplu, daca tractarea unei masini de 800-1000 kg in Bucuresti costa 89 RON, o masina cu o greutate de 1001-1500 kg va fi tractata cu 120 RON pe raza capitalei. Aceste preturi sunt valabile pentru programari prealabile si pot creste daca se intervine imediat sau daca autovehiculul are probleme la sistemul de directie, dat fiind faptul ca necesita o abordare mai complicata.

In al treilea rand, specialistii de la AloTractari asigura servicii de asistenta in trafic intre cele mai diverse – de exemplu: alimentare curent baterie, schimb de roti, vulcanizare roti. Personalul care se ocupa de asemenea interventii este calificat si are experienta necesara pentru asigurarea unei manopere de calitate.

Nu in ultimul rand, compania pune la dispozitia potentialilor clienti din toata tara un numar de telefon unic care se poate apela absolut gratuit din orice retea. Operatorii care raspund la acest numar de telefon fac legatura intre sofer si cea mai apropiata masina de interventie de locul in care autovehiculul se afla.

Alte avantaje pe care nu orice companie de tractari le poate asigura

Dincolo de tractari si asistenta in trafic in cele mai bune conditii pentru client, compania vine cu un plus de servicii pe care nu toti competitorii sai le au:

  • inchiriere masini. Exista situatii in care masinile tractate sunt atat de avariate incat nu mai pot fi utilizate inainte de a beneficia de reparatii ample. Proprietarii acestor masini au nevoie de autovehicule cu care sa le inlocuiasca pe cele proprii in perioada in care nu se pot utiliza. Pentru inchirieri auto acestia nu trebuie sa piarda timp pentru a le cauta, deoarece comapania va poate oferii si astfel de servicii;

  • service. In mod normal, dupa ce autovehiculul cu defectiuni cu care proprietarul nu se mai poate deplasa pe carosabil, este urcat pe platforma, acesta este transportat intr-un service auto. In Bucuresti, compania dispune de un service auto propriu, dotat modern si cu mecanici de prima mana, oferind si aceasta solutie clientilor sai.

Pentru a avea mai multe servicii la dispozitie, nu ezita sa apelezi la AloTractari atunci cand situatia o cere.

Continue Reading

ALL MEDIA

Ce flori e potrivit sa ducem la o inmormantare?

Avatar

Published

on

 

Atunci cand cineva apropiat, o cunostinta, ruda sau vecin trece la cele vesnice, ne dorim sa facem ceva mai mult pentru cei pe care i-a lasat in urma, decat simplul gest de a ne prezenta condoleantele in cadrul priveghiului sau a ceremoniei de inmormantare. Ideea de a duce un cos de flori este una pe care o putem imbratisa in acest context, cu intentia de a aduce o alinare familiei.

Intrebarea care apare la aceasta rezolvare, sa zicem asa, este tipul de flori pe care e potrivit sa il oferim in cadrul unei inmormantari. Un lucru cert in ceea ce le priveste este ca trebuie sa fie in numar cu sot – exista aceasta traditie cu radacini vechi, ce simbolizeaza incheierea ciclului vietii, uniunea cu divinul. Daca e sa fim foarte pretentiosi si aliniati traditiilor, ar trebui sa ascultam ore in sir batranii care ne-ar putea povesti despre traditiile de tot felul care exista in ceea ce priveste florile la inmormantari. Pe scurt insa, stim ca nu dorim sa dam gres cu o alegere nepotrivita si sa transmitem un mesaj gresit, deci ce flori e bine sa ducem la inmormantare?

Florile potrivite pentru o inmormantare

O astfel de alegere va trebui raportata la buget. Pentru un buchet generos, de preferat este sa mizezi pe garoafe, sunt si mai accesibile. Sunt de evitat orice culori foarte deschise, aprinse. Neimpachetate vor arata mai decent. Unii opteaza pentru cale, de asemenea o alegere inspirata.

Bineinteles, deja cand vorbim de un buget mai mare te poti orienta dupa trandafiri. Nici crinii nu sunt de trecut cu vederea. Ambele tipuri au un parfum special, care schimba putin aerul specific din camerele mortuare.

Un buchet funerar alcatuit din cale insa e inegalabil. In varianta alba acestea sunt niste flori deosebit de elegante si rafinate. Sunt alegerile cele mai frecvente, insa asta nu inseamna ca restul florilor sunt excluse. Mai poti consulta si floraria, respectiv firma funerara de unde le cumperi.

Mai conteaza si mesajul pe care il stii pe panglica specifica. De obicei, acestea trebuie sa fie succinte. Cel mai bine este sa il alegi raportandu-te si la relatia pe care ai avut-o cu cel trecut la cele vesnice.

Daca esti complet lipsit de inspiratie, poti vizita o firma de servicii funerare in Colentina sau in zona de care apartii pentru a primi recomandari in acest sens. In unele locatii gasesti aranjamente gata facute dintre care poti alege sau care pot fi o sursa de inspiratie in personalizarea unui alt model.

In ceea ce priveste mesajul inscris pe panglica, specialisti ca cei pe care ii vei intalni la agentia funerara Adysim iti pot oferi consultanta de care ai nevoie. In acest mod stii ca te prezinti la priveghi, respectiv inmormantare cu aranjamentul floral potrivit, fara riscul de a fi penibil sau de a cauza durere. E una dintre situatiile in care experienta echipei funerare isi spune cuvantul.

Descopera mai multe despre florile care se ofera la inmormantari si despre aceste servicii pe servicii-funerare-nonstop.ro.

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Cristina Topescu a murit la varsta de 59 de ani

Avatar

Published

on

Jurnalista Cristina Țopescu, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu, s-a stins din viață. A fost găsită, fără suflare, în propria casă. O vecină a alertat poliția pentru că nu o mai văzuse pe Cristina Țopescu de ceva vreme. Poliția a deschis un dosar pentru moarte suspectă, așa cum este procedura în astfel de situații, informeaza DIGI 24. 

Cristina Țopescu era foarte activă în mediul online. Ultima postare a sa pe Facebook a fost în a doua zi de Crăciun și făcea referire la Papa Francisc. “Încă un motiv să-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat”, scria jurnalista. Pe 28 decembrie a fost activă pe WhatsApp. Apoi, nimeni nu a mai știut de ea.

Anne-Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt aş IPJ Ilfov: „IPJ Ilfov a fost sesizat de o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. Poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care, la prima vedere, nu prezintă urme vizile de violenţă însă aceste aspecte urmează să le stabilească în urma expertizei legale cei în cauză.

Reacţia Ministerului Sănătăţii, unde Cristina Ţopescu era consilier al secretarului de stat H. Moldovan

“Suntem consternați de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât și echipa din MS regretăm profund dispariția acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generații de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu.

S-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, și până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârșit.

Acum, când mă uit în urmă nu-mi vine să cred că s-a stins, singură și în tăcere. Să-i spunem cu toții o rugăciune în gând și Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Victor Costache, ministrul Sănătății.

Cristina Țopescu era, din noiembrie, consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Foarte mulți dintre cei care au cunoscut-o spun că sunt șocați de faptul că a murit singură, în casă, fără ca vreun prieten sau membru al familiei să știe ce i s-a întâmplat.

Marius Chirca, reprezentant al Asociației Kola Kariola: „24, 26 decembrie e ultima mişcare suntem în 13 şi văd la tv prietenii apropiaţi care plâng. Trei săptămâni nu văd că nu exişti?”.

Medicii legiști urmează să stabilească din ce motive a murit Cristina Țopescu. Jurnalista urma să împlinească 60 de ani anul acesta, în luna iulie.

Sursa: Digi 24

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0