Connect with us

ALL MEDIA

Studiu GfK TEMAX privind consumul: Primul trimestru din 2014, cel mai bun din ultimii patru ani!

Redactia Radar de Media

Published

on

Va prezentam cel mai recent raport GfK TEMAX despre vanzarile de electronice, telecom, electrocasnice si IT in primul trimestru al lui 2014, cel mai bun prim trimestru din ultimii patru ani.

După o perioadă destul de grea pentru piața de bunuri de folosință îndelungată, primul trimestru al 2014 a înregistrat o performanță bună. Preferințele consumatorilor pentru produsele premium au influențat pozitiv acest trend. Primul trimestru a fost cel mai mare în valoare din aceeași perioadă a ultimilor patru ani. Cel mai probabil că restul anului va continua într-o perspectivă pozitivă.

Valoarea vânzărilor de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din T1 2014 a crescut cu aproape 8% față de aceeași perioadă a anului 2013, atingând pragul de 386 milioane euro. În ceea ce privește valoarea, T1 2014 a fost cel mai mare prim trimestru din ultimii 4 ani.

Cea mai mare creștere în valoare (aproximativ 33%) a fost generată de sectorul Telecom care a atins 117 milioane euro, deținând astfel titlul de cel mai mare sector. De un bun început de an au avut parte și piețele de electronice, electrocasnice mici și mari, acestea înregistrând rate de creștere pozitive comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.  Piețele de echipamente foto, IT și imprimante, multifuncționale și consumabile sunt singurele care au înregistrat scăderi comparativ cu T1 2014, cea mai mare fiind pentru piața foto (aproape -40%).

Telecom: produsele avansate tehnologic au contribuit semnificativ la creșterea sectorului

Piaţa telecom a menținut creșterea și în primul trimestru al lui 2014, valoarea nesubvenţionată a sectorului fiind cu aproximativ 33% mai mare comparativ cu același trimestru al anului trecut, ajungând la valoarea de 117 milioane de euro.

Segmentul smartphones a continuat să înregistreze creşteri considerabile de două cifre, în timp ce telefoanele mobile clasice pierd în continuare mult teren. Produsele care au contribuit semnificativ la creşterea pieţei de telecom au fost cele ce permit conexiuni 3G şi chiar 4G, cele care încorporează o cameră de minim 5MP şi cu dimensiuni mari ale ecranelor (mai mari de 4 inch). Urmând această tendință, phablet-urile continuă şi ele să lupte pentru a atrage atenţia consumatorilor.

Electrocasnice mari: un început de an încurajator

Primul trimestru al anului a înregistrat o creștere de aproape 11% pentru piața electrocasnicelor mari. Referitor la volumul pieței, acesta este sub nivelul T1 2012. În ceea ce privește valoarea însă, T1 a depășit primele trimestre din ultimii patru ani. Ratele de creștere de două cifre pentru categorii precum electrocasnice încorporabile, frigidere, congelatoare și mașini de spălat au ajutat la atingerea unui nivel de 65 de milioane de euro pentru întregul sector.

Frigiderele cu sistem No Frost și mașinile de spălat cu încărcare frontală de 7kg+ au fost principalele produse ce au generat valoare în cadrul celor două piețe.

Electrocasnice mici: în continuă creștere

Piața electrocasnicelor mici a înregistrat încă un trimestru de creștere, cu o rată de 7.9% în T1 2014 față de T1 2013. Fiecare categorie a avut un produs cheie care a contribuit la atingerea unei valori de 26 de milioane de euro. Înregistrând o rată de creștere de două cifre, aparatele de tuns și aparatele de bărbierit și epilatoarele au generat o evoluție pozitivă în segmentul de îngrijire personală. În plus, performanța remarcabilă a storcătoarelor de fructe și citrice se încadrează în tendința unui stil de viață sănătos.

În cadrul categoriei destinate confortului gospodăriei, aspiratoarele și-au menținut o poziție stabilă, în timp ce valoarea vânzărilor de fiare de călcat a crescut.

Electronice: noi trenduri cu potențial de creștere

Primul trimestru al anului a adus o creștere de aproape 4% în sectorul electronicelor. Vânzările totale au atins o valoare de 61 de milioane de euro. În cadrul sectorului de electronice, atât televizoarele cu ecran plat cât și consolele de jocuri au avut o evoluție bună. În timp ce televizoarele cu ecran plat au înregistrat o rată de creștere de o cifră, consolele video au avut o performanță foarte bună, crescând cu o rată de două cifre, comparativ cu T1 2013. O explicație a acestei creșteri poate fi dată de lansarea unui nou model de consolă de jocuri în acest trimestru.

Deși multe sectoare din categoria electronicelor sunt în scădere, cele aflate pe creștere – precum televizoare cu diagonală mare, sisteme de andocare și soundbars – oferă o perspectivă bună pentru 2014.

IT: tabletele înregistrează în continuare creșteri, dar mai mici

Pentru sectorul IT, trimestrul întâi al lui 2014 a adus o scădere de mai bine de 6% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, acesta însumând 97 de milioane de euro. Cea mai importantă scădere s-a înregistrat pentru piaţa calculatoarelor portabile, urmată de cele pentru desktop PC, mauşi şi camere web. În cadrul calculatoarelor portabile, doar computing tablets și desktop replacement au înregistrat creşteri, însă ponderea lor în cadrul categoriei fiind mică, nu au reuşit să contrabalanseze scăderea segmentului.

Piaţa de tablete a continuat să înregistreze creşteri, însă tendința s-a mai diminuat. În interiorul segmentului de tablete, cele de 10 inch au fost pe un val descendent în acest prim trimestru.

Piaţa de imprimante, multifuncţionale și consumabile: menține un trend negativ

Vânzările de imprimante, multifuncționale și consumabile au înregistrat o scădere de 8% în T1 2014 față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând valoarea de 14 milioane de euro.

Toate categoriile au înregistrat scăderi, cele mai semnificative, de două cifre, fiind pentru segmentul de hardware inkjet, deopotrivă multifuncţionale şi single function. Scăderile mai mici ale categoriilor hardware laser şi consumabile (tonere şi cartuşe) au diminuat uşor efectul segmentului inkjet, întregul sector experimentând în continuare situaţii dificile.

Foto: se anunță o perioadă grea

Piața foto  a continuat să scadă, menținând tendința din 2013. Aceasta a atins o valoare totală de 5 milioane de euro în T1 2014, o performanță cu aproape 40% mai slabă decât în T1 2013. Atât camerele foto compacte cât și D-SRL-urile au înregistrat rate de scădere de două cifre, marcând astfel primul declin serios al D-SRL-urilor din ultimele trimestre.

GfK Temax este un indicator utilizat de GfK Retail and Technology pentru a monitoriza piețele bunurilor de folosință îndelungată. Rezultatele sunt bazate pe studiile desfășurate regulat pe panelul de retail al GfK. Panelul de retail cuprinde date de la peste 425,000 de puncte de vânzare la nivel mondial. Începând cu februarie 2009, GfK Retail and Technology calculează indicele GfK TEMAX® la nivel internațional, în peste 30 de țări. Este primul indicator care include toate piețele bunurilor de folosință îndelungată în țări diferite.

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

ALL MEDIA

CANCAN.RO: Coronavirusul loveşte din nou! Andreea Esca a fost confirmată pozitiv!

Avatar

Published

on

            Andreea Esca s-ar afla printre angajații PRO TV care sunt infectați cu noul coronavirus. Potrivit surselor CANCAN.RO, vedeta postului ar fi luat virusul de la o petrecere pe plajă, organizată cu ocazia deschiderii resortului Novum by the Sea.

 

Confirmarea vine la doar două zile de la notificarea trimisă de PRO TV, care anunța că mai mulţi angajați ai stației au fost infectați cu noul coronavirus, fără să le precizeze însă, numele. Surse medicale au declarat că vedeta Știrilor PRO TV ar fi deja internată.

 

Imaginile de la petrecere, difuzate la Măruță

La evenimentul cu mai mult de 50 de persoane invitate, nimeni nu părea interesat de păstrarea regulilor sanitare. Într-un material video, difuzat pe 30 iunie, în emisiunea „La Măruță”, Andreea Esca apare cu mască în timp ce dansează. Mai târziu, apare în imagini și fără mască, făcând fotografii unor influenceri.

Andreea Esca, alături de fiica sa

Andreea Esca a fost la inaugurarea resortului, alături de fiica sa, Alexia. Tânăra a postat imagini înainte de concertul Deliei. „Ne-am făcut formație: «SUPERBE NON STOP». Am avut plăcerea de a cânta în deschiderea Deliei! @delia. Pentru concerte DM @andreeaesca !”, a scris Alexia Eram, pe Instagram. De altfel, evenimentul a fost mediatizat de PRO TV, care a avut și o echipă de filmare care a luat interviuri participanților.

 

Ce anunța Pro TV vineri, 10 iulie

Postul de televiziune Pro TV a trimis un comunicat de presă prin care a informat că mai mulți angajați au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Mai mult, potrivit aceleiași surse, testările continuă încă pentru cei care au intrat în contact cu angajații deja confirmați. După confirmarea acestor cazuri, s-a luat imediat măsura dezinfectării tuturor suprafețelor, a sediului și a tuturor mașinilor companiei.

 

„Întreaga echipă care a intrat în contact direct sau indirect a fost și este în continuare testată. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare celor deja existente în PRO TV. Întregul sediu, studiourile și mașinile companiei au fost dezinfectate imediat după aceste confirmări, adițional față de dezinfecțiile profesionale care aveau deja loc zilnic în incinta companiei din luna martie”, a transmis postul de televiziune.

 

Sursa CANCAN.RO:

https://www.cancan.ro/a-primit-rezultatul-testului-andreea-esca-confirmata-100-cu-noul-coronavirus-20242646

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

PRO TV intensifică măsurile împotriva transmiterii COVID-19!

Avatar

Published

on

În cursul acestei săptămâni, câțiva angajați au fost confirmați, din păcate, ca fiind infectați cu COVID-19. Colegii noștri urmează cu strictețe recomandările autorităților și ale specialiștilor.

 

Întreaga echipă care a intrat în contact direct sau indirect a fost și este în continuare testată. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare celor deja existente în PRO TV. Întregul sediu, studiourile și mașinile companiei au fost dezinfectate imediat după aceste confirmări, adițional față de dezinfecțiile profesionale care aveau deja loc zilnic în incinta companiei din luna martie.

 

Încă dinaintea declarării stării de urgență, în sediul și platourile PRO TV au fost impuse măsuri stricte de siguranță, suplimentare celor prevăzute de autoritățile statului. Astfel, peste 50% dintre angajați lucrează de acasă, iar echipele care continuă să vină la sediu sau platouri lucrează în schimburi. Fiecare departament este dotat cu soluții de dezinfectare, echipament de protecție, lămpi UV, precum și folii nanoseptice pe mânerele ușilor.

 

Vom continua să respectăm cu strictețe măsurile autorităților și cele impuse în reglementările companiei.

Le dorim colegilor noștri multă sănătate.

#NeFacemBine

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Execuția forajului și echiparea acestuia cu pompă submersibilă – pachetul complet oferit de Eco Drill

Avatar

Published

on

 

Cu peste un deceniu de experiență pe piața de profil din România, Eco Drill este un nume emblematic la capitolul foraje profesionale în orice tip de sol, de orice duritate. Portofoliul lor de servicii cuprinde realizarea puțurilor de adâncimi variabile, montarea și mentenanța sistemelor de pompare profesionale, dar și montarea sistemelor de energie neconvențională. Tot aici se poate aminti și de prelevarea probelor de sol, monitorizarea apei, micropiloni, consolidări și nu numai.

Cei aflați în căutarea unei firme ce oferă servicii calitative de forare puțuri de apă trebuie să afle că echipa Eco Drill se poate deplasa oriunde în țară. Experții în domeniu nu se limitează doar la execuția forajelor. La cerere, aceștia se pot ocupa și de echiparea acestuia cu pompă submersibilă, astfel că serviciul oferit să fie complet în final.

Informații utile despre serviciul foraje puțuri apă

Experții în domeniu de la Eco Drill se ocupă de realizarea puțurilor de apă de mică adâncime, dar și de mare adâncime. Fiecare tip de puț în parte vine la pachet cu o serie de avantaje, dar și de dezavantaje. Pe scurt, în cazul puțurilor de mare adâncime, riscul de contaminare a apei tinde spre zero, fiind astfel mai avantajoase.

Specializați din două tehnici complexe de foraj, cei de la Eco Drill prestează acest serviciu oriunde în țară, indiferent de litologia solului sau duritatea acestuia. Calitatea și rapiditatea sunt doar două dintre avantajele de care clienții beneficiază de pe urma colaborării cu experții în domeniu.

Forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid și forajul uscat cu ciocan de fund sunt cele două modalități complexe și dificile pe care cei de la Eco Drill le folosesc pentru a obține apă prin foraj. Informații exacte despre fiecare în parte regăsesc cei interesați pe ecodrillforaje.ro.

Echiparea forajului cu pompă submersibilă și accesoriile aferente – specialitatea experților

După finalizarea forajului, cei de la Eco Drill se pot ocupa și de montarea pompei submersibile perfectă pentru puțul în cauză, oferind astfel un serviciu ciclic, complet. Odată aleasă colaborarea cu experții în domeniu, aceștia vor elibera o fișă de execuție cu toți parametrii forajelui, adâncimea de montare a pompei submersibile și debitul acesteia.

Echipamentul montat va fi compus, după cum s-a spus, din pompa submersibilă, alături de vasul de expansiune, țeava de refulare, tabloul electric cu senzori de nivel, cablul electric, şufa de ancorare, regulatorul de presiune, manometrul, fitingurile și izolatorii impermeabili.

Celor interesați le este recomandat să le solicite celor ce au realizat forajul ajutor la montarea sistemului de pompare. Intervențiile amatorilor pot strica totul, iar asta nu poate însemna decât pierde de timp și de bani.

În cazul în care nu se respectă fișa de execuție sau se suprasolicită forajul cu o pompă prea mare, aceasta se poate bloca în foraj. Puțul va fi colmatat, iar problemele vor curge în șir.

De aceea, cei de la Eco Drill se oferă se presteze acest serviciu complet – foraj + montare sistem de pompare. Cei interesați regăsesc și mai multe detalii în acest sens pe ecodrillforaje.ro.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0