Studiu National privind discriminiarea din Romania va fi dat publicitatii intr-o conferinta de presa (comunicat de presa) - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Published

on

Ce ne spun cifrele despre fenomenul discriminării în România? Care sunt realizările, din ultimii ani, în domeniul legislativ şi care sunt provocările cu care se confruntă autoritățile? Ce ar trebui să facă ONG-urile şi autorităţile publice pentru a promova egalitatea de șanse și gen?

Acestea şi alte întrebări, legate de fenomenul discriminării, vor fi discutate în cadrul Conferinței de prezentare a rezultatelor Cercetării naționale privind egalitatea de șanse și gen, ce va avea loc Joi, 28 iulie 2011,ora 11,la Casa Universitarilor. Cercetarea a fost realizată în cadrul proiectului „Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen” de către Grupul de Studii Socio-Comportamentale „Avangarde”.

Demarată în luna mai 2011, pe un eşantion de 2400 de persoane adulte de 18 ani şi peste, cu mar­jă de eroare de +/- 2,2%, pe un interval de încredere de 95%, cercetarea a avut ca scop realizarea unui diagnostic al gradului de discriminare din România, urmărindu-se identificarea zonelor ce necesită o intervenție cât mai rapidă și coerentă pentru promovarea egalității și combaterea diferențelor sociale. Aceste date reprezintă unpunctde reperîn evaluareaimpactului activităților desfășurate până în prezent de actorii ce s-au lansat în demersul de combatere a discriminării.

Pe baza acestor date recente, consorțiul proiectului va desfășura activități de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea promovării egalității de șanse și gen în toate sferele sociale. De asemenea, Uniunea Na­ţio­na­lă a tuturor Studenţilor din Ro­mâ­nia (UNSR), Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Federația Națională Sindicală Alma Mater, vor demara acțiuni de conștientizare a indivizilor asupra avantajelor pe care le are o societate egală şi imparţială.

Proiectul „Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen” implementat de Uniunea Na­ţio­na­lă a tuturor Studenţilor din Ro­mâ­nia (UNSR), Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Federația Națională Sindicală Alma Mater,este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Ope­ra­ţio­nal Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

La Conferinţa şi-au anunţat prezenţa: Rector Universitatea Politehnica București Ecaterina Andronescu,Rector Universitatea din București Ioan Pânzaru, Președinte FNS Alma Mater Anton Hadăr,actrița Alina Șerban.

Persoană de contact: Andreea Bîrdeanu, andreea.birdeanu@totiegali.ro, tel. 0737514530.

comments