Connect with us

A-Z NEWS

STUDIU. Publicitatea online si platile pentru acces la Internet, 40% din piata de media pana in 2018

Published

on

Publicitatea online şi platile pentru acces la internet vor reprezenta, peste patru ani, mai mult de 40% din piata de media si divertisment din Romania, devenind astfel cele mai dinamice segmente ale pietei de media si divertisment din Romania, potrivit ultimei editii a studiului PwC Entertainment si Media Outlook, scrie HotNews.
Publicitatea online va ajunge la 141 milioane de dolari pana in 2018, iar platile pentru acces la internet vor atinge 1,18 miliarde de dolari, in timp ce abonamentele TV vor insuma 612 milioane de dolari.
Estimarile PwC acopera segmentele: abonamentele TV si taxele de licenta, publicitatea TV, accesul la Internet, Radio, publicitatea out-of-home, jocurile video, filmele, tiparirea de ziare si reviste, informatiile si publicitatea business-to-business, publicitatea online, editarea de carte si productia muzicala.
Unele segmente vor inregistra scaderi semnificative: editarea de reviste va ajunge la 25 de milioane de dolari in 2018, comparativ cu 95 de milioane in 2009, iar achizitiile de muzica si publicitatea outdoor vor avea scaderi medii anuale de 9,7%, respectiv 1,7%.
La nivel global, cheltuielile totale de media si divertisment pentru segmentul digital (excluzand cheltuielile cu accesul la Internet) sunt prognozate sa reprezinte 65% din cresterea generala a industriei media si divertismentului.
Rata de penetrare a internetului mobil va ajunge la 55% in 2018, ceea ce va ridica publicitatea digitala la 33% in 2018. La nivel international, in 2018, publicitatea online se va afla foarte aproape de totalul incasarilor din publicitatea TV.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending