Connect with us

A-Z NEWS

STUDIU. Smartphone-urile, ținta hackeriilor în obţinerea datelor bancare!

Published

on

Potrivit unui studiu hackerii vizează din ce în ce mai des smartphone-urile,  în încercarea de a obţine date bancare pentru a sustrage banii victimelor, informează Mediafax.

În decurs de 12 luni, a crescut de şase ori numărul utilizatorilor de telefoane mobile cu sistemul Android care au fost vizaţi de atacuri online vizând obţinerea unor date bancare, arată un studiu realizat de compania de securitate informatică Kaspersky Labs, în colaborare cu Interpol.

60% dintre programele folosite de hackeri împotriva sistemului Android în perioada august 2013-iulie 2014 au fost dezvoltate pentru sustragerea de date bancare şi inclusiv a banilor deţinuţi în conturi de clienţi.

Studiul vizează în special telefoanele prevăzute cu sistemul de operare Android, care reprezintă 85% din piaţa de telefonie mobilă.

„Este de înţeles de ce hackerii dezvoltă un număr mare de programe pentru a ataca telefoanele cu sistemul Android: în prezent, smartphone-urile sunt din ce în ce mai mult folosite pentru cumpărături sau servicii online”, explică autorii studiului.

Cel mai mare număr de utilizatori vizaţi de atacurile hackerilor sunt posesorii smartphone-urilor cu sistemul Android  care se află în Rusia. De asemenea, au fost vizaţi utilizatori din Franţa, India, Spania, Marea Britanie, Malaysia, Germania,  Vietnam şi Ucraina .

Foto Credit: hindustantimes.com

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending