Connect with us

A-Z NEWS

SUA – cea mai mare amenintare la adresa pacii in lume

Published

on

Reclame

Un masiv sondaj de opinie global releva ca SUA sunt considerate a fi cea mai mare amenintare la adresa pacii in lume. 66.000 de persoane din 68 de tari de pe glob au raspuns la mai multe intrebari privind lumea in care traim, inclusiv ce tara o considera „acasa”, daca lumea devine un loc mai bun si ce tara pune un real pericol pacii in lume. SUA au fost votate drept cea mai mare amenintare, cu 24% din voturi, urmate de Pakistan cu 8%,China cu 6% si Afganistan cu 5%.

Cum e si firesc, americanii au o opinie diferita cu privire la cei care provoaca cele mai mari probleme pe scena internationala. Iranul este considerat principala amenintare, urmat de Afganistan. Pe locul trei, la egalitate, se numara, surprinzator, SUA si Coreea de Nord.

Ironia face ca SUA sa fie si tara in care majoritatea oamenilor intervievati de pe glob ar dori sa se mute, daca ar avea ocazia. In plus, 50% dintre repondenti au manifestat optimism fata de viitor. 

0014

Sondajul a fost remis de Worldwide Independent Network/Gallup si preluat de agentiile de presa din intreaga lume, prioritate avand Russia Today, prim televiziune care a difuzat stirea.

Puteti gasi detalii relevante si chestionare pe site-ul celor de la Tribune care fac o analiza interesanta si predictiva pentru anul in curs, 2014. Este totusi foarte interesant si deloc surprinzatoare plasarea USA in capul listei, cunoscandu-se fara echivoc implicarea americanilor in politicile interne ale altor state. Probabil hotaratoare au fost si deciziile absolut lipsite de logica ale USA de a sustine conflicte de ocupare in state cu resurse importante si de a se detasa de problemele cu adevarat importante ale lumii contemporane. Altfel, personal, nu mi-as putea explica de pilda, lipsa de implicare in Sudan (Darfour) unde populatia este prinsa in mijlocul unui adevarat genocid. Dar…din pacate Sudanul nu are nici petrol, nici gaze…motiv pentru care nu prezinta suficienta atentie.

652982-Newsurveypic-1388518758-212-640x480

 

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending