Subtilități la alegerea dulapurilor pentru un dormitor mic - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Subtilități la alegerea dulapurilor pentru un dormitor mic

Published

on

Dulapul joacă un rol important în amenajarea mobilierului dintr-un dormitor.

Rețineți însă că patul apare în prim plan, odată selectat, urmează poziționarea dulapului. Abia apoi restul mobilierului. Știind cât de importantă este funcția dulapului, ar trebui să fie ales cu atenție și, cu o atenție și mai mare, ar trebui luat în considerare spațiul liber. 

Poate că toată lumea visează în secret să aibă un șifonier generos și mare, precum cele din filme, dar din păcate, uneori trebuie  să ținem cont de spațiul liber. Ceea ce, în majoritatea cazurilor, nu este suficient și pare întotdeauna insuficient. Recent, mai ales în construcțiile noi, există apartamente din ce în ce mai mici. Ceea ce, la rândul său, creează neplăceri proprietarilor în timpul mobilării.

De multe ori din acest motiv, alegerea șifonierului este definită ca o sarcină dificilă. Dar doar pentru că este dificil nu înseamnă că este imposibil. Totul se rezumă la un aranjament corect distribuit, care este suficient de funcțional, dar are și un aspect estetic.

Opțiuni potrivite pentru un dormitor mic

O opțiune ar fi șifonierele cu uși glisante , a doua este cu rafturile încorporate, iar a treia opțiune sunt dulapurile standard.

Dulapurile, al căror model are uși glisante, este cea mai bună opțiune, deoarece, pe lângă faptul că poate depozita tot ce aveți nevoie, economisește și din spațiul și așa deficitar. Acest lucru le face să devină unul dintre cele mai preferate și cumpărate modele.

Pentru a economisi și mai mult spațiu, puteți opta pentru un dulap de colț, dacă camera însăși permite poziționarea lui în acest loc. Un alt detaliu pe care trebuie să-l aveți în vedere sunt sertarele. Dacă vă străduiți să lăsați mai mult spațiu liber, atunci alegeți un dulap care să nu aibă sertare care se deschid spre exterior. În caz contrar, trebuie să oferiți spațiu suplimentar, astfel încât să se poată deschide lejer.

Pe piață există  modele diferite de șifoniere care au rafturi in interior sau dulapuri încastrate. Alegeți combinația care va fi cea mai funcțională pentru dvs.

În ceea ce privește gama de culori, încercați să alegeți nuanțe mai deschise, deoarece acestea extind optic camera. Cu toate acestea, dacă sunteți un fan al gamelor de culori închise, atunci cel puțin adăugați un pic de contrast cu alt mobilier pentru a obține o atmosferă mai proaspătă și mai plină de viață.

Rafturile încastrate sunt o altă alternativă pentru dormitoarele care nu permit mobilier mai extins. De asemenea, economisesc mai mult spațiu și sunt foarte practice. Sunt potrivite în special pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru femei, deoarece facilitează procesul de selecție și toate ținutele posibile sunt vizibile. Probabil că vă veți întreba dacă este corect să vedeți totul expus la intrarea în cameră. Sau că, în acest fel, dormitorul va căpăta un aspect mai dezordonat. Aveți dreptul să puneți aceste întrebări, dar rețineți că dormitorul este o cameră privată. Nu are nicio legătură cu camera de zi, sufrageria sau livingul, unde cel mai adesea primiți oaspeții. În ceea ce privește celelalte posibile temeri, totul depinde de dvs. și de obiceiurile dvs.. Dacă toate sunt aranjate și puse la locul lor, mai ales dacă sunt sortate după culoare, cu siguranță veți scăpa de haosul optic.

Dacă totuși rămâneți la șifonierele clasice, cele cu uși care se deschid spre exterior, cel mai bine este să le faceți la comandă. Să vă plimbați și să cautați un șifonier pe  mărime, funcțional și disponibil  în culoarea dorită nu este o misiune imposibilă. Cu toate acestea, pentru a economisi timp și dureri de cap, descrieți fiecare detaliu al comenzii, astfel încât totul să fie conform. Asigurați-vă că ați măsurat spațiul care va fi necesar pentru a se deschide ușile. Este foarte important. În cazul în care modelul o permite, puteți opta pentru un mecanism care se deschide în sus, pentru partea de sus a dulapului, corpul suspendat.

Ca opțiune de compromis, puteți paria pe o comodă și, în plus, folosiți sertarele din dormitor. Este într-adevăr mai incomod să depozitați haine, dar din nou veți economisi suficient spațiu.

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending