Connect with us

Film

Super filme de Paşti la Pro TV: Vagabondul milionar şi Iron Man – Omul de oţel şi În căutarea fericirii

Redactia Radar de Media

Published

on

Vagabondul milionar (Slumdog Millionaire, 2008), senzaţia Oscarurilor din 2009, va fi difuzat de Pro Tv sâmbătă, 3 aprilie, de la 21:15. Filmul, în regia lui Danny Boyle, a fost distins cu opt Oscaruri din nu mai puţin de zece nominalizări şi a devenit unul dintre puţinele care a obţinut de-a lungul istoriei atât de multe prestigioase statuete.

Vagabondul milionar a câştigat, printre altele, Oscarul pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj, fiind totodată cel de-al unsprezecelea film care câştigă Oscarul pentru cel mai bun film fără ca măcar unul dintre actori să fie nominalizat pentru rolul său. Iar Vagabonul milionar nu a gustat succesul doar pe cel mai celebru covor roşu din lumea filmelor, pentru că în palmaresul său se mai află încă şapte premii BAFTA şi patru Globuri de Aur. Este primul film de la Lista lui Schindler încoace care a câştigat premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu la Globurile de Aur, BAFTA şi Oscar.

Practic, pe lângă renumitele Oscaruri, producţia a mai primit încă 100 de premii din cele 150 de nominalizări.

Jamal Malik, un orfan de 18 ani care a crescut în mahalalele oraşului Mumbay este pe cale să trăiască cea mai importantă zi din viaţa lui. În timp ce o ţară întreagă îl priveşte la televizor, el este doar la o întrebare distanţă de a câştiga incredibila sumă de 20 de milioane de rupii la varianta locală a concursului Vrei să fii milionar? Şi pentru că tot veni vorba de mulţi bani, filmul a depăşit suma de 377 milioane de dolari la încasări, în timp ce bugetul său a fost de doar 15,1 milioane de dolari.

Jamal, personajul central al peliculei, este întrebat în deschiderea filmului de inspectorul de poliţie, care îl bănuieşte că a trişat, de vreme ce un băiat crescut în mahala nu are de unde să ştie atât de multe, dacă nu cumva a avut un complice care tuşea în public. Replica se bazează pe o întâmplare cât se poate de adevărată. În 2001, la versiunea din Marea Britanie a showului Vrei să fii milionar?, un concurent a câştigat fabuloasa sumă de 1.000.000 de lire sterline. Totuşi, în timpul emisiunii, cineva din public a fost auzit tuşind constant, iar starea concurentului i-a făcut suspicioşi pe producători. Mai târziu, pe baza înregistrărilor, s-a aflat că respectivul a avut, într-adevăr, un complice în public, care tuşea în momentul în care auzea răspunsul corect.

E cât se poate de adevărat că performanţa se bazează foarte mult pe muncă. Însă în cazul lui A.R. Rahman, inspiraţia a avut rolul decisiv, având în vedere că i-a luat numai 20 de zile să compună întreaga coloană sonoră ce avea să răsune în sufletul multora, mai ales după ce a fost distinsă cu premiul Oscar. Iniţial, melodia Jai Ho fusese compusă pentru un alt film, însă producătorul nu a considerat că este potrivită, aşa că a fost folosită în Vagabondul milionar.

Will Smith este chiar în prima zi de Paşte, de la 22:30, În căutarea fericirii (The Pursuit of Happyness, 2006) la Pro Tv, într-un rol memorabil, pentru care a şi fost nominalizat la Oscar. Bazat pe o poveste de viaţă adevărată, filmul îl are în centrul atenţiei pe Chris Gardner, un bărbat care deşi pierde tot, trebuie să facă tot posibilul pentru a-i asigura fiului său un trai decent. Will Smith şi Jaden Smith nu sunt tată şi fiu doar În căutarea fericirii, ci şi în viaţa reală şi, aşa cum Will Smith a mărturisit, a fost nu doar o experienţă interesantă, ci şi una din care a avut de învăţat, ca actor.

Special pentru a intra cât mai bine în pielea personajului său, Will Smith a fost antrenat de campionii Tyson Mao şi Toby Mao pentru a rezolva cubul lui Rubik în mai puţin de două minute. Telespectatorii vor putea să vadă dacă starul a fost sau nu un elev eminent, chiar în prima zi de Paşte, de la 20:30, la Pro Tv. Iar efortul lui nu s-a oprit aici, pentru că actorul a vrut cu orice preţ să-l înţeleagă cât mai bine pe adevăratul Chris Gardner. De aceea, cei doi au petrecut mult timp împreună, iar Will a fost foarte atent la interlocutorul său, aşa cum şi Chris Gardner a mărturisit, „Eu şi Will am luat cina la el acasă şi stăteam de vorbă, când am observat ceva ce m-a făcut iniţial să mă simt inconfortabil. Am sesizat că mă urmărea cu foarte mare atenţie.

Nu mai fusesem niciodată studiat până atunci, cel puţin nu în felul acela”. Mai mult decât atât, Will Smith a povestit că Gardner a stat pe platourile de filmare zi de zi. La finalul peliculei, când Chris şi fiul lui se plimbă lipsiţi de griji, un bărbat trece pe lângă ei. Acesta este adevăratul Chris Gardner, omul a cărui viaţă atât de încercată a inspirat acest film.

Dincolo de faptul că au devenit celebri preţ de câteva clipe, oamenii fără locuinţă care au făcut figuraţie în film au fost plătiţi cu 8.62 de dolari pe oră şi au beneficiat de mese gratuite. Pentru unii dintre ei, aceştia au fost primii bani pe care i-au câştigat după o bună perioadă de timp.

A doua zi de Paşte, de la 20:30, Robert Downey Jr., actor nominalizat de două ori la Oscar, este Iron Man – Omul de oţel. Nominalizat la două Oscaruri, filmul inspirat de celebrele benzi desenate publicate de Marvel Comics, a avut un buget de 140 de milioane de dolari şi încasări de peste 585 de milioane de dolari. Alături de Robert Downey Jr., telespectatorii Pro Tv îi vor putea umări pe Jeff Bridges, câştigătorul de anul acesta al Oscarului pentru cel mai bun actor şi Gwyneth Paltrow, şi ea distinsă în trecut cu un Oscar.

Înainte de a fi dat startul filmărilor, Robert Downey Jr. şi-a amplasat biroul la distanţă foarte mică de cel al regizorului Jon Favreau, tocmai pentru a discuta despre personaj şi pentru a se implica în scenariu. Scenariul nu a fost definitivat însă până în momentul în care au început filmările, deoarece producătorii s-au axat pe poveste şi pe acţiune, aşa că dialogurile au fost, în mare parte, improvizate. Regizorul a recunoscut că acest lucru a făcut ca filmul să pară mult mai natural.

Pentru a intra cât mai bine în pielea personajelor, Robert Downey Jr. a petrecut cinci zile pe săptămână la antrenamente şi a practicat artele marţiale, iar Jeff Bridges şi-a lăsat barbă şi s-a ras în cap. Din fericire, era un look pe care voia să-l testeze de mai de mult, iar Iron Man – Omul de oţel l-a convins să facă asta. De asemenea, tot pentru a-şi înţelege cât mai bine personajul, Obadiah Stane, Jeff Bridges a studiat câteva benzi desenate, iar frumoasa Gwyneth Paltrow a făcut acelaşi lucru. Ea le-a cerut celor de la Marvel Comics să-i trimită toate benzile desenate care i-ar fi putut fi de folos pentru a-şi cunoaşte personajul, Pepper Potts.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending