Connect with us

ALL MEDIA

Surprizele premiilor GRAMMY 2011 (galerie foto)

Published

on

Grupul american de country-pop Lady Antebellum şi piesa lor “Need You Now” au fost duminică marii câştigători ai celei de-a 53-a ediţii a Premiilor Grammy, lăsându-i cu buza umflată pe Eminem şi Justin Bieber.


Trio-ul Lady Antebellum  a plecat de la Staples Center cu cinci premii, printre care cel mai bun cântec (“Need You Now”) şi cel mai bun grup country. Trupa l-a învins pe marele favorit al serii, rapperul Eminem, care a fost nominalizat la zece categorii, dar a câştigat doar două trofee: cel mai bun album rap pentru “Recovery” şi cea mai bună interpretare solo pentru “Not Afraid”.

Un alt mare perdant al serii a fost canadianul Justin Bieber, favorit la categoria revelaţia anului. El a fost învins însă de cântăreaţa şi contrabasista americană de jazz Esperanza Spalding, de 26 de ani, devenind primul muzician de jazz care câştigă acest trofeu. În Canada a plecat totuşi premiul pentru cel mai bun album, care i-a revenit grupului de rock independent Arcade Fire, pentru “The Suburbs”.

Bruno Mars, originar din Hawaii, nominalizat la şapte categorii, a fost şi el depăşit de tornada Lady Antebellum, câştigând doar trofeul la categoria cea mai bună interpretare masculină, pentru succesul său “Just the Way You Are”.

Lady Gaga şi-a văzut confirmat succesul la public şi la Academia Grammy, primind trei trofee: cea mai bună interpretare pop feminină, pentru “Bad Romance”, cel mai bun album vocal pop (“The Fame Monster”) şi cel mai bun clip video în format scurt (“Bad Romance”). Lady Gaga a “eclozat” dintr-un ou uriaş, ce a fost transportat pe scenă, unde cântăreaţa americană a interpretat noul ei single, intitulat “Born This Way”.

Rapperul Jay-Z a câştigat şi el trei premii. Distincţia pentru cel mai bun album rock a fost acordată grupului Muse, pentru “The Resistance”, Rihanna a câştigat titlul la categoria dance cu “Only Girl (in the world)”, iar britanicii de la La Roux au plecat cu trofeul pentru disc electronic.

Neil Young a câştigat Grammy-ul pentru “cel mai bun cântec rock”, cu piesa “Angry World”, extrasă de pe albumul “Le Noise”. La capitolul electro, DJ-ul francez David Guetta a câştigat al doilea an consecutiv, cu “Afrojack”, premiul la categoria cel mai bun remix, pentru noua versiune a “Revolver” (Madonna).

Chitaristul britanic Jeff Beck, care primise şapte nominalizări, s-a impus la categoriile “cea mai bună prestaţie instrumentală pop” şi “cea mai bună prestaţie instrumentală rock”. Paul McCartney a câştigat primul său Grammy din cei 31 de ani de experienţă . Ex-membrul trupei Beatles a primit gramofonul pentru “cel mai bun concert rock solo”, datorită albumului său live “Good Evening New York City”.

La deschiderea ceremoniei, a fost adus un tribut în onoarea cântăreţei Aretha Franklin, din partea Christinei Aguilera, Jennifer Hudson, Florence Welch, Yolanda Adams şi Martina McBride, care au cântat unele melodii ale legendarei interprete. La sfârşitul show-ului, când toţi spectatorii aplaudau, Christina Aguilera s-a împiedicat şi a căzut pe scenă, ridicându-se însă imediat.

Iată lista principalilor câştigători la ediţia din 2011 a premiilor Grammy:

Înregistrarea/ single-ul anului: “Need You Now” – Lady Antebellum

Albumul anului: “The Suburbs” – Arcade Fire

Cântecul anului: “Need You Now” – Lady Antebellum

Revelaţia anului: Esperanza Spalding

Cea mai bună interpretă pop: Lady Gaga – “Bad Romance”

Cel mai bun interpret pop: Bruno Mars – “Just The Way You Are”

Cea mai bună trupă pop: Train – “Hey, Soul Sister”

Cea mai bună colaborare pop: Herbie Hancock, Pink, India.Arie, Seal, Konono No1, Jeff Beck & Oumou Sangare, pentru “Imagine”

Cea mai bună interpretare instrumentală pop: “Nessun Dorma” – Jeff Beck

Cel mai bun album instrumental pop: “Take Your Pick” – Larry Carlton & Tak Matsumoto

Cel mai bun album pop: “The Fame Monster” – Lady Gaga

Cea mai bună înregistrare dance: “Only Girl (In The World)” – Rihanna

Cel mai bun album dance – “La Roux” – La Roux

Cel mai bun album pop tradiţional: “Crazy Love” – Michael Bublé

Cea mai bună piesă rock solo: “Helter Skelter” – Paul McCartney

Cea mai bună piesă a unei trupe rock: “Tighten Up” – The Black Keys

Cea mai bună piesă hard rock: “New Fang” – The Crooked Vultures

Cea mai bună piesă metal: “El Dorado” – Iron Maiden

Cea mai bună piesă instrumentală rock: “Hammerhead” – Jeff Beck

Cea mai bună piesă rock: “Angry World” – Neil Young

Cel mai bun album rock: “The Resistance” – Muse

Cea mai bună cântăreaţă R&B: Fantasia -“Bittersweet”

Cel mai bun cântăreţ R&B: Usher – “There Goes My Baby”

Cel mai bun grup/ duo R&B: Sade – “Soldier Of Love”

Cea mai bună piesă R&B: “Shine” – John Stephens (John Legend & The Roots)

Cel mai bun album R&B: “Wake Up!” – John Legend & The Roots

Cel mai bun album R&B contemporan: “Raymond V Raymond” – Usher

La cea de-a 53-a ediţie a Premiilor Grammy, în care au fost acordate în total premii la 109 categorii, s-au oferit şi câteva premii pentru întreaga carieră, decernate, sâmbătă, artiştilor Julie Andrews, Roy Haynes, The Juilliard String Quartet, The Kingston Trio, The Ramones, Dolly Parton şi George Beverly Shea.

Sursa: Agerpres

Foto Credit: awards.music.yahoo.com

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending