Connect with us

Spectacole

„TEATRU ÎN TVR” continuă şi în cea de-a cincea săptămână. Iată care este programul reprezentaţiilor

Published

on

            Vă invităm la TEATRU ÎN TVR! În această săptămână, în grădina Televiziunii Române, puteţi urmări noi spectacole de teatru.  Iată reprezentaţiile programate în intervalul 17 – 23 august, de la ora 21.00 (cu excepţia zilei de sâmbătă, când reprezentaţia începe la ora 20.30).

 

            Luni, 17 august, este programat spectacolul „Sarmale cu dragoste” susţinut de Trupa Lui’s Art, textul şi regia fiind semnate de Ivona Boitan. Cu Victoria Dicu și Nicodim Ungureanu în rolurile principale, „Sarmale cu dragoste” este o comedie spumoasă, romantică, un amestec de iubire, tandrețe și… picanterie. Un spectacol cu un el și o ea, trecuți de prima tinerețe, cei doi ajung să se cunoască în sala de așteptare a unui cardiolog. Pe lângă boala de inimă, îi unește pasiunea pentru fumat, cafea, dar, mai ales, pentru sarmale. Şi cum bine spun românii că: „iubirea trece prin stomac”, spectacolul de faţă arată cam cum se întâmplă acest lucru în viață…

 

             Miercuri, 19 august, Teatrul Arte dell`Anima aduce „IMPROFIX”, un proiect ambițios care, pentru prima dată, reuneşte tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII”, vin la întâlnirea cu spectatorii din grădina TVR. Trupa IMPROFIX va fi acompaniată la clape de către Vlad Pasencu, unul dintre cei mai experimentați improvizatori muzicali. „Improvizația este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginației și al abilităților actoricești. Un spectacol de improvizație nu presupune nimic altceva decât niște actori carismatici, o bucățică de scenă și multă disponibilitate, iar din partea publicului puțină dorință de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții”, spune Mihaela Sîrbu, cel mai titrat coach de impro din România.

 

            Vineri, 21 august, regizorul Sever Andrei aduce în grădina TVR un anti-basm comic, pentru adulţi despre nereușită, eșec, ratare, dorință și neîmplinire: „Și nu au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. 4 actori, 5 tablouri, 6 cupluri într-o poveste despre dragoste şi conflict, ambalată într-o comedie cu un motto neaşteptat: Pozitivismul este o formă de alienare vitală pentru omenire”. Distribuţia spectacolului adus de Compania Artistik Distopia este formată din: Delia Alexandra Riciu, Oana Moșnegu, Dan Murzea şi Ștefan Mihai.

 

            Sâmbătă, 22 august, de la ora 20.30, Teatrul Nottara readuce în faţa publicului din grădina TVR, o mare doamnă a scenei româneşti, Anda Caropol, care la 81 de ani ne oferă un spectacol eveniment: „Repetiția vieții mele” în regia lui Alexandru Jitea. Anda Caropol, în personajul Nina, oferă un recital despre cariera sa, dar cu trimiteri generale la viața de actor și reușește o interpretare admirabilă a personajului conceput de scenarist. Actrița transmite sensibilitate şi emoție în monologul principal, dar și umor în relațiile cu publicul.

Prinsă printre amintiri și visând nostalgică la gloria de altădată, Nina urcă pe scenă pentru a-și repeta monologul neterminat. Dar autorii moderni nu mai scriu texte pe măsura celor clasice, ei doar experimentează, spre disperarea actriței. Înconjurată de oamenii din teatru, care i-au fost alături o viață întreagă, Nina își rostește monologul, într-un spectacol de-a viața și de-a realitatea, alternanțe care ne fac să râdem, păstrând mereu o lacrimă în colțul ochilor. Pentru că există o Nina în fiecare dintre noi.

 

            Duminică, 23 august, încheiem săptămâna teatrală cu Teatrul Dramaturgilor Români şi spectacolul-concert „IONA”. După un scenariu al dramaturgului Marin Sorescu, un actor şi doi muzicieni: Lari Giorgescu, Adrian Nour şi Lucian Maxim transformă IONA într-un spectacol concert, în care muzica special compusă este interpretată live de cei doi muzicieni care devin și personaje ale poveștii. Alături de text şi muzică, mişcările şi limbajul corporal, elementele de decor și recuzită, oferă spectatorului o deschidere mai mare către imaginar, profunzime și sens.

 

În contextul pandemiei de COVID-19, reprezentaţiile teatrale susţinute în aer liber în Grădina TVR, trebuie să se desfăşoare în cele mai stricte condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii: spectatori, actori, personal tehnic.

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending