Connect with us

Timp Liber

Tehnici de detailing pentru curățarea sistemului de aer condiționat al mașinii tale

Published

on

Reclame

De ce să ai grijă de sistemul de aer condiționat al mașinii tale?

În primul rând o faci pentru sănătatea ta și a familiei tale și mai apoi, pentru că poate provoca daune aparatului de AC care pot fi mult mai costisitoare. 

Se pare că, în timp din cauza unei întrețineri inadecvate se poate instala chiar și mucegaiul, ciupercile sau anumite microorganisme în AC-ul mașinii tale. Odată instalate îți vei da seama, pentru că provoacă un miros neplăcut și simți când pornești sistemul de aer condiționat. 

Printre cele mai frecvente probleme de sănătate cauzate de bacteriile aerului condiționat de la mașină, se numără:

  • dureri de cap (minore până la unele chiar grave)
  • reacții alergice (precum strănutul sau tusea)
  • stări de somnolență
  • anumite infecții bacteriene.

Este și explicabil pentru că, aerul circulă în mașină prin evaporator și orificiile de ventilație ale AC-ului mișcă și transporta particulele bacteriene sau mucegaiul. Când ești în interiorul mașinii, cu geamurile închise iar aerul condiționat este pornit, vei inhala acest aer nesănătos. 

Iată câteva tehnici de detailing pentru curățarea AC-ului la mașina ta

Poate că pare suficient de complicat să scapi de aceste bacterii dacă deja s-au instalat, însă cu produse profesionale detailing auto vei face față. 

  1. Folosește spray sau soluții antibacteriene

Acestea acționează și te ajută pe o perioada scurtă dar rapidă. Aplică spray-ul antibacterian (când nu e nimeni în mașină) și să-l să acționeze până la 60 de minute, înainte de a urca iar în mașină. 

  1. Curată sau schimbă regulat filtrul de aer

Este o modalitate excelentă de a elimina mucegaiul și alte surse de bacterii care se pot instala în aerul condiționat al mașinii. Recomandat ar fi să schimbi filtrele o dată la maxim 2 ani, însă poți să o faci și mai devreme. 

  1. Curată ventilația

Acordă atenție murdăriei care se depune în orificiile de ventilație. Pe lângă solutii interior auto, folosește o cârpă curată (microfibră) înmuiată cu oțet pentru a îndepărta bacteriile. Sau poți înlocui oțetul cu soluție de bicarbonat de sodiu. 

  1. Din când în când aplică o curățare profesională

Poate consideri că l-ai curățat, dar nu suficient de bine sau poate te simți mai în siguranță dacă apelezi la un profesionist în detailing auto. 

Pentru că sistemul de aer condiționat al mașinii tale este expus mai mereu la praf, murdărie și umiditate, este absolut normal ca bateriile să se înmulțească în interiorul ei. Totuși, cel mai bine ar fi să previi instalarea avansată a bacteriilor. 

De aceea, păstrează mașina curată (în mod regulat) – o dată pe săptămâna scoate gunoiul, spală și șterge covorașele, șterge praful și interiorul aerului condiționat. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending