Connect with us

A-Z NEWS

Televiziunea Naşul TV a fost introdusă şi în reţeaua RCS&RDS

Published

on

Televiziunea Naşul TV poate fi recepţionată, începând de luni seară, şi de abonaţii reţelei de telecomunicaţii RCS&RDS, în sistem digital (DVB-C), potrivit unui anunţ postat pe blogul realizatorului TV Radu Moraru, acţionar al postului TV, informeaza Mediafax.

Pe de altă parte, în Bucureşti, Naşul TV este recepţionat în reţeaua RCS&RDS, pe canalul 88, între televiziunea Giga TV (care în prezent retransmite Money TV) şi 6TV, cunoscută în audiovizual drept „televiziunea sectorului 6”.

RCS&RDS a introdus în grila sa digitală Naşul TV după ce, pe 12 martie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat compania de telecomunicaţii să intre în legalitate în privinţa acestei televiziuni.

CNA a decis, pe 12 martie, să someze public RCS&RDS să introducă Naşul TV în grila sa de programe digitale, întrucât această televiziune se numără printre cele obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii, în conformitate cu principiul „must carry”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat atunci mai multe sesizări la adresa societăţii S.C. RCS&RDS SA, referitoare la retransmisia televiziunii Naşul TV, în conformitate cu articolul 82 din Legea audiovizualului numărul 504/2003, potrivit căruia „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”.

RCS&RDS nu a retransmis însă televiziunea Naşul TV nici în grila sa analogică, nici în cea digitală, acesta fiind motivul sesizărilor înaintate CNA de societatea Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii SA, care deţine licenţa audiovizuală a Naşul TV.

În şedinţa CNA din 12 martie, Radu Moraru (preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii SA şi realizator al emisiunii „Naşul”) şi Adrian Bucă (producătorul emisiunii „Naşul” şi asociat minoritar al televiziunii Naşul TV) au cerut Consiliului să oblige RCS&RDS să includă în grila sa Naşul TV.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending