Connect with us

Libertatea presei

Televiziunea Română protestează faţă de folosirea abuzivă a imaginii TVR în articole în care este criticată activitatea altor instituții

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Televiziunea Română îşi exprimă dezaprobarea faţă de alegerea redacţiei Libertatea de a folosi un vizual cu sigla TVR în articolul cu titlul <Părinţi revoltați de un mesaj despre viol, de la radio și TV: „Invită mai degrabă la cum să eviți pedeapsa”> publicat astăzi pe site-ul libertatea.ro, articol care face referire la campania privind modificarea Legii nr. 217/2023, ce reglementează întreţinerea de relaţii sexuale cu minori

(https://www.libertatea.ro/stiri/parinti-revoltati-de-mesajul-de-interes-public-de-la-radio-si-tv-despre-viol-invita-mai-degraba-la-cum-sa-eviti-pedeapsa-nu-e-clar-4644873 ).

Campania, criticată de ziarul Libertatea, este  difuzată pe toate posturile TV, conform reglementărilor audiovizuale şi nu are nicio legătură cu activitatea şi/sau producţiile TVR.  

În ultima perioadă, Televiziunea Română a devenit ţinta unei campanii agresive de defăimare derulată de trustul media Ringier, prin publicaţiile GSP şi Libertatea, care afectează grav imaginea postului public de televiziune.

Asocierea materialului jurnalistic doar cu identitatea vizuală a TVR, deşi spoturile sunt difuzate de toate televiziunile, nu poate fi considerată o întâmplare, având în vedere atacurile repetate ale acestei publicații împotriva televiziunii publice. Gestul este o dovadă în plus a faptului că trustul Ringier derulează o campanie denigratoare la adresa televiziunii publice.

Acesta este cel mai recent exemplu dintr-o lungă serie de articole despre TVR publicate de GSP şi de Libertatea, articole care conţin informaţii neadevărate, scoase din context sau interpretări tendențioase, preluate din diferite documente interne ale instituţiei (vezi exemplu ataşat) şi fără puncte de vedere oficiale ale Televiziunii Române.

TVR a atras atenţia în repetate rânduri asupra acestui aspect, care induce publicul în eroare şi creează o imagine negativă Televiziunii Române, publicaţiile mai sus menţionate încălcând un principiu deontologic de bază al jurnalismului.

În acest context, TVR  solicită trustului Ringier să retragă imaginea cu sigla TVR din cadrul articolului şi să înceteze campania calomnioasă la adresa postului public de televiziune.

SRTv îşi menţine disponibilitatea de a răspunde solicitărilor de presă şi de a o oferi informaţii pentru o corectă informarea publicului.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending