Connect with us

EVENTS

Televiziunea Ultra HD cucerește peisajul media la nivel mondial. Care este situația României?

Published

on

Televiziunea Ultra HD câștigă tot mai mult teren în peisajul media la nivel mondial, asta după ce HD-ul şi 3D-ul şi-au dovedit limitele. România mai are încă de luptat pentru a atinge această performanță, având în vedere că există doar câteva televiziuni HD, și mult mai puține se bucură de tehnologia 3D, informează Mediafax.

În lumea telecomunicaţiilor, la nivel mondial, Ultra HD (sau serviciile 4K) a devenit vedeta care oferă o calitate a imaginii şi mai ridicată decât actualul High Definition (HD).

„Ultra HD nu va merge în aceeaşi direcţie ca 3D. Ultra HD este aici şi va rămâne în continuare pe piaţă.”, a declarat Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al companiei SES (care operează în prezent 54 de sateliţi la nivel internaţional), în cadrul unui eveniment organizat la târgul de comunicaţii IBC.

Conform lui Ferdinand Kayser, ecranele HD au devenit deja un standard pe piaţa internaţională, iar producătorii de conţinut trebuie să se adapteze la evoluţia tehnologică.

Ferdinand Kayser a prezentat o statistică conform căreia, până în anul 2025, jumătate din dispozitivele vândute la nivel mondial vor putea transmite programe Ultra HD.

Tehnologia superioară se pretează mai ales în cazul transmisiei live a unor evenimente sportive, a explicat şi Stephan Heimbecher, Head of Innovations & Standards, la compania de media germană Sky Deutschland, în cadrul unui seminar dedicat tehnologiei Ultra HD şi organizat în cadrul târgului de comunicaţii IBC.

România se luptă în prezent să implementeze procesul de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, care a fost amânat, în august 2010, de Guvernul român.

În schimb, în luna iunie a anului în curs, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) şi-a adjudecat, pentru o sumă de 1.020.002 euro, trei multiplexuri în urma licitaţiei de televiziune digitală şi trebuie să implementeze acest proces la nivel naţional până pe 17 iunie 2015.

Pe platformele de cablu şi satelit din România sunt disponibile în prezent şi televiziuni HD, între care Pro TV HD, Acasă HD, HBO HD, TVR HD, Eurosport HD, Discovery Showcase HD, National Geographic HD, Digi 24 HD şi U HD.

În ceea ce priveşte tehnologia 3D, clienţii români pot opta doar pentru canalul High TV 3D, care se regăseşte în grila UPC România, şi pentru Hustler HD 3D, disponibil în grila operatorului IPTV Ines.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Mihaita

  16 septembrie 2014 at 12:38

  In Romania doar la Upc sunt posturi 3D din cate stiu. Asta inseamna ca daca se va trece la ultra HD tot la ei va fi prima oara?

  • Claudiu

   16 septembrie 2014 at 21:50

   Noroc cu UPC ca altfel nu aveau cui sa vanda televizoarele 3D.

 2. andu

  15 septembrie 2014 at 16:26

  Cum cucerete 4K lumea, cand sunt doar cateva canale tv experimentale la nivel mondial, cu continut repetat in bucla ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending