Televiziunile care au cucerit piata media in 2007 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Televiziunile care au cucerit piata media in 2007

Published

on

Pro TV si Antena 1 au dominat piata media, la capitolul profit, in anul 2007, „mogulii” Sarbu si Voiculescu inregistrand sume de ordinul zecilor de milioane de euro.


Pro TV, cu un profit de 44 de milioane de euro, a reusit sa bata trustul Intact, Antena 1 inregistrand o crestere de 13 milioane a cifrei de afaceri si o evolutie a profitului aproape dubla fata de 2006, cu 21 de milioane de euro, conform bilanturilor pe 2007 publicate de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

In ceea ce priveste bilantul televiziunilor trustului Intact, cu o cifra de afaceri de 65 de milioane de euro, Antena 1 a cunoscut o dublare a profitului: de la 9,4 milioane de euro in 2006, compania a ajuns la 21 de milioane de euro in 2007, se mai arata in datele despre bilantul agentilor economici pentru anul 2007, publicat de MEF.

Si Antena 3 a avut aceeasi evolutie: cifra de afaceri a crescut de la 8,5 milioane la 12,4 milioane de euro, iar profitul net pentru televiziunea de stiri s-a dublat si el.

In schimb, Realitatea Media, care detine licenta postului de stiri Realitatea TV, a pierdut circa 8 milioane de euro, fata de 2006. Romantica, televiziunea pentru femei a trustului, a suferit si ea pierderi nete de peste un milion de euro.

Compania Sport Radio TV Media, cea care detine licenta pentru sport.ro, a terminat anul 2007 cu pierderi nete de 232.000 de euro.
MTV a inregistrat un profit net de 15.000 de euro, la o cifra de afaceri de 2,1 milioane de euro.

Cele mai spectaculoase pierderi s-au inregistrat la trustul Dogan Media International, companie care detine Kanal D, si care a avut pierderi nete importante de 24 de milioane, la o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro. Dogan a intrat abia anul trecut pe piata tv din Romania.

Un declin a avut in 2007 si televiziunea Prima TV (SBS Broadcasting Media), al carei profit a scazut de la 17 milioane de euro incasate in 2006, la 1,5 milioane de euro pierderi nete in 2007.

Advertisement

Sursa: Ziare.com

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. alina pop

    27 august 2008 at 07:29

    ma mira faptul ca protv si-a dublat profitul in 2007 cand ei difuzeaza numai stiri si filme in reluare iar antena 1 pt audienta l-ar pune pe diaconescu in direct si in redifuzare . de kanald d ce sa mai zic au filme bune dar in rest mai au de mancat ! toata stima pentru realitatea tv imi place f mult si antena 2 e ok , prima tv au cateva emisiuni bunicele , mondenii spre exemplu si mai sunt ceva productii reusite la tvr 1 si 2…!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending