Tendinte pentru iluminat de interior in 2021 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Tendinte pentru iluminat de interior in 2021

Published

on

Nu putem să ne imaginăm cum ar fi să trăim măcar o zi fără electricitate, iar iluminatul casei are rolul nu doar de a ne asigura confortul vizual, ci și pe cel de a ne crea și mai mult acea idee de cămin pe care ne-o dorim cu toții.

Atunci când spui iluminat de interior, majoritatea oamenilor se gândesc la lustra din mijlocul tavanului, eventual niște aplice, spoturi și cam atât. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu susțin că ne putem transforma total locuința cu ajutorul unor corpuri de iluminat amplasate strategic, și de aceea nu trebuie să privim totul doar prin prisma utilității și atât. Dar hai mai bine să vedem care ar fi tendințele de iluminat de interior în acest an, și poate câteva dintre ele se vor regăsi și în locuința ta.

 

Stilul eco se impune în preferințe

 

În ultima vreme, stilul eco s-a impus în preferințele specialiștilor în amenajări interioare și nu numai. Prin urmare, acea tendință de întoarcere la natură, cum se spune, se va observa mult mai lesne acum, dar și în anii următori. Materialele prime folosite pentru piesele de mobilier și obiectele decorative sunt bambusul, răchita, ba chiar și ratanul, iar în ceea ce privește iluminatul de interior, surpriza este și mai mare: lămpi din marmură, granit, ba chiar și beton. Sună ciudat? Deloc, mai ales dacă privești imaginile.

 

Ilumnat pe șină

Advertisement

 

Până acum nu demult, iluminatul pe șină părea ceva rezervat strict spațiilor comerciale. În prezent, se observă o tendință a celor care își amenajează locuința să apeleze la aceeași metodă pentru iluminatul artificial deoarece este mult mai confortabil. Ai libertatea de a muta lămpile după bunul plac, îți poți ajuta unghiul de incidență a sursei de lumină, și astfel te poți juca practic cu luminile și umbrele. Acest tip de iluminat de interior este potrivit pentru bucătărie, pentru cei care se bucură de un living generos, sau pur și simplu pe hol.

Plafonierele, mereu la modă

 

Dacă ideile de mai sus ți s-au părut prea îndrăznețe pentru tine, să știi că nici în 2021 și nici în perioada imediat următoare plafonierele nu vor fi demodate. Cel puțin așa ne asigură specialiștii în amenajări interioare, așa că poți apela în continuare la această soluție, mai ales dacă ai preferat stilul minimalist pentru locuința ta.

 

Lămpi suspendate

 

Advertisement

Aminteam ceva mai sus despre stilul minimalist, care se pare că devine preferatul celor mai mulți. Este și normal, mai ales dacă ne gândim la anul trecut, pe care am fost nevoiți să îl petrecem mai mult în casă. Și, dacă până acum ne plăcea să avem locuințele destul de ”încărcate”, acum simțim mai mult decât oricând nevoia de spațiu. De aici și preferința celor mai mulți pentru stilul minimalist. În materie de iluminat de interior, aceasta înseamnă că acele lămpi industriale, la care s-au folosit metal, lemn și sticla de la bec sunt foarte apreciate acum.

 

Formele geometrice revin în tendințe

 

La începutul anilor 70 erau la modă acele lămpi cu forme simple geometrice, dar nu au avut prea mult succes. Acum, când stilul minimalist se impune în preferințe, se observă că oamenii au început din nou să le prefere, deoarece aduc un plus de eleganță locuinței.

Fără îndoială că acest an este unul în care simplitatea este cuvântul care se impune în amenajări interioare, în creațiile vestimentare și multe altele. Forma, dar și materialul din care sunt create corpurile de iluminat de interior sunt cele care contează.

Specialiștii în decorațiuni interioare susțin că în anul 2021, și mai mult ca sigur și cel care îi va urma, corpurile de iluminat la modă vor fi cele sferice, cilindrice sau chiar hexagonale. Nu este vorba numai de artificii stilitice, care să dea mai multă personalitate spațiului, ci avem de a face cu un corp de iluminat care oferă o bună vizibilitate, inslusiv în spațiile generoase.

Pentru persoanele care nu vor încă să renunțe la vechile tendințe în amenajarea casei, dar nici nu le resping din start pe cele care apar, specialiștii au o soluție: candelabre cu forme geometrice. Acestea au avantajul că nu sunt niște corpuri de iluminat chiar ”rigide”, așa că se pot adapta ușor modului în care ai ales să îți amenajezi locuința.

Advertisement

 

Retro și industrial, dar ceva mai rafinat

 

Fără îndoială că în acest an stilul industrial este ”pe val”, urmat de aproape de cel retro. Evident, puțin mai rafinate decât modul în care ne-au obișnuit până acum. La o simplă analiză a corpurilor de iluminat aflate acum în tendințe, se observă folosirea unor metale mai uluitoare, tonurile de culoare sunt mult mai bogate, iar mulțimea de modele este de-a dreptul copleșitoare. Multe dintre ele te duc cu gândul mai degrabă la adevărate opere de artă decât  niște simple corpuri de iluminat, dar acest lucru nu poate să fie decât în avantajul utilizatorilor acestora, nu-i așa?

Prin urmare, dacă inteționezi ca anul acesta să îți amenajezi locuința, nu uita să îi adaugi și câteva detalii specifice stilului industrial, iar iluminatul de interior este perfect pentru așa ceva. Nu îți fie teamă să încerci ceva nou, pentru că în prezent stilul industrial nu mai este acel stil oarecum brutal cu care te-a șocat prima dată. Dimpotrivă, analizează cu atenție noile tendințe și vei rămâne plăcut surprins de propunerile specialiștilor în amenajări interioare. Lumea evoluează, așa că trebuie să ții pasul. Din fericire, este mult mai simplu acum!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending