Connect with us

Sport

Tenis: Gilles Simon îşi va apăra titlul la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Published

on

Reclame

Gilles Simon, Andreas Seppi, Florian Mayer şi Mihail Iujnîi se numără printre favoriţii turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy ediţia 2013, singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Est dotat cu premii în valoare totală de 410.200 de euro.

În cadrul ediţiei cu numărul 18 a acestei competiţii, care va avea loc la Arenele BNR din Bucureşti în perioada 20-28 aprilie, vor fi prezenţi şi cei mai buni jucători români ai momentului, Victor Hănescu şi Horia Tecău.

Gilles Simon (locul 13 ATP), triplu campion la Bucureşti, în 2007, 2008 şi 2012, porneşte ca favorit în cursa pentru apărarea titlului BRD Năstase Ţiriac Trophy. Francezul revine în România după un start de sezon bun, cu două semifinale jucate la Marsilia şi Rotterdam şi după un an 2012 în care a bifat două semifinale de Masters 1000 (Paris şi Monte-Carlo), alte trei semifinale de ATP 250 (Nisa, Montpellier şi Brisbane), o finală la Bangkok şi titlul de la Bucureşti.

Andreas Seppi (20 ATP), revine pe zgura bucureşteană din poziţia favoritului numărul 2. Italianul a debutat anul acesta cu o performanţă notabilă în cadrul Grand Slam-ului din Sydney, reuşind să acceadă în faza semifinalelor. În 2012, Seppi a cucerit două titluri ATP 250, la Belgrad şi Moscova şi a disputat alte două finale, la Belgrad şi Moscova.

Austriacul Florian Mayer (27 ATP) îşi dispută şansele repetării performanţei de la Bucureşti, din 2011, atunci când a cucerit primul său titlu din carieră. În cursa pentru cucerirea celui de-al doilea trofeu BRD Năstase Ţiriac Trophy, se regăseste şi compatriotul său Jurgen Melzer (48 ATP). Melzer, deţinător al titlului în 2006, îşi caută revanşa, după ce anul trecut s-a retras de pe tablou, ca urmare a unei accidentări suferite la antrenament.

În premieră, pe tabloul din acest an este prezent şi jucătorul rus Mihail Iujnîi, fost număr 8 ATP, dublu-semifinalist la Australian Open, deţinător a 8 titluri la simplu şi 3 la dublu. Fabio Fognini (Italia, 36 ATP), Horacio Zeballos (Argentina, 39 ATP) şi Viktor Troicki (Serbia, 44 ATP) completează lista primilor 8 favoriţi ai turneului. Cel mai bun jucător român la simplu, Victor Hănescu (55 ATP) va fi şi el prezent pe tabloul principal al turneului.

Horia Tecău, campionul BRD Năstase Ţiriac Trophy la dublu, îşi va apăra trofeul alături de Max Mirnîi, jucător cu 9 turnee de Grand Slam în palmares. Tecău speră să repete performanţa de anul trecut, atunci când a cucerit titlul de la Bucureşti, după ce acesta nu mai fusese deţinut de un jucător român de la victoria cuplului Andrei Pavel/Gabriel Trifu din 1998.

Organizatorii turneului de la Bucureşti anunţă că biletele şi abonamentele ediţiei 2013 vor disponibile spre vânzare începând cu data de 20 martie 2013 pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim.

AGERPRES

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending