Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Televiziune

Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Teodor Meleșcanu, personalitate de referință în politică românească, a condus diplomația în momente cheie pentru Statul Român, precum votul românilor din Diaspora, în timpul prezidențialelor din 2014. În acel an, Teodor Meleșcanu, ales Ministru de Externe cu numai câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, a trebuit să rezolve această spinoasă problemă, însă lucrurile nu au avut efectul dorit. Iată ce a răspuns demnitarul atunci când jurnalista Denise Rifai i-a adresat invitatului o întrebare roșie referitoare la acest aspect intens dezbătut la vremea respectivă.

“E greu de spus, au fost niște modificări legislative care permit votul prin corespondență. (…) Un al doilea element este legat de faptul că oamenii care trăiesc în străinătate, pur și simplu nu se înregistrează la consulate pentru a avea tabele, pentru a se ști cam câți ar veni la vot. Este, dacă vreți, o anumită reticență (…). În momentul în care nu te înscrii în registrul de la consulat nu poți să ai o statistică … (…). În funcție de aceste înscrieri, se pot face sectiile de votare (…) Dar se poate face vot prin corespondență, de ce nu se face? (…) Pentru că <unii> stau acolo și provoacă înghesuială pentru a da o anumită direcție votului celorlalți cetățeni (…) Este vorba, pur și simplu, de a crea un anumit val care să conducă lumea să voteze în favoarea unuia sau a altuia …”, a răspuns Teodor Meleșcanu la întrebarea “Cine are interesul să întrețină hosul la vot în Diaspora?”

Tot în campania din 2014, Teodor Meleșcanu se pare că l-ar fi <ajutat> pe fostul Prim-Ministru al României, Victor Ponta, atunci când Traian Băsescu l-a acuzat pe acesta că a fost agent acoperit. Și alți lideri politici l-ar fi acuzat, la acea vreme, pe Teodor Meleșcanu că ar fi inițiat și susținut o hotărâre de Guvern, din 2013, în care au fost secretizate numele ofițerilor acoperiți, tot pentru a-l proteja pe Victor Ponta.

“Habar nu am, nu știu, și nici nu mă interesează! Ce pot să va spun este că într-adevăr, Victor Ponta era în campanie electorală, atunci. În rest nu am ce să vă spun (…) nu ține de atribuțiile Directorului de Informații Externe (…) Sigur, asta nu înseamnă că nu există niște <legături>”, a răspuns demnitarul la întrebarea “Este Victor Ponta ofițer acoperit?” adresată în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending