Țestoașa roșie, Aventuri fără pereche și Guvernul copiilor, în colecția EducaTIFF online - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Țestoașa roșie, Aventuri fără pereche și Guvernul copiilor, în colecția EducaTIFF online

Published

on

             Țestoasa roșie, Aventuri fără pereche și Guvernul copiilor sunt trei dintre filmele care completează colecția EducaTIFF online, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro). Catalogul de filme online pentru copii și adolescenți, lansat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la începutul lunii octombrie, cuprinde acum 10 lungmetraje și 10 scurtmetraje pline de fantezie și emoție, pentru copii cu vârste începând de la 5 ani.

 

Părinții, dar și profesorii au la dispoziție filme atent selecționate de curatorii EducaTIFF, programul de educație cinematografică al TIFF, ca puncte de pornire pentru discuții despre familie, prietenie, maturizare, dificultăți ale vârstei, condiții sociale diferite, prejudecăți. Detalii despre cele 20 de filme, dar și ghidurile de conversație pot fi consultate aici: https://tiff.ro/educatiff/educatiff-online.

 

O experiență memorabilă va fi vizionarea în familie a animației multi-premiate Țestoasa roșie / La tortue rouge (r. Michael Dudok de Wit, 10+), o poveste care trece, poetic și delicat, prin marile etape ale vieții unei ființe umane, pornind de la un naufragiu pe o insulă tropicală, premiată la Cannes 2016 și nominalizată la Oscar. Aventuri fără pereche / The Oddsockeaters (r. Galina Miklínová, 6+) va aduce râsete și voie bună, pentru că s-a descoperit cine ne lasă cu șosetele desperecheate! Niște creaturi mici și haioase, pe care noi, oamenii, nu le putem vedea.

 

Cum văd lumea de mâine copiii de azi ? 100 de copii își imaginează cum va arăta planeta în următorii 100 de ani în Guvernul copiilor (6+), un proiect transmedia realizat de Ioana Mischie. Dar cum percep societatea de acum adolescenții care trăiesc în locuințele sociale din Franța ? Documentarul Swagger (r. Olivier Babinet, 12+) le descoperă problemele, visele și ambițiile, dar și ce înseamnă să ai swag!

 

Advertisement

Despre vise vorbește și Backstage (r. Andrea Sedlácková, 13+), un musical despre adolescenți care încearcă să depășească dificultățile care vin odată cu participarea la un show de talente. Emoționant, Supa Modo (r. Likarion Wainaina, 9+) ne duce departe, în Africa, unde o fetiță de 9 ani care suferă de o boală terminală se întoarce acasă. Mama și sora ei unesc micul lor sat pentru o cauză comună: aceea de a o convinge că are puteri speciale și că este, de fapt, o supereroină.

 

Premiate în festivaluri internaționale pentru copii, filmele EducaTIFF online sunt o alternativă necesară la conținutul dominat de produse mainstream. Cele 20 de titluri pot fi vizionate pe bază de abonament pe platforma de streaming TIFF Unlimited, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), pe teritoriul României. Profesorii din rețeaua Teach for Romania au acces gratuit la filmele EducaTIFF online.

 

EducaTIFF este un proiect al Asociației Festivalul de Film Transilvania.

Parteneri: TIFF Unlimited, Administrația Fondului Cultural Național, Teach for Romania
Sponsori: Tenaris SilcoTub
Parteneri media: Totul despre Mame, SuntParinte.ro
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending