Connect with us

Film

Detalii de necrezut de pe platourile de filmare din Romania a peliculei „The Nun”: regizorul a avut „o intalnire paranormala“

Redactia Radar de Media

Published

on

„The Nun/Călugăriţa: Misterul de la mănăstire“, thriller-ul horror filmat în întregime în România, poate fi vizioant în cinematografele din toată ţara. Detalii inedite din culisele proiectului au fost dezvăluite chiar de cei mai importanţi membri ai echipei. Regizorul britanic Corin Hardy (43 de ani), care se declară un sceptic, a povestit că la Mogoşoaia a avut parte de o întâmplare paranormală.

O producţie New Line Cinema, „The Nun“ explorează încă un colţ întunecat al universului „The Conjuring“, ale cărui filme au doborât recorduri şi au înspăimântat spectatori din toată lumea. În plus, în noul lungmetraj vor putea fi descoperite locuri-cheie din România, care timp de 38 de zile au devenit decor pentru filmul care şi-a propus să readucă teroarea în cinematografe. În România, filmul este distribuit de Warner Bros. Pictures prin Vertical Entertainment.   „The Nun“ este regizat de Corin Hardy („The Hallow“) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, responsabil de toate filmele din franciza „The Conjuring“. Protagonişti sunt actorul nominalizat la Oscar Demian Bichir în rolul Părintelui Burke, Bonnie Aarons („The Conjuring 2“) în rolul Măicuţei Demonice, Taissa Farmiga („American Horror Story“) în rolul Maicii Irene, Jonas Bloquet („Elle“) în rolul unui sătean de-al locului şi Ingrid Bisu („Toni Erdmann“) în rolul Măicuţei Oana.

„Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“ descoperă originile demonului Valak, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2“. După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a Calugăriţei Demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni“. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

Câteva dintre cele mai interesante detalii de culise:

 • Scenariul a fost de la început gândit pentru România. „The Nun“ a fost filmat la Castelul Corvinilor, Castelul Bethlen din Criş, în tunelele de la Mogoşoaia, în Sighişoara, la Copşa Mare, la Palatul Parlamentului şi în studiourile Castel Film.
 • Despre Castelul Corvinilor, scenaristul Gary Dauberman a declarat: „Ne aflam în inima Transilvaniei, am coborât din maşină şi am privit pentru prima oară în viaţă un castel. Era atât de frumos încât mi-a tăiat respiraţia“.
 • Designerul de producţie Jennifer Spence a construit un platou lângă Castelul Corvinilor şi o nouă intrare, pentru care a angajat artizani locali, şi totul a fost atât de convingător încât în momentul în care Bichir a intrat pentru prima oară pe noua poartă a crezut că este adevărata intrare în castel. De asemenea, proprietarii castelului au fost atât de încântaţi de porţiunea nou construită, încât au cerut ca platoul de filmare să rămână intact pentru îmbogăţirea castelului.

 • S-a construit şi un cimitir, în curtea Castelului Bethlen, plin cu pietre funerare degradate, cruci şi clopote de mormânt.
 • Pentru că în România este interzisă filmarea în interiorul bisericilor, echipa de producţie a construit o biserică din impunătoarea Mănăstire Sfânta Carta în studiourile Castle Film. Construcţia a durat şapte săptămâni. Dauberman a remarcat: „Totul s-a potrivit de minune. Mănăstirea Stânta Carta pare a fi dintr-un film horror realizat de Hammer, situată pe un deal şi înconjurată de cruci. A fost perfect“.
 • La Studiouile Castel Film a fost construit şi setul „The Tomb Room/Camera cavourilor“, iar în film vor putea fi observate o serie de măşti mortuare care au avut drept model feţele unora dintre cei mai importanţi membri ai echipei: regizorul Corin Hardy, scenaristul Gary Dauberman, directorul de imagine Maxime Alexandre şi producătorul executiv Michael Clear.
 • În timp ce filma o scenă tensionată (şi una dintre cele mai complicate) la Mogoşoaia, regizorul Corin Hardy a avut o întâlnire supranaturală cu ceea ce el crede că au fost fantomele a doi soldaţi români. „Chiar dacă sunt un fan al genului horror şi mi-am petrecut toată viaţa creând monştri, în sinea mea sunt un sceptic care încă aşteaptă momentul în care mă voi întâlni cu o entitate supranaturală pe care s-o consider reală… şi exact asta mi s-a întâmplat în fort. Monitoarele nu se aflau pe coridor, ci într-o cameră complet izolată şi întunecată. Fiindcă mişcarea camerei necesita un dolly lung, acesta era poziţionat încă de la intrarea pe coridor şi până la ieşire. Am intrat în camera monitoarelor şi am văzut doi tipi aşezaţi pe scaune în stânga mea, i-am salutat şi m-am aşezat cu spatele la ei, urmărind monitoarele timp de 15 minute în timpul filmării. Eram entuziasmat că filmarea a ieşit bine şi m-am întors ca să-i întreb dacă au văzut că ieşise perfect. Însă nu se mai afla nimeni acolo. Şi nici scaunele nu existau“.
 • Despre această întâmplare, Bostănescu a declarat: „E un om deosebit de simpatic, avea oricum o predispoziţie către lumea asta mai ciudată, e pasionat de paranormal“.
 • Întreaga echipă de producţie a primit binecuvântarea unui preot ortodox la Castelul Corvinilor. Au existat totuşi şi povocări mai ciudate. Chiar în ziua în care preotul era programat să vină la Castel, echipa a fost împiedicată să ajungă pe platouri din cauza unei turme de capre care bloca drumul.
 • Amuzâdu-se pe acest subiect, dar şi ca o trimitere ironică, directorul de producţie de la Castel Film, Cristian Bostănescu, a declarat: „Dacă aş fi la frâiele acestei ţări, aş marşa foarte tare pe ideea: «Vai, ce ţară frumoasă şi de groază avem». E un brand de ţară totuşi“.
 • O altă întâmplare stranie a fost că în drum spre Criş, echipa a simţit un miros apăsător de ars în acelaşi punct al drumului, în fiecare zi, fapt pentru care nu a existat nicio explicaţie.

 • Cristian Bostănescu a dezvăluit că echipa din străinătate a fost fascinată de locurile frumoase din România. „Le-a plăcut mult, drept urmare, unii dintre ei au şi venit după filmări să-şi facă vacanţa în România. S-au legat şi prietenii, relaţii, colaborări, e normal când petreci atât de mult timp împreună zi de zi pe coclaurile patriei“.
 • De altfel, Demian Bichir a declarat: „Mi-au plăcut locurile spectaculoase în care se desfăşoară acţiunea şi mi s-a părut că Părintele Burke e unul dintre cele mai ofertante personaje. Scenariul a fost foarte bine scris, complex şi profund în foarte multe feluri“. Machiajul Călugăriţei Demonice a fost realizat manual şi dura aproximativ trei ore pentru a fi aplicat. Gilham a mărturisit că prima dată când a văzut-o pe Bonnie Aarons complet costumată şi machiată a fost de-a dreptul îngrozită. De asemenea, regizorul Corin Hardy nu şi-a putut imagina pe nimeni altcineva în rolul Călugăriţei Demonice: „A fost foarte important ca Bonnie să joace rolulul. Desigur, în viaţa de zi cu zi nu e înfiorătoare, dar atunci când e machiată şi poartă veşmintele de călugăriţă, are o prezenţă înfiorătoare. A fost extrem de tulburător“. Restul distribuţiei a fost de acord. Bichir notează: „Ţin minte că am turnat o scenă în care mă rugam şi ştiam că Bonnie urma să fie în spatele meu întrupând-o pe Călugăriţa Demonică. Şi doar umbra ei m-a făcut să mi se ridice părul pe gât. A fost înfricoşător“. Şi lui Farmiga i s-a părut tulburătoare prezenţa ei: „Mi-am dat toată silinţa, mai ales noaptea, să nu-mi dau voie să mă gândesc că acel chip demonic va veni către mine“. Aarons este încântată că a reuşit să aibă un asemenea impact chiar şi asupra colegilor ei: „Asta îţi doreşti întotdeauna ca actor, să te strecori în mintea publicului. Ador faptul că oameni din toată lumea m-au căutat pentru a-mi spune că sunt bântuiţi şi au coşmaruri din cauza Călugăriţei Demonice“.
 • De-a lungul realizării filmului, au existat şi trimiteri către celelalte filme „Trăind printre demoni“, inclusiv fotografia unui grup de călugăriţe şi o cruce din filmul „Annabelle: Creation“. Ochii de vultur ai unora dintre spectatori vor găsit cuvântul „Valak“ ascuns în copacii din pădure, pe cadrul ferestrei Măicuţei Victoria, pe plăcuţele de înmatriculare ale vehiculului care transportă bagajele şi în diverse articole din Criş.
 • Designerul de costume, Sharon Gilham, s-a dus la Muzeul Ţăranului Român şi s-a informat cu privire la costumele tradiţionale româneşti. Majoritatea costumelor din film au fost realizate în România.
 • Crucifixul de la gâtul Părintelui Burke a fost găsit într-o piaţă din România, e un crucifix antic din Franţa.

 • În tot acest proces a fost angrenată zi de zi, doar din România, o echipă de aproximativ 150 de persoane. „A fost un film la care nu prea s-a spus «nu». Regizorului şi părţii creative li s-a dat cam tot ce au cerut“, a măturisit directorul de producţie de la Castel Film, Cristian Bostănescu.
 • Nu s-a filmat la Castelul Bran pentru că deşi este spectaculos la exterior, este mic în interior şi nu e deloc uşor de lucrat, nu oferă libertatea regizorului şi actorilor să se joace. În cazul în care nu ar fi putut filma la Mogoşoaia, opţiunea secundară a fost Conacul de la Hereşti. „Stabilitatea nu e punctul nostru forte, al românilor. Se mai schimbă un director şi te trezeşti că nu mai ai voie să filmezi, fără a ţi se oferi explicaţii, şi atunci mereu trebuie să ai un plan de rezervă“.

Daca ti-a placut acest articol, citeste si „Universul „The Conjuring”: o serie de filme horror bazate pe cazurile reale ale sotilor Warren”.

Foto: IMDb/ Instagram

Sursa: Adevarul.ro

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Sezonul Iubirii aduce la DIVA o „Idilă în paradis”

Avatar

Published

on

            Filmele romantice de vară de la DIVA sunt difuzate duminica, de la ora 16:00, iar data de 9 august aduce o nouă premieră: „Idilă în paradis” (Retreat to Paradise, 2020).

 

Într-un peisaj tropical de vis, Ellie (Melanie Stone) are grijă de Jordan (Casey Elliott), care se reface în urma unei răni serioase la umăr. Problema este că atitudinea lui morocănoasă o determină pe Ellie să-și dorească să plece cât mai departe de el și să-l lase singur cu durerea.

Recuperarea cere timp și pe masură ce ajung să se cunoască, Jordan începe să vadă că Ellie este tot ceea ce el își dorește de la viață și poate doar să spere că și ea simte la fel. În ciuda atitudinii sale, soarele, marea și atmosfera de vacanță lucrează în favoarea lui.

 

Sezonul iubirii continuă cu filmul „Dragoste la Daisy Hills” (Love at Daisy Hills, 2020), programat duminica viitoare, pe 16 august. Urmăriți DIVA pentru doza săptămânală de romantism și filmele de vară din Sezonul iubirii.

 

Urmărește DIVA în social media:

Facebook: www.facebook.com/divaromania/

Instagram: @diva_romania

Comentarii

Continue Reading

Film

Duminica filmului românesc vă invită să vă amintiţi de cei mai frumoşi ani, cu îndrăgita producţie „Liceenii”

Avatar

Published

on

            Pe 9 august, Duminica filmului românesc este dedicată regizorului Nicolae Corjos în vara în care cineastul a aniversat 85 de ani. „Liceenii” (1986), de la ora 13.10 şi „Pădurea nebună” (1982), de la ora 20:10, sunt doar două dintre producţiile care reamintesc telespectatorilor TVR 2, despre talentul inegalabil al cineastului.

 

Filmele seriei „Liceenii” (1986), în regia lui Nicolae Corjos, au marcat mijlocul anilor ’80. Devenite un adevărat fenomen cinematografic, producţiile s-au bucurat de o popularitate extraordinară şi în deceniile ce au urmat, iar protagoniştii – Oana Sârbu, Ştefan Bănică Jr. şi Mihai Constantin – s-au transformat în idolii generaţiilor cu matricolă şi bentiţă.

„Cred că farmecul peliculei „Liceenii” de aici pornește, din stăpânirea acelor mișcări interioare care îngăduie fiecărui erou „să vină în față”, fără ostentație. Există așadar, în film, eleva model, dar evidența modelului nu supără, și băiatul harnic aflat în cumpănă, și băiatul bun, „dar cu lipsuri”, și descurcărețul simpatic și fata despre care nu știm prea multe, dar care are personalitate și haz din belșug etc.”, scria în 1986 ziarul „Informația”, la rubrica Cronică de film.

Povestea melodiei „Ani de liceu”

Element central, genericul „Ani de liceu”, a devenit un adevărat imn pentru generaţii de liceeni. Melodia a fost cerută de regizorul Nicolae Corjos lui Florin Bogardo pentru filmul „Liceenii”, iar cei doi colaboraseră anterior la pelicula „Declarație de dragoste” (1985). „Ani de liceu” urma să fie momentul central al coloanei sonore, interpretat de protagoniștii Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu (care se lansase deja în muzica ușoară).

Iniţial, regizorul Nicolae Corjos nu a apreciat cântecul, considerându-l monoton. Cei doi tineri actori nu au reușit o interpretare convingătoare, astfel încât s-a apelat la duetul Bogardo–Stela Enache. Versurile cântecului au fost considerate scandaloase de către cenzori din pricina tonului ironic în care era prezentată activitatea școlară a elevilor de liceu.

„Am sute de piese în repertoriu, dar dacă nu cânt asta tot degeaba. Vă vine să credeţi, „Ani de liceu” are 34 de ani… Surprinzător e că tinerilor care nu mă ştiu, nici pe mine, nici pe Florin Bogardo, dacă le spun despre „Ani de liceu” fac imediat legătura”, povestea Stela Enache într-un interviu.

 

„Liceenii”, rampă de lansare pentru actorii din distribuție

Ştefan Bănică Jr, Oana Sârbu, Mihai Constantin și Tudor Petruț, care ne-au încântat în rolurile lui Mihai, al Danei, al lui Ionică și al lui Șerban, au evoluat extraordinar după această producție. Iată ce fac astăzi, la 34 de ani după lansare. Cariera lui Ștefan Bănică Jr. s-a desfăşurat cu mare succes atât în televiziune sau film, cât şi pe scenele teatrelor sau cele muzicale, cu concertele rock’n’roll. Oana Sârbu – eleva Dana Vasilescu, iubita lui Mihai – și-a găsit locul pe scena dedicată jazz-ului, într-un band, dar şi în muzica uşoară.

Mihai Constantin, Ionică în „Liceenii”, este unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național București. Fiu al marelui actor George Constantin și al mezzosopranei Iulia Buciuceanu, sora actriței Tamara Buciuceanu (care a jucat la rându-i în „Liceenii”, în rolul lui Isoscel), Mihai a dat mai departe ștafeta actoriei fiului său. Matei, fiul lui Mihai Constantin, și Radu Ștefan, fiul lui Ștefan Bănică Jr, au jucat împreună la TNB în piesa „Totul în grădină”, la fel cum tații lor au jucat împreună în „Liceenii”.

Cesonia Postelnicu, eleva Geta, este în prezent actriță a Teatrului Național București, unde joacă în piesele „Cinci femei de tranziție” și „Idolul și Ion Anapoda”. Tudor Petruț era Șerban Pascu, elev olimpic la matematică și preferatul profesoarei Isoscel. Acum, în viața reală, este profesor de matematică. Însă nu în România, ci în America, unde s-a stabilit la câțiva ani după Revoluție. Tot peste Ocean, Tudor, rivalul lui Bănică la inima Oanei în film, și-a împlinit visul de a deveni scenarist și a devenit gazda unei emisiuni.

 

Depănaţi amintiri frumoase, duminică, 9 august, la Duminica filmului românesc:

13:10 Liceenii (România, 1987), Distribuţia: Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru.

20:10 Pădurea nebună (România, 1982), Distribuţie: Florin Zamfirescu, Horaţiu Mălăele, Valeria Sitaru.

 

Comentarii

Continue Reading

Film

Sâmbăta aceasta „Grăbeşte-te încet !”, dar nu şi la comedie pe TVR 1. Actorul Radu Gheorghe povesteşte cu bucurie întâmplări din culisele filmului

Avatar

Published

on

            TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet !”, în regia lui Geo Saizescu. Cu această ocazie, actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul lui Bebe Ciupercuţă, povesteşte cu mare drag despre întâlnirea cu marii actori din distribuţie, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante din culise.

 

Din distribuţie fac parte nume importante ale scenei româneşti ca Tamara Buciuceanu Botez, Dem Rădulescu, Cornel Vulpe, Stela Popescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Nicu Constantin, Ileana Stana-Ionescu. Cu umor și ironie, filmul poartă titlul proverbului latin, „Grăbește-te încet !” (Festina lente) şi ne îndeamnă să ne aplecăm asupra unor principii importante de viață: sinceritatea şi dragostea. Pelicula prezintă pățania directorului Dumitraşcu (Dem Rădulescu), un om onest, dar veşnic grăbit, care accidentează un tânăr aiurit, ce mergea pe mijlocul străzii (interpretat de Radu Gheorghe). După ce, iniţial, fuge de la locul faptei, şoferul se întoarce, dar nu-şi mai găseşte victima. Ca din senin, tânărul accidentat reapare în viaţa eroului, bulversându-i familia cu încurcături comico-sentimentale.

 

„Să fii partenerul unora dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor nu a însemnat doar o imensă bucurie, ci un adevărat curs de actorie de film pe care l-am luat !”

„Distribuindu-mă în filmul Grăbeşte-te încet !, Geo Saizescu mi-a oferit şansa  să joc lângă unii dintre cei mai mari actori ai perioadei aceleia şi, poate, unii dintre actorii cei mai mari ai tuturor timpurilor.” […]

 

„Era cât pe ce să rămân cu porecla Fifi…”

„Nici nu ştiam că am acest nume în film… Bebe Ciupercuţă… pentru că în dialogurile mele cu actorii nu s-a pomenit numele meu din film. Sigur, în scenariu era, mi-am învăţat rolul, dar mi-a ieşit din minte, nu se pomenea numele meu în film. În amintirile mele au persistat şi persistă ce au remarcat spectatorii: era cât pe ce să rămân cu porecla FIFI… şi asta pentru că era foarte sonor în film, într-una dintre replicile mele (care se repeta), îi spuneam actriţei Tania Filip, parteneră în film, „Fii cuminte, fii cuminte!”, iar unii dintre spectatori au asociat numele acesta, Fifi, cu năzdrăvăniile globe-trotter-ului care şi-a propus să înconjoare pământul mergând pe jos. […]

„Iar asta mă cam încurca, pentru că sărisem peste lecţia cu pupatul ! Mi-a scos peri albi turnarea scenei…”

„[…] Pentru mine, sărutul era şi rămâne un act intim, pe care nu îl filmezi şi în niciun caz la anunţul: fiţi atenţi, acum !, iar eu mă pup la comandă cu domnişoara asta… sau cu doamna sau cu cine e necesar şi veniţi să vedeţi ! Nu, nu veniţi să vedeţi nimic, deloc ! Rămâneţi acasă unde sunteţi ! Eu mă pup cu ea în parc sau acasă, sau într-un loc intim, în care ne exprimăm sentimentele de dragoste… Se spune că sărutul e o promisiune pentru mai mult ! E, păi ce facem ? Filmăm şi mai mult ? Acesta a fost chinul meu ca actor în acea perioadă: să fiu socotit june prim şi asta pentru că, mai devreme sau mai târziu, trebuia să pup fata, partenera. Iar în acest film, partenera mea, Tania Filip, a trebuit să suporte sărutul meu, dar sper că ea a reuşit să se transpună mai bine în pielea personajului… Deşi o iubeam în film, totul era perfect până la faza cu pupatul… Mi-a scos peri albi turnarea scenei ! Din fericire, a fost doar un singur pupat şi, mă rog, poate câteva duble, şi oricum, în rolul globe-trotter-ului, o tăiam repede de acolo, plecam”.

 

Întâlnirile cu actorii din Grăbeşte-te încet, frumoase prietenii profesionale

Radu Gheorghe se cunoştea cu mai toţi actorii din distribuţia filmului, dar nu este timp să te bucuri de aceste întâlniri în măsura în care ţi-ai fi dorit: „Ne ştiam din teatru cu majoritatea actorilor, eu îi cunoşteam din teatru, şi ei începuseră să mă cunoască drept un cal breaz, care face tot felul de comedii, care plac publicului, jucam deja la Naţional. De exemplu, cu Dem Rădulescu, am avut în film o relaţie care a consolidat colaborarea profesională pe care o aveam din Teatrul Naţional. Cu Tania Filip – cu care atunci ne-am cunoscut ca actori, o relaţie foarte bună pe platourile de filmare, iar după filmări, s-a consolidat o frumoasă prietenie profesională. Iar cu Tamara Buciuceanu, am dezvoltat o relaţie profesională specială, eu am propus organizatorilor şi împreună am făcut un turneu în Statele Unite.

Dar din păcate, în timpul filmărilor, nu ai timp, nu reuşeşti să te bucuri de relaţiile astea, vine machiajul, trebuie să intri repede în pielea personajului într-un timp foarte scurt, să îi găseşti personajului cele mai importante trăsături şi să i le pui în valoare, să iasă ceva credibil. În teatru e altfel, ai mai mult timp, o lună, poate două să tot exersezi personajul şi să interacţionezi cu ceilalţi colegi”. […]

 

Radu Gheorghe, un globe-trotter în propria viaţă, la fel ca personajul său din comedia Grăbeşte-te încet !

„Bebe Ciupercuţă mi s-a potrivit ! Poate nu atât numele, cât caracterul personajului, felul lui de a fi. Şi eu, ca şi personajul interpretat în film, eram un globe-trotter, nu ocoleam pământul, ci încercam să îl parcurg. […] Şi eu, ca şi personajul meu, eram firi sportive: caiac, înot, windsurf, călărie, unele dintre ele făcute cu mult entuziasm în Institutul de Teatru.  Acum pot recunoaşte că plecam de la socialism ştiinţific şi mă duceam la călărie sau la bazinul de înot. Orice era mai bine decât teorie. Toate acestea, alături de simţul umorului, pe care îl moştenesc din familie, consolidat apoi în întâlnirea cu mari actori, în filmele în care am jucat, m-au recomandat pentru acest rol. […]

„Dacă nu abordam cariera artistică, poate eram și eu pe lângă Patzaichin – el canoist, eu caiacist…”

„Eu fiind din Tulcea, vă dați seama că, vrând-nevrând, am avut o viață sportivă. Unchiul meu m-a aruncat în apă de când eram mic, el fiind lângă mine. Zice: „Acum, înoată!”, până la urmă, am înotat, de frică, de ne-frică, din prima zi. Am înotat și, Dunărea fiind acolo, asta era, asta făceam, și distracția, și sportul nostru de zi cu zi. […]

Dacă nu abordam cariera artistică, poate eram și eu pe lângă Patzaichin – el canoist, eu caiacist. Dar n-a fost să fie așa. Am făcut școala de muzică din clasa I, la vioară, și până la urmă nici vioară n-am făcut, că mi-a fost inoculat microbul teatrului și zic: „Dom’le, încerc și eu o dată. Dacă e, să nu trăiesc cu un cui în suflet că n-am încercat. Asta îmi place”. În definitiv – mi-am zis eu atunci, adolescent fiind – în teatru, poți să folosești muzica, poate e un atu important să cunoști și un instrument, să poți să cânți, pe când în muzică nu te apuci să faci comedie acolo, la vioara a treia… să începi „da’ eu mai știu un banc, stați, opriți puțin Simfonia a V-a, știu eu una mai bună!”. Iar calculul lui, până la urmă, a funcționat: „Cum-necum, i-am păcălit pe cei din comisie – comisia fiind Sanda Manu și Octavian Cotescu, cei care m-au luat sub aripa lor ocrotitoare ca pedagogi, m-am dus la clasa Sanda Manu și am jucat și în clasa paralelă, Octavian Cotescu – așa că am trecut ușor de la sport la muzică și, până la urmă, la teatru, unde iată că mi-au folosit toate, și pasiunea mea de sportiv, până acum”.

 

„Dar uneori vântul suflă din spate şi poate te împinge unde trebuie !”

[…] Mulțumesc lui Dumnezeu, sunt fericit că am apucat să joc în Grăbeşte-te încet !, un film care a rezistat în timp, mă bucur privind la colegii mei, mulți dintre ei dispăruți acum, de la care am învățat meserie – știți că se spune că meseria de actor se învață toată viața. Și trebuie să recunosc că încă învăț, atât de la mai marii actori ai noștri, cât și de la cei mai tineri. Practic în continuare meseria de actor, atât cât pot și mă ajută Dumnezeu.

Vă invit să vedeți spectacolul „Ludwig, Niccolo & Jo”, un spectacol de divertisment teatral și muzical, în care sunt trei actori – eu, colegul meu de la Teatrul Bulandra, Mihai Bisericanu și mai tânăra noastră parteneră, actriță și ea, Georgeta Ciocârlan. Vom juca în parcul Muzeului Cesianu, pe Calea Victoriei 151, pe 20 august, la ora 20.00. În aer liber, păstrând distanța fizică – doi metri în stânga, în dreapta, în față, în spate – dumneavoastră, ca spectatori, veți fi feriți de orice contact, vi se va lua temperatura la intrarea în grădină, e de preferat să aveți măști, totuși, că sunt actori știrbi, care scuipă (dar nu la așa mare distanță), sper să fie timp frumos… Dar noi să fim sănătoși ! Eu am să vă rog din când în când, dacă veți purta mască, să scoateți masca, să văd dacă râdeți sau plângeți; dacă râdeți, continuăm și vom continua așa, cu voie bună, trecând pandemia și măcar să rămânem sănătoși la cap. Vă mulțumesc și vizionare plăcută sâmbătă, la TVR 1 !”

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0