Theodor Stolojan va fi lansat oficial în cadrul Conferinţei Naţionale Anuale a PD-L care are loc astăzi la Sala Palatului din Bucureşti. În faţa a aproape 5.000 de democrat-liberali veniţi din toată ţara va fi lansat şi programul de guveranre al PD-L, intitulat “Gândim altfel”.

Theodor Stolojan a anunţat la sfârşitul lunii august că îşi va depune la partid candidatura pentru funcţia de prim-ministru. El a mai precizat atunci că nu va candida la un post de parlamentar la alegerile din toamnă. Alţi doi lideri ai PD-L, Vasile Blaga şi Adriean Videanu, ale căror nume au fost vehiculate pentru scaunul de premier, au anunţat că nu sunt interesaţi de această funcţie.

Dacă Traian Băsescu va mai câştiga un mandat, există şanse ca acesta să aibă o relaţie non-conflictuală cu un posibil cabinet Stolojan. Stolojan are avantajul pregătirii economice şi al unei experienţe, scurte, dar stabile, în fruntea Guvernului. De asemenea, el se bucură de o bună imagine în finanţele internaţionale, câştigată la Banca Mondială.

Sursa: www.realitatea.net