Connect with us

ALL MEDIA

TIFF 2013:10 pentru FILM, la a doua ediție

Avatar

Published

on

Ediția a doua a programului 10 pentru FILM, inițiat anul trecut de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, aduce în atenția publicului, a presei și a cineaștilor alți 10 actori talentați de teatru, între 6 și 8 iunie 2013, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc.

10 pentru FILM își propune să promoveze figuri noi în filmul românesc și vizează actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producții autohtone.

Actorii vor beneficia de materiale de prezentare – broșuri, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist -, vor participa la workshopuri şi întâlniri şi vor fi prezentaţi spectatorilor, jurnaliştilor şi oamenilor din industria filmului – regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.

Cei 10 pentru FILM au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Oltiţa Cîntec, Cristina Rusiecki, Oana Stoica, Cristiana Gavrilă, Andreea Iacob (dramaturg şi regizor de teatru) şi Răzvan Penescu (editor al portalului LiterNet).

Actorii selectați la această ediție sunt: Claudia Ardelean (Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe), Balázs Bodolai (Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca), Eliza Noemi Judeu (Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău), Nicoleta Lefter (Teatrul Odeon, Bucureşti), Călin Stanciu Jr. (Teatrul Naţional din Timişoara), Rareș Florin Stoica (masterand UNATC), Silvia Török (Teatrul German de Stat din Timişoara), Mihaela Trofimov (Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), Cătălin Vieru (Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova), Irina Wintze (Teatrul Național din Cluj).

Claudia Ardelean
Data naşterii: 14 noiembrie 1984

Este absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie. Este actriţă a Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, unde a jucat în peste 10 spectacole, şi a colaborat cu Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, Teatrul 74 din Târgu Mureş şi Teatrul Municipal Turda. A participat la numeroase ateliere de teatru, coordonate de David Esrig, Yves Marc, Rainer Dobernig, Walter Anichhofer etc. A jucat în scurtmetrajul „Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici”, în regia lui Lucian Ţion.

Balázs Bodolai
Data naşterii: 2 decembrie 1980

Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală „Szentgyörgyi István” , Târgu-Mureş, secţia Actorie. Este actor al Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. A colaborat cu regizori precum Tompa Gábor, Andrei Şerban, Robert Woodruff, Silviu Purcărete, Alexey Levinskiy. A participat la workshop-uri coordonate de Yoshi Oida, David Esrig, Andrei Şerban, Jean-Jacques Lemetre etc. A fost nominalizat de două ori la Premiile Uniter, în 2012, pentru Cel mai bun actor în rol secundar, şi în 2005, pentru Debut. A obţinut Premiul „Teplánszky” pentru cel mai promiţător actor la Festivalul de Teatru din Kisvárda, Ungaria, 2005, şi Premiul „Hunyadi László”, 2005.

Eliza Noemi Judeu
Data naşterii: 27 iulie 1977

Este absolventă a Universităţii Hyperion, Facultatea de Arte, secţia Actorie, şi este actriţă a Teatrului Municipal George Bacovia, Bacău. A colaborat cu regizori precum Claudiu Goga, Theodora Herghelegiu, Muriel Manea şi joacă în spectacole de teatru independent. A scris scenariul şi a regizat filmul de mediumetraj „Dragostea”, după romanul lui Mircea Cărtărescu.

Nicoleta Lefter
Data naşterii: 10 septembrie 1982

Este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu”, Iaşi, secţia Teatru, şi este actriţă a Teatrului Odeon, Bucureşti. Colaborează, de asemenea, cu Teatrul Naţional din Bucureşti, UNTEATRU, Green Hours şi Teatrul Act. A jucat în peste 20 de spectacole de teatru, atat in tara cât şi în străinatate. Unul dintre cele mai importante roluri este C din spectacolul „Trei femei înalte” de E.Albee, pentru care a primit premiul publicului în cadrul Festivalulul „Maratonul de teatru”, Bucureşti. A participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Avignon cu spectacolul „Cannin Felin”. A colaborat cu regizori importanţi de teatru precum Radu Afrim, Alexandru Dabija, Andrei Şerban, dar şi de film, Cristian Mungiu şi Francis Ford Coppola.

Călin Stanciu Jr.
Data naşterii: 13 septembrie 1986

Este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică, secţia Actorie. Este actor al Teatrului Naţional din Timişoara şi colaborează cu Teatrul Odeon din Bucureşti. A jucat în peste 10 spectacole de teatru, colaborând cu regizori precum Radu Afrim, Alexander Hausvater, Mihai Mănuţiu. În film, a interpretat rolul lui Alex în „Anaconda 4 Trail of Blood”, în regia lui Don E. Fountleroy.

Rareş Florin Stoica
Data naşterii: 1 iulie 1989

Este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie. În present, este masterand anul II la UNATC la clasa lui Gelu Colceag. În 2011 a început colaborarea cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru spectacolul „Băiatul din ultima bancă”, în regia lui Cristian Theodor Popescu, rol titular pentru care a fost nominalizat în 2013 la Premiul UNITER pentru Debut. A participat la cursurile Academiei Itinerante Andrei Şerban de la Ipoteşti, în 2011, şi Mogoşoaia, în 2012, şi la diferite workshop-uri susţinute de Mihai Mihalcea, Cristian Theodor Popescu, Florin Şerban, David Esrig, Florin Fieroiu, Robert Cohen, Judith Koltai etc. A jucat în diverse scurtmetraje realizate în cadrul Facultăţii, printre care şi „E.L.I.S.A”, în regia lui Hadrian Gavriliuc (UNATC).

Silvia Török
Data naşterii: 20 februarie 1987

Este absolventă a Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie, promoţia 2011. În timpul facultăţii a colaborat cu regizori precum Radu Afrim, la Teatrul Naţional Cluj Napoca, şi M.C. Ranin, la Teatru de Artă Deva. Este actriţă a Teatrului German de Stat din Timişoara. A participat la workshop-ul „Şcoala de Vară Master Class «Gheorghe Dinică»”, în 2012, în Burghausen, Bavaria, atelier conceput şi condus de David Esrig, şi la ateliere coordonate de Robert Cohen, Florin Fieroiu, Florin Şerban. Este nominalizată anul acesta la Premiul UNITER pentru debut.

Mihaela Trofimov
Data naşterii: 6 februarie 1973

Este absolventă a Academiei de Arte „Luceafarul”, Bucureşti, Facultatea de Teatru, promoţia 1996. Este actriţă a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, unde a jucat în peste 45 de spectacole, în majoritate având roluri principale. A colaborat cu Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, Teatrul de Stat Oradea, Teatrul „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani şi Teatrul independent „Unteatru” din Bucureşti.
Între anii 2003-2006 a coordonat cercul de mişcare scenică din cadrul proiectului „Terapia prin Teatru”, proiect european cu finanţare PHARE destinat integrării sociale a tinerilor cu dizabilităţi, derulat de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. În film, a jucat în următoarele producţii: „Joi”, regia Hadrian Marcu (2007), „Aurora”, regia Cristi Puiu (2010), „După dealuri”, regia Cristian Mungiu (2012).

Cătălin Vieru
Data naşterii: 24 octombrie 1988

Este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie, şi absolvent al Colegiului Naţional ,,Carol I” din Craiova, secţia Filologie. Este actor al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova şi colaborator al Teatrului ,,Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. A fost nominalizat la categoria Debut a Premiilor UNITER 2012 pentru rolul Hlestakov de la Teatrul ,,Anton Pann”. A colaborat cu regizori ca Janusz Wisniewski, Cristi Juncu, Yiannis Paraskevopulos şi a participat la workshop-uri coordonate de Robert Cohen, Andrei Şerban, David Esrig, Florin Fieroiu, Mihai Mihalcea, etc., şi la un atelier de actorie de film coordonat de Florin Şerban. A fost colaborator al studioul TVR Craiova, ca prezentator al emisiunilor „Zona T” şi „Viaţă de Vacanţă”.

Irina Wintze
Data naşterii: 14 iunie 1963

Este absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, secţia Actorie. Este actriţă a Teatrului Naţional din Cluj, unde a jucat în spectacole regizate de Eli Simon (S.U.A.), Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, Sanda Manu, Gábor Tompa, Mona Marian. În 2007, a fost nominalizată la Gala Premiilor UNITER – Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul Fedra din Iubirea Fedrei, de Sarah Kane, un spectacol de Mihai Măniuţiu, realizat la Teatrul de Stat din Arad.
În anul 2009 a participat la cursurile de vară ale Academiei Athanor din Germania, organizate de regizorul David Esrig. Este asistent universitar la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În film, a jucat în scurtmetrajele regizate de Cristian Pascariu: „Beţişoare Rock’n’Roll” (2010), „Dincolo de muntele meu” (2011), „După un an” (2012).

Comentarii

Radio

PRO FM se relansează sub sloganul OPEN RADIO

Avatar

Published

on

            PRO FM se relansează sub sloganul OPEN RADIO ! Atitudinea OPEN, pe care echipa radioului a tradus-o mereu în distracție, curaj și prietenie autentică, are acum o nouă imagine. Procesul de rebranding reprezintă cel mai mare upgrade al radioului din ultimii 23 de ani.

 

Timp de 27 de ani, PROFM a marcat generații, a deschis inimi și poftă de libertate și a luat mereu distracția în serios. Iar azi, PROFM a decis să pună în lumină valorile care l-au consacrat, pentru a le putea integra într-o imagine nouă. Acum, când viitorul trebuie pregătit cu optimism, PROFM e mai deschis ca niciodată să ia în piept orice provocare. E creativ și plin de energie. E OPEN RADIO.

 

Totodată, acest rebranding este și o etapă esențială în angajamentul radioului de a fi alături de oameni deschişi, cu distracție și muzică bună, de toate tipurile. De a avea un impact pozitiv în fiecare zi. Noul radio are un nume îndrăzneț, scris dintr-o bucată: PROFM, așa cum vrea să fie, deschis la idei, provocări și trăiri noi, deschis să asculte, să încerce, să-și depășească limitele. PROFM înseamnă curaj și acceptare, nebunie și schimbare, evoluție și asumare, distracție și noutate, cele mai fresh hituri din zori până în noapte și o prietenie de durată cu oamenii.

 

Ca orice lucru care are curajul să fie upgradat, noul logo a luat naștere din vechia imagine. Păstrează esența și culorile deja consacrate, dar merge într-o zonă modernă, orientată spre viitor. Grafica lasă loc jocului și vine să susțină perfecțiunea prin imperfecțiune, ca un reminder că este necesar să fii OPEN, pentru a realiza că imperfecțiunea înseamnă, de fapt, oportunitate.

 

            „Acest rebranding e un nou capitol al dezvoltării radioului. Păstrează esența a ce suntem, a ce a fost PROFM dintotdeauna, dar e mai modern, mai OPEN la ce e nou, orientat către viitor. Noua arhitectură de brand traduce personalitatea radioului și sensul în care vrem să evoluăm. Suntem OPEN la tot ce e nou și provocator alături de ascultători. E vorba de dialog și puterea de a fi deschis.

 Învățăm zilnic unii de alții, ne distrăm împreună și ne binedispune aceeași muzică bună. Ne-am dat seama că relația pe care o avem cu aceștia și spiritul nostru, al întregii echipe, nu se mai regăseau în identitatea de brand veche. Iar 2020 a fost și este cel mai puternic imbold pentru schimbare și, totodată, cel mai bun exemplu că trebuie să fim OPEN cu toții”, anunță PROFM.

 

Campania de lansare a acestui rebranding este la fel de îndrăzneață și invită oamenii să aibă curaj să transforme un „nu” în „DE CE NU?”. E un reminder să nu-ți mai amâni planurile, să nu mai pui pe hold visurile, să nu lași îndoiala altora să stea în calea curajului.

 

Manifestul dă voce acestui îndemn prin intermediul unor vedete OPEN, care au pornit pe drum alături de PROFM. Sunt oameni care traduc filosofia PROFM prin tot ce fac. Oameni curajoși și pasionați, care au avut un vis pe care l-au transformat într-o mare realizare. Care nu s-au oprit la primul „de ce ?”, nici la al doilea sau la cel de-al 23-lea, ci au rămas deschiși în fața fiecărei noi provocări.

 

NOUL PROFM e aici:

Echipa PROFM OPEN RADIO mulțumește artiștilor și oamenilor care i-au fost alături în acest prim capitol: The Motans, Irina Rimes, Emil Rengle, Inna, Feli, Marius Manole, Cristiana Oprea, Delia, Andra și Eva Măruță, Smiley, Ana Maria Brânză Popescu și vocii care a dat glas și extra-emoție: Bruja.

Mulțumiri prietenilor de la Global Records, Hahaha Production, Cat Music, Mediapro Music, Andra Music, Delia, Seek Music, Roton Music și echipei care a zis „DE CE NU ?” din prima: agenția de creație ontheroof, casa de producție – POINTS Media și regizorul & DOP: Khaled Mokhtar.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Radio

Cosmin Cernat, în grila de toamnă Radio Impuls, cu un talk-show de duminică

Avatar

Published

on

            Grila de toamna Radio Impuls vine cu o surpriza uriasa pentru ascultatorii postului. Din 20 septembrie,  in fiecare duminica, de la ora 12:00, Cosmin Cernat va fi gazda emisiunii „Invitatul de 12”, un talk-show relaxat, dar si provocator, presarat cu umor si picanterii din lumea mereu surprinzatoare a showbiz-ului.

 

Cu o experienta uriasa in televiziune, unul dintre cei mai buni comentatori sportivi, intervievator redutabil si foarte apreciat de un public divers, Cosmin Cernat va pune o serie de intrebari invitatilor sai, menite sa dezvaluie personalitatea acestora,  sa scoata la lumina lucruri nespunse pana acum, dar si sa faca amiezile de duminica mai frumoase. Invitatii lui Cosmin Cernat vor fi personalitati marcante, voci cunoscute din playlist-ul Radio Impuls, celebritati din lumea muzicala si nu numai. Umor, inteligenta, povesti, toate acestea vor fi pe undele radio odata cu emisiunea „Invitatul de 12”, din 20 septembrie, in fiecare duminica, de la ora 12:00.

Toamna si-a intrat oficial in drepturi la Radio Impuls, emisiunile consacrate urmand sa faca deliciul ascultatorilor. Totul incepe cu o explozie de glume, informatii si muzica, dimineata, de la 7:00, ora de la care matinalii Radu Tibulca si Orlando Ivan dau „Scularea!” tuturor romanilor, in fiecare zi a saptamanii, de luni pana vineri. Dupa o vacanta bine-meritata, cei doi simpatici matinali sunt gata sa le ofere celor care ii asculta, doza uriasa de energie si buna dispozitie, astfel incat ziua sa inceapa in forta.

           Alexandra Enasoaie isi asteapta ascultatorii, de la ora 10:00, cu Morning Latte”, apoi Uzina de Dume” continua, de la 13:00,  cu doza de glume pe banda rulanta, oferite cu generozitate de Stefan Coroian si Mihai Nicoara.

 

De la ora 16:00, Mihai Hinda este „Bara la bara”, asa cum i-a obisnuit de atata timp pe fanii Radio Impuls. In fiecare seara, de la 19:00, DJ Even Steven da drumul distractiei la maximum, pregatind totul cum se cuvine pentru ceea ce urmeaza de la 22:00, emisiunea „Hit dupa Hit”, cu cea mai tare muzica.

 

In weekenduri, sambata si duminica, de la ora 8:00, Cosmin Dimancescu da tonul relaxarii cu „Hit Break”. In fiecare sambata, de la 12:00, la HOT40, Alin Scrob le ofera ascultatorilor Radio Impuls, un top al celor mai difuzate piese ale momentului, urmand ca emisiunea „Hit dupa Hit” sa tina mai departe ritmul muzicii bune, de la 15:00.

 

In fiecare duminica, de la ora 12:00, Cosmin Cernat se afla in dialog surprinzator cu „Invitatul de 12”, timp de o ora, urmand ca „Hit dupa Hit” sa isi tina fanii aproape de radio, cu cele mai bune piese ale momentului.

Radio Impuls ofera ascultatorilor un program de infotainment, adresandu-se unui public urban, dinamic, dornic de continut fresh.  Statia s-a alaturat programului Kanal D in martie 2019, odata cu intrarea in Portofoliul Dogan Media International, si reprezinta o retea cu acoperire in cele mai importante orase ale tarii, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Brasov, Tulcea, Bacau, Rasnov, Bistrita si Craiova.

 

Radio Impuls atrage tot mai multi ascultatori de la o zi la alta, semnificativa este cresterea cotei de piata inregistrate in Bucuresti. Reamintim ca studiul de audienta radio al valului al doilea 2020, desfasurat in perioada 27 aprilie – 16 august, a reconfirmat trendul ascendent Radio Impuls. Conform IMAS – Marketing si sondaje SA si Mercury Research S.R.L,  statia a inregistrat o crestere a cotei de piata de 167% in Bucuresti, fata de acelasi val din anul anterior. De asemenea, Radio Impuls a avut o crestere semnificativa de 67% in ceea ce priveste indicatorul Daily Reach %.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Marile premiere ale toamnei se văd gratuit pe AntenaPlay

Avatar

Published

on

            Marile premiere ale toamnei, lansate de Antena 1 în săptămâna 7 13 septembrie, pot fi urmărite gratuit, toată luna septembrie, pe platforma AntenaPlay, de oriunde, oricând şi de pe orice dispozitiv.

 

Primele trei ediţii Chefi la Cuţite, primul episod din ultimul sezon al serialului Sacrificiul, premiera celui de-al nouălea sezon iUmor, primele transformări din cel de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, dar şi premiera X Factor, cu noul juriu: Delia, Loredana, Ştefan Bănică Jr. şi Florin Ristei, toate pot fi vizionate gratuit pe AntenaPlay în luna septembrie.

În plus, telespectatorii iUmor au parte de şi mai mult umor, cu I (mai mult) Umor, un serial ce va însoţi săptămânal fiecare ediţie a emisiunii şi va putea fi vizionat online în fiecare luni, pe AntenaPlay. Tot în această toamnă, abonaţii AntenaPlay vor mai avea parte de o surpriză: Ilona Brezoianu îi va duce pe telespectatori în culisele X Factor cu eXtra Factor, un serial ce poate fi urmărit online, în fiecare duminică.

AntenaPlay oferă 10 canale LIVE, extra conținut nedifuzat la TV, emisiuni preferate în ediții integrale și știri de ultimă oră. Este disponibilă pe toate device-urile: smartphone, smart TV, PC, tabletă sau laptop. Este singurul loc în care se pot urmãri emisiunile produse de Antena TV Group în ediții integrale, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0