Connect with us

ALL MEDIA

TIFF 2013:10 pentru FILM, la a doua ediție

Avatar

Published

on

Ediția a doua a programului 10 pentru FILM, inițiat anul trecut de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, aduce în atenția publicului, a presei și a cineaștilor alți 10 actori talentați de teatru, între 6 și 8 iunie 2013, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc.

10 pentru FILM își propune să promoveze figuri noi în filmul românesc și vizează actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producții autohtone.

Actorii vor beneficia de materiale de prezentare – broșuri, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist -, vor participa la workshopuri şi întâlniri şi vor fi prezentaţi spectatorilor, jurnaliştilor şi oamenilor din industria filmului – regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.

Cei 10 pentru FILM au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Oltiţa Cîntec, Cristina Rusiecki, Oana Stoica, Cristiana Gavrilă, Andreea Iacob (dramaturg şi regizor de teatru) şi Răzvan Penescu (editor al portalului LiterNet).

Actorii selectați la această ediție sunt: Claudia Ardelean (Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe), Balázs Bodolai (Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca), Eliza Noemi Judeu (Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău), Nicoleta Lefter (Teatrul Odeon, Bucureşti), Călin Stanciu Jr. (Teatrul Naţional din Timişoara), Rareș Florin Stoica (masterand UNATC), Silvia Török (Teatrul German de Stat din Timişoara), Mihaela Trofimov (Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), Cătălin Vieru (Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova), Irina Wintze (Teatrul Național din Cluj).

Claudia Ardelean
Data naşterii: 14 noiembrie 1984

Este absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie. Este actriţă a Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, unde a jucat în peste 10 spectacole, şi a colaborat cu Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, Teatrul 74 din Târgu Mureş şi Teatrul Municipal Turda. A participat la numeroase ateliere de teatru, coordonate de David Esrig, Yves Marc, Rainer Dobernig, Walter Anichhofer etc. A jucat în scurtmetrajul „Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici”, în regia lui Lucian Ţion.

Balázs Bodolai
Data naşterii: 2 decembrie 1980

Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală „Szentgyörgyi István” , Târgu-Mureş, secţia Actorie. Este actor al Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. A colaborat cu regizori precum Tompa Gábor, Andrei Şerban, Robert Woodruff, Silviu Purcărete, Alexey Levinskiy. A participat la workshop-uri coordonate de Yoshi Oida, David Esrig, Andrei Şerban, Jean-Jacques Lemetre etc. A fost nominalizat de două ori la Premiile Uniter, în 2012, pentru Cel mai bun actor în rol secundar, şi în 2005, pentru Debut. A obţinut Premiul „Teplánszky” pentru cel mai promiţător actor la Festivalul de Teatru din Kisvárda, Ungaria, 2005, şi Premiul „Hunyadi László”, 2005.

Eliza Noemi Judeu
Data naşterii: 27 iulie 1977

Este absolventă a Universităţii Hyperion, Facultatea de Arte, secţia Actorie, şi este actriţă a Teatrului Municipal George Bacovia, Bacău. A colaborat cu regizori precum Claudiu Goga, Theodora Herghelegiu, Muriel Manea şi joacă în spectacole de teatru independent. A scris scenariul şi a regizat filmul de mediumetraj „Dragostea”, după romanul lui Mircea Cărtărescu.

Nicoleta Lefter
Data naşterii: 10 septembrie 1982

Este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu”, Iaşi, secţia Teatru, şi este actriţă a Teatrului Odeon, Bucureşti. Colaborează, de asemenea, cu Teatrul Naţional din Bucureşti, UNTEATRU, Green Hours şi Teatrul Act. A jucat în peste 20 de spectacole de teatru, atat in tara cât şi în străinatate. Unul dintre cele mai importante roluri este C din spectacolul „Trei femei înalte” de E.Albee, pentru care a primit premiul publicului în cadrul Festivalulul „Maratonul de teatru”, Bucureşti. A participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Avignon cu spectacolul „Cannin Felin”. A colaborat cu regizori importanţi de teatru precum Radu Afrim, Alexandru Dabija, Andrei Şerban, dar şi de film, Cristian Mungiu şi Francis Ford Coppola.

Călin Stanciu Jr.
Data naşterii: 13 septembrie 1986

Este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică, secţia Actorie. Este actor al Teatrului Naţional din Timişoara şi colaborează cu Teatrul Odeon din Bucureşti. A jucat în peste 10 spectacole de teatru, colaborând cu regizori precum Radu Afrim, Alexander Hausvater, Mihai Mănuţiu. În film, a interpretat rolul lui Alex în „Anaconda 4 Trail of Blood”, în regia lui Don E. Fountleroy.

Rareş Florin Stoica
Data naşterii: 1 iulie 1989

Este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie. În present, este masterand anul II la UNATC la clasa lui Gelu Colceag. În 2011 a început colaborarea cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru spectacolul „Băiatul din ultima bancă”, în regia lui Cristian Theodor Popescu, rol titular pentru care a fost nominalizat în 2013 la Premiul UNITER pentru Debut. A participat la cursurile Academiei Itinerante Andrei Şerban de la Ipoteşti, în 2011, şi Mogoşoaia, în 2012, şi la diferite workshop-uri susţinute de Mihai Mihalcea, Cristian Theodor Popescu, Florin Şerban, David Esrig, Florin Fieroiu, Robert Cohen, Judith Koltai etc. A jucat în diverse scurtmetraje realizate în cadrul Facultăţii, printre care şi „E.L.I.S.A”, în regia lui Hadrian Gavriliuc (UNATC).

Silvia Török
Data naşterii: 20 februarie 1987

Este absolventă a Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie, promoţia 2011. În timpul facultăţii a colaborat cu regizori precum Radu Afrim, la Teatrul Naţional Cluj Napoca, şi M.C. Ranin, la Teatru de Artă Deva. Este actriţă a Teatrului German de Stat din Timişoara. A participat la workshop-ul „Şcoala de Vară Master Class «Gheorghe Dinică»”, în 2012, în Burghausen, Bavaria, atelier conceput şi condus de David Esrig, şi la ateliere coordonate de Robert Cohen, Florin Fieroiu, Florin Şerban. Este nominalizată anul acesta la Premiul UNITER pentru debut.

Mihaela Trofimov
Data naşterii: 6 februarie 1973

Este absolventă a Academiei de Arte „Luceafarul”, Bucureşti, Facultatea de Teatru, promoţia 1996. Este actriţă a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, unde a jucat în peste 45 de spectacole, în majoritate având roluri principale. A colaborat cu Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, Teatrul de Stat Oradea, Teatrul „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani şi Teatrul independent „Unteatru” din Bucureşti.
Între anii 2003-2006 a coordonat cercul de mişcare scenică din cadrul proiectului „Terapia prin Teatru”, proiect european cu finanţare PHARE destinat integrării sociale a tinerilor cu dizabilităţi, derulat de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. În film, a jucat în următoarele producţii: „Joi”, regia Hadrian Marcu (2007), „Aurora”, regia Cristi Puiu (2010), „După dealuri”, regia Cristian Mungiu (2012).

Cătălin Vieru
Data naşterii: 24 octombrie 1988

Este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie, şi absolvent al Colegiului Naţional ,,Carol I” din Craiova, secţia Filologie. Este actor al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova şi colaborator al Teatrului ,,Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. A fost nominalizat la categoria Debut a Premiilor UNITER 2012 pentru rolul Hlestakov de la Teatrul ,,Anton Pann”. A colaborat cu regizori ca Janusz Wisniewski, Cristi Juncu, Yiannis Paraskevopulos şi a participat la workshop-uri coordonate de Robert Cohen, Andrei Şerban, David Esrig, Florin Fieroiu, Mihai Mihalcea, etc., şi la un atelier de actorie de film coordonat de Florin Şerban. A fost colaborator al studioul TVR Craiova, ca prezentator al emisiunilor „Zona T” şi „Viaţă de Vacanţă”.

Irina Wintze
Data naşterii: 14 iunie 1963

Este absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, secţia Actorie. Este actriţă a Teatrului Naţional din Cluj, unde a jucat în spectacole regizate de Eli Simon (S.U.A.), Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, Sanda Manu, Gábor Tompa, Mona Marian. În 2007, a fost nominalizată la Gala Premiilor UNITER – Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul Fedra din Iubirea Fedrei, de Sarah Kane, un spectacol de Mihai Măniuţiu, realizat la Teatrul de Stat din Arad.
În anul 2009 a participat la cursurile de vară ale Academiei Athanor din Germania, organizate de regizorul David Esrig. Este asistent universitar la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În film, a jucat în scurtmetrajele regizate de Cristian Pascariu: „Beţişoare Rock’n’Roll” (2010), „Dincolo de muntele meu” (2011), „După un an” (2012).

Comentarii

ALL MEDIA

AUDIENTE TV: Românii au talent, LOCUL 1. Lansarea sezonului 10, lider absolut de audiență!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Telespectatorii au trăit emoția primelor două golden buzz-uri din acest sezon

 Prima seară a noului sezon a adus pe scenă momente unice, iar jurații au fost cuceriți de talentul incredibil al participanților, care a stârnit reacții diverse: ”A fost ca un vis frumos”, i-a spus Andi Moisescu unei concurente. Cei patru jurați, alături de Smiley și Pavel Bartoș, au fost surprinși de talentul celor care au urcat pe scenă, au aplaudat și s-au implicat în momentele pregătite de concurenți.

 

Seara a fost întregită de 2 golden buzz-uri: Gennady Tkachenko-Papizh, imitator de sunete,  l-a făcut pe Smiley să spună: ”Ne-a uimit, vine din altă lume”, așa că el și Pavel Bartoș au decis să-l trimită direct în semifinale. Cu o poveste emoționantă de viață, Erno Varga, tânărul de 31 ani din Oradea care lucrează ca spălător de vase, l-a făcut pe Andi Moisescu să-și ofere primul golden buzz pentru vocea sa. ”Muzica m-a salvat, m-a făcut să stau drept”, a spus concurentul care a început să cânte în corul bisericii, iar acum a făcut pasul spre a fi cunoscut de întreaga lume.

 

Prima ediție a fost de #un10perfect! Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public, obținând cifre de aproape 3 ori mai mari decât televiziunea de pe locul secund! Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 13.3 puncte de rating și 41.7% share, în timp ce postul de televiziune clasat pe locul doi a obţinut numai 4.6 puncte de rating și 14.5% share.

 

Peste 2.6 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:10, peste 3.4 milioane de români au fost cu ochii pe cel mai iubit show de divertisment.

Concurenții care au impresionat juriul și au primit din partea acestora 3 sau 4 DA sunt: Patrizio Ratto, Nadia și Cătălin Rădulescu, The Gummi Guru – George Faining, Mihaela Spinache, Hell Riders, Vlad Ciobanu, Horia Bucur, Wes P, Anamaria Bozga, Kiriku Brothers, Silviu Carabă, Kseniya Simonova și Ștefan Nistor.

Spectacolul continuă vinerea viitoare, de la 20:30, cu noi momente pline de suspans, emoție și bucurie.

 

Românii au talent – #un10perfect

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Antena TV Group, singurul publisher din .ro cu 2 siteuri în Top 10 Brat în luna ianuarie

Avatar

Published

on

Digital Antena TV Group a fost în luna ianuarie 2020 singurul publisher cu 2 siteuri în Top 10 BRAT, www.a1.ro (6.546.330 unici) si www.observator.tv (5.205.758). 

a1.ro, content manager Catalin Oprisan, a lansat în ianuarie şi o categorie numitã Prietenii a1.ro, cu conţinut de calitate, în care li se vor împãrtãşi cititorilor poveşti frumoase, dar şi experienţe din viaţa celor care scriu, cu informaţie diversã, de la parenting, la filme sau travel. Ela Craciun, Andreea Gherasim sau Cãtãlin Anchidin sunt câteva nume care s-au alãturat acestui proiect editorial.

Începutul anului 2020 a mai bifat un lucru important pentru Digital Antena TV Group: preluarea în Regie a mai multor branduri online. Astfel, cele mai importante siteuri culinare din onlineul romanesc (www.bucataras.ro, www.gustos.ro, www.culinar.ro si www.retetaculinare.ro) au intrat în portofoliul Data Management Center, divizie condusã de Mirel Mircea, din care face parte şi departamentul de sales online al Digital Antena TV Group. La fel www.cars.ro, un site premium de informaţie auto, a fost preluat în sistem “regie”, iar porţile rãmân deschise acestei idei şi pentru alte produse de nişã, cu conţinut curat.

De reţinut şi cã Digital Antena TV Group este singurul publisher din România cu 3 canale de Youtube ce au depãşit 1 milion de subscriberi, iar platforma AntenaPlay, construitã de la A la Z de Digital Antena TV Group, este cel mai important player autohton din piaţa de VOD.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Remorci auto si piese de schimb la cel mai bun raport pret/calitate numai la Depozitulderemorci.ro!

Avatar

Published

on

Optiunile pe care le aveti atunci cand sunteti in cautarea unor remorci auto, sunt extrem de multe si variate fata de cum v-ati putea astepta. In functie de destinatia pe care vreti sa i-o atribuiti remorcii, puteti alege dintr-o gama vasta de produse, remorci de diverse tipuri pentru diverse intrebuintari.

Cel mai intalnit tip de remorca ce poate fi observata pe strazi, este acea remorca auto care are o masa maxima autorizata de incarcare de pana la 750 kg. Aceasta poate sa fie utilizata in orice fel de activitate, dupa bunul plac. Aceasta remorca este ideala atunci cand aveti de mutat, de exemplu, articole de mobilier sau bagaje, pentru ca exista si posibilitatea de a fi acoperita, deci in cazul in care ploua, bunurile dumneavoastra  vor putea ajunge la destinatie in stare perfecta.

Trebuie sa retineti faptul ca daca, impreuna cu incarcatura, nu depaseste greutatea de 750 de kilograme, nu este nevoie sa fie dotata cu sistem de franare. In cazul in care trece de aceasta greutate, este necesar sa aveti asigurat un sistem de franare. Exista de asemenea diverse prevederi legale de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa atasati o remorca la un autoturism, prevederi legate de acea masa maxima autorizata, categoria de permis detinuta si asa mai departe.

Fiecare categorie de permis are mentionata la final tipul de remorca auto cu care aveti voie sa circulati asa ca, inainte de a pleca la drum, cel mai bine este sa va aruncati un ochi pe legislatia auto in vigoare.

Acest lucru este exprimat sub forma unui raport intre masa totala a ansamblului de vehicule  cu care se face transportul si masa totala maxima autorizata a remorcii. Spre exemplu la categoria B, ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu trebuie sa depaseasca 750 kg.

In cazul in care si dumneavoastra cautati o remorca 750 kg, Depozitulderemorci.ro va poate oferii cele mai bune solutii pentru nevoile dumneavoastra, atat remorci cu frana cat si fara, cu un ax sau doua, cu aripi din plastic sau metal, de diverse latimi, lungimi si inaltimi si asa mai departe.

O astfel de remorca auto de 750 kg, este mai mult decat ideala pentru persoanele fizice, mai concret pentru aceia dintre voi care sunt nevoiti sa transporte periodic diverse lucruri, fara a mai fi necesara apelarea la firmele de transport marfa, realizand in acelasi timp economii importante atat pe termen scurt, mediu cat si lung in special.

Principalele categorii de produse disponibile pe site-ul celor de la Depozitulderemorci.ro sunt urmatoarele:

  • Remorci auto
  • Piese remorci
  • Trolii manuale Al-Ko
  • Rampe
  • Bare tractiune Al-Ko
  • Osi (Axe) Al-Ko
  • Dispozitive inertiale de frana
  • Accesorii remorci

Toate acestea sunt produse de-o calitate superioara si disponibile la preturi avantajoase, avand posibilitatea dupa cum se poate observa, pe langa achitionarea unei remorci intregi, sa va achizitionati si diverse piese de schimb plus accesorii, numai bune pentru a va putea duce la bun sfarsit planurile.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0