Connect with us

ALL MEDIA

Start TIFF 2013, ediția a 12-a

Avatar

Published

on

În perioada 31 mai – 9 iunie, la Cluj va avea loc cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Zece zile pline de proiecţii speciale, premiere naţionale sau internaționale, ateliere şi masterclass-uri care au ca protagonişti invitați importanţi din industria de film, concerte, expoziţii și multe alte evenimente. 190 de filme din 53 de țări vor fi proiectate pe parcursul celor zece zile de festival și peste 700 de invitați sunt așteptați în acest an la Cluj.

Programul TIFF va cuprinde și în acest an secțiunile tradiționale Competiție, Supernova, Umbre, Fără limită, Ce se întâmplă, documentarule?, Zilele Filmului Românesc, Ziua HBO, Ziua Maghiară, EcoTIFF. O noutate în agenda festivalului o reprezintă secțiunea tematică This is the End/ Acesta e sfârșitul, care explorează apocalipsele globale sau personale, printr-o selecție de filme recente. Grecia și Slovacia sunt în centrul atenției în Focus, cu cele mai reprezentative titluri recente din cinematografiile lor, iar secțiunea 3X3 le aduce un omagiu regizorilor Olivier Assayas, Eyal Sivan și Stephen Frears.

O retrospectivă specială îi este dedicată în acest an cineastului experimental Peter Forgacs.

Secțiunea EcoTIFF aduce, pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, filme care vorbesc despre problemele mediului înconjurător: Chasing Ice (r. Jeff Orlowski), The Age of Aluminium (r. Bert Ehgartner) și Els Últims (r. Roberto San Eugenio). Iar pe 6 iunie, la aniversarea a 15 ani de existență a postului HBO, Ziua HBO la TIFF aduce două producții originale: The Girl (r. Julian Jarrold) și, în premieră absolută, Anul Dragonului (r. Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu).

TIFF-ul revine anul acesta în locații precum Cinema Florin Piersic, Arta, Victoria, Casa de Cultură a Studenților, Institutul Francez, Casa TIFF, inaugurată cu succes la ediția precedentă, Ursus Open Air (Piața Unirii). Muzeul de Artă redevine locul de desfășurare al TIFFArt – o selecție de evenimente, proiecții și concerte dedicate în principal artiștilor din regiune. Castelul Banffy de la Bonțida, una dintre cele mai spectaculoase și mai apreciate locații ale festivalului, va fi gazda, pe 1 și 2 iunie, a unui program cu totul special, Weekend la Castel.

Sâmbătă, 1 iunie, publicul se va putea delecta cu spectacolul Apolodor (muzica pe versurile lui Gellu Naum), susținut de Ada Milea și Dorina Chiriac, o sesiune de gustări și băuturi spaniole tradiționale, un concert de chitară spaniolă, dar și cu proiecția-eveniment, de la 21.30, a filmului mut Blancanieves (r. Pablo Berger). Duminică, 2 iunie, echipa de bucătari „Niște țărani” va pregăti bucate evreiești, iar de la ora 21:30, spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă Manasse (1925), în regia lui Jean Mihail, unul dintre filmele românești mute remarcabile ale anilor 20, într-o proiecție acompaniată live de cvartetul Minima (UK).

Cea de-a 12-a ediție TIFF se deschide cu cel mai recent film al lui Pedro Almodovar, Amanții pasageri. Comedia „morală, orală și ireală, sau nerealistă”, după cum o descrie regizorul, va putea fi văzută în premieră absolută în România, într-o proiecție unică, pe 31 mai, de la ora 20:45, în Ursus Open Air (Piața Unirii) din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentată la TIFF în parteneriat cu Independența Film.

Povestea legendară a exploratorului Thor Heyerdahl și a călătoriei sale epice din 1947, când a traversat Oceanul Pacific pe o plută din lemn de balsa, este subiectul filmului Kon-Tiki (r. Joachim Rønning, Espen Sandberg), proiectat în închiderea festivalului, duminică 9 iunie, în Ursus Open Air. Filmul a fost nominalizat în 2013 la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Printre proiecțiile-eveniment ale celei de-a 12-a ediții TIFF menționăm o versiune restaurată a unuia dintre cele mai controversate filme din istoria cinematografiei, Heaven’s Gate (r. Michael Cimino), un documentar despre celebra operațiune de salvare a unui alpinist, în Himalaya, la care a luat parte românul Horia Colibășanu, The Ridge (r. Migueltxo Molina, Pablo Iraburu), Sound City, debutul regizoral extrem de apreciat al lui Dave Grohl, fostul baterist al trupei Nirvana și solistul Foo Fighters, Earth/ Pământ (1930), capodopera regizorului ucrainean Alexander Dovzhenko, cu acompaniament live al ethno- chaos- band-ului DakhaBrakha, Balkan Melodie, în regia lui Stefan Schwietert, povestea lui Marcel Cellier, cel care a călătorit în Estul Europei pentru a găsi muzicieni și ritmuri puțin cunoscute în Occident și l-a descoperit pe Gheorghe Zamfir, sau Exploratorul, un documentar rememorând expediţia Belgica, produs de Fundaţia Arte Vizuale şi însoţit de un eveniment multimedia complex, Emil Racoviţă, savant, fotograf, desenator, proiect realizat cu sprijinul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național

O altă noutate a ediției va fi Ziua Francofoniei. Pe 1 și 2 iunie, publicul, dar și un juriu alcătuit din cinci tineri cinefili clujeni, va viziona cinci dintre filmele francofone incluse în programul festivalului. Ziua Francofoniei va fi organizată împreună cu Institutele Franceze din Cluj și București și TV5 și se va încheia cu cine-concertul „Bagdad Fantaisie”, orchestrat de artistul Sami Pageaux-Waro pe imaginile filmului mut clasic The Thief of Bagdad/ Hoțul din Bagdad (Raoul Walsh, 1924), cu Douglas Fairbanks.

Pe lângă filme, publicul TIFF va avea parte și de o serie de concerte de neratat. The Tiger Lillies, DakhaBrakha (Ucraina), Sofa Surfers, Ioan Pop și Grupul Iza sunt câteva dintre numele care vor anima serile festivalului.

În cadrul acestei ediții, renumiții cineaști Jiří Menzel și Stephen Frears vor fi distinși cu Premiul pentru Întreaga Carieră / Lifetime Achievement Award, iar actrița Luminița Gheorghiu va primi Premiul de excelență. Pablo Berger, regizorul filmului Blancanieves (10 premii Goya), David Lambert, regizorul și scenaristul filmului Hors les Murs, actrița Franziska Petri (Betrayal), producătoarea Lynda Myles (The Commitments, The Snapper, The Van, Killing Me Softly), directorul de imagine Ed Lachman (Trilogia Paradise, de Ulrich Seidl, Erin Brockovich, Sweet November), regizorul Sebastian Lelio (Gloria, La Sagrada familia) și Cristi Puiu, membru al juriului competiției și autorul campaniei de imagine TIFF 2013, sunt câțiva dintre invitații de marcă ai festivalului.

Expozițiile ocupă și anul acesta un loc important în agenda festivalului. La Muzeul de Artă din Cluj vor putea fi admirate afișele filmelor lui Jiří Menzel, semnate de artiști cehi, în cadrul unei expoziții realizate cu sprijinul Centrului Ceh din București și al Terry Posters din Praga. Mândrie și Beton, de Petruț Călinescu este un proiect video și foto ce a documentat timp de trei ani transformările petrecute în satele tradiționale, în urma masivei plecări la muncă în străinătate; 24 de expresii ale solitudinii, de Mirona Radu, o apologie a stărilor pe care le prilejuieşte singurătatea, în imagini cu caracter profund meditativ; The Danube Exodus, o instalație video a artistului maghiar Peter Forgacs ce documenteză călătoria evreilor din Slovacia spre Palestina, înaintea celui de-al doilea război mondial, ce va fi transferată timp de o lună de la Ludvig Museum Budapesta la Casa Tranzit din Cluj.

EducaTIFF, programul de educaţie media şi cinematografică ajuns la a 5-a ediţie, va pune accent pe proiecţii speciale de film pentru elevi, urmate de dezbateri şi ateliere de film. Let’s Go Digital, un proiect aflat la a 11-a ediție, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film.
În perioada 2 – 6 iunie 2013, la TIFF va avea loc și a doua ediție a Transilvania Talent Lab. Timp de 5 zile, 18 pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri de regie, scenaristică, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, invitați la TIFF.
Un alt proiect care se află la a doua ediție este și 10 pentru FILM, menit să promoveze figuri noi în filmul românesc. 10 dintre cei mai talentați actori de pe scenele din țară, care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema-ul românesc vor fi prezentați profesioniştilor din lumea filmului şi publicului, între 6 și 8 iunie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Programul complet al festivalului precum și toate noutățile celei de-a 12-a ediții vor putea fi găsite pe www.tiff.ro. Posesorii de iPhone-uri și smartphone-uri (Android sau iOS) vor avea acces la cele mai importante informații legate de TIFF (program, locații etc.) prin intermediul unei aplicații speciale, TIFF 2013, ce va putea fi descărcată gratuit.

Pentru prima oară, biletele pentru cea de-a 12-a ediţie vor fi puse în vânzare online în avans, începând cu data de 24 mai, pe www.biletmaster.ro. Începând cu acest an, sistemul de ticketing beneficiază de cel mai modern tip de distribuție a biletelor – sistemul print-at-home. Cumpăratorii primesc biletele în format PDF, la adresa de e-mail indicată, și vin cu ele printate la cinema.

Biletele pot fi achiziționate și de la Cinema Florin Piersic, Cinema Arta, Cinema Victoria, Piaţa Unirii, şi Casa TIFF (doar pentru invitaţi şi persoanele acreditate) începând cu data de 27 mai.

La concerte, prețul unui bilet este 30 de lei. Biletele pot fi cumpărate în avans, de pe www.biletmaster.ro. Pentru petrecerea de închidere a festivalului, din seara de 8 iunie, s-a pus în vânzare un număr limitat de 100 de bilete, la prețul de 100 de lei.

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 31 mai – 9 iunie, la Cluj-Napoca. TIFF Sibiu se întâmplă între 19 și 23 iunie, iar TIFF București se va desfășura între 11 și 17 iunie, la Grand Cinema Digiplex Băneasa.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Consiliului Judeţean Cluj, Institutului Cultural Român

Prezentat de: Ursus

Partener: Vodafone

Sponsor principal: BCR

Mașina oficială: Mercedes Benz

Sponsori: Mastercard, TNT, JTI, Electrogrup, Terapia Ranbaxy, TenarisSilcotub, Energobit, HBO, Nikon, Optical Disc Solutions, Jameson, Aqua Carpatica, Napoca, E-Boda, Microsoft, PMA Invest, GPV Romania

Partener tehnic: BenQ

Partener tehnologic: Brinel

Partener de promovare: Vitrina Advertising

Cu sprijinul: Trend Communication

Co-producători: TVR, TVR Cluj

Susținut de: Intact Media Group

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: TV5Monde, Adevărul, Zile și Nopți, OK!, Dilema Veche, Digi24, Digi Film, Elle, Unica, Viva, Avantaje, Cinemagia.ro, CinemaRx.ro, Ziare.com, Money.ro, Studentie.ro, Liternet.ro, BeWhere, Decât o revistă, Filmreporter.ro, Modernism.ro, Urban.ro, Orasulm.eu, PR Romania, Feeder.ro, Ziarul Metropolis, Cinefan.ro, Artactmagazine.ro, Hipmag.ro, Sub25.ro, amdoar18 ani.ro, getlokal.ro.

Parteneri media locali: Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Radio Cluj, Radio Paprika, Stiridecluj.ro, Filmtett, Transindex, Ziuadecj.ro, Clujlife.com, Cluj.com, Redactiadestiri.ro.

Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

DIGI 24: Generația WhatsApp față în față cu Revoluția de la ‘89

Avatar

Published

on

În curând, se vor împlini 30 de ani de la Revoluția din 1989. Unii dintre noi au trăit acest eveniment, în stradă, alții l-au urmărit cu sufletul la gură la TV și au întâmpinat cu speranțe noua epocă, cea a libertății și democrației. Mulți ne raportăm la acest eveniment istoric cu emoții care amestecă revolta, speranța, teama, mândria, curajul. Dar cum se raportează la Revoluția din ’89 cei care nu au trăit în comunism, născuți în era internetului, a platformelor de socializare și a gadget-urilor?

                                                 Campania Digi241989. Anul care a schimbat lumea” pune “generația WhatsApp” față în față cu istoria recentă într-o serie de evenimente care debutează, astăzi, 19 noiembrie 2019, ora 11:30, la Liceul Teoretic Național și va ajunge, până în 6 decembrie 2019, în alte trei colegii bucureștene, respectiv Spiru Haret, Gheorghe Lazăr și Cantemir Vodă.

Prima întâlnire va prezenta elevilor reportajul Digi24 dedicat implicării Reginei Mamă Elena în salvarea orfanilor evrei în al doilea război mondial și modului în care propaganda comunistă a ascuns implicarea Reginei. Temele următoarelor evenimente sunt arhitectura în comunism, 23 august, fosta zi națională și Propaganda și cenzura comunistă și presiunea regimului politic asupra vieții private.      Întâlnirile cu elevii includ proiecții ale reportajelor din campania Digi241989. Anul care a schimbat lumea” și discuții cu realizatoarea campaniei Elena Tănase (Vijulie) și invitații ei, protagoniști ai reportajelor din campanie. Elena Tănase a explicat de ce este important acest demers:

“Dacă ştii istorie, se cheamă că ştii cine eşti, că ai rădăcini, că ştii să identifici ce e bine şi ce e rău pentru tine şi cei dragi ai tăi. Din nefericire, din cauza dictaturii comuniste, românii au ajuns să creadă că sunt corupţi şi/sau ineficienţi şi că în România lucrurile nu au cum să se schimbe din cauza unor traume sau chiar caracteristici istorice profunde. Nimic mai fals. Românii nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât alte naţiuni. Dar comunismul a rupt complet România de statele occidentale pe care le luase drept model, a zdrobit osatura socială firească şi a generalizat sărăcia. Comparaţia firească cu ţări precum Spania, Franţa sau Marea Britanie e mereu în dezavantajul traiului în România, cei mai mulţi dintre noi uitând că nivelul lui scăzut are cauze teribile. Nici la 30 de ani de la Revoluţie, politicile publice nu au reuşit să recupereze terenul pierdut şi să vindece traumele. Aici intervine informaţia de factură istorică. Exemplele de curaj ale celor care s-au opus abuzurilor din vremea comunismului sunt o sursă de inspiraţie contra greutăţilor prezentului. Dacă mulţi dintre bunicii şi părinţii noştri au reuşit să-şi păstreze mintea limpede şi comportamentul nealterat de agresivitate şi corupţie, noi ar trebui să reuşim în orice proiect profesionist şi făcut cu gânduri bune. Noi suntem liberi şi nu riscăm nimic”, a declarat jurnalista care în ultimii patru ani s-a dedicat proiectelor Digi24 de istorie recentă.

Elena Tănase, realizatoarea campaniilor Digi24 “1990 – Anul 0, era noastră”, “Coroana de Oţel”, “100 de ani de comunism” și “O sută de ani de viitor”, va încheia proiectul dedicat căderii comunismului în Europa cu un documentar de lung metraj despre Revoluţia de la 1989, care va fi difuzat în luna decembrie.

Despre Digi24

Televiziunea Digi24 și platforma online digi24.ro, poziționate de publicul român, pentru al doilea an consecutiv, în top 3 cele mai credibile surse de informare* din România, fac parte din divizia de media a grupului Digi | RCS & RDS.                                                                                                                                          Grupul Digi mai deține primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3 și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

*Reuters Institute Digital News Media Report 2019

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Genti de laptop de la Zevo – ce le defineste ca fiind calitative?

Avatar

Published

on

Un alt gadget indispendabil din randul telefoanelor si al tabletelor este laptop-ul. El poate face mai multe lucruri decat cele doua la un loc, asa ca necesita o marja de protectie corespunzatoare. Precum telefoanele si tabletele dispun de huse de protectie, asa si laptourile isi cer dreptul la ele, mai ales atunci cand sunt transportate.

Totusi, alegerea gentii perfecte pentru laptop nu este una usoara. Avand in vedere multitudinea modelelor disponibile pe piata, alegerea devine vizibil mai grea. In acest sens, Zevo este magazinul pe care tot mai multe persoane il aleg atunci cand vine vorba de achizitonarea unei genti perfecte pentru laptop. In cele ce urmeaza se vor enunta x criterii care indica perfectiunea si calitatea gentilor de laptop de la Zevo.

  1. Dimeniunea gentii

Gentile pentru laptop-uri nu au aceeasi dimeniune deoarece nici modele brandurilor specializate nu produc laptop-urile de o dimensiune standard. De exemplu, notebook-urile au diagonala ecranului intre 11 si 18 inch – deci au nevoie de o geanta speciala.

Gama de genti de laptop de la Zevo este un vasta – cuprinde genti de diferite dimensiuni, create pentru a se plia pe dimeniunile fiecarui model disponibil pe piata la ora actuala.

  1. Stilul gentii

O atentie aparte se pune si pe stilul gentii, pe maniera in care se prezinta. Se recomanda ca alegerea sa se faca in functie de culorile preferate, atunci cand calitatea este deja inclusa in pretul achizitiei, deci nu se afla sub semnul incertitudinii. Aspectul este cel care dicteaza achizitia de cele mai multe ori, iar Zevo este locul perfect in care se pot face cumparaturi in functie de aspect, dupa cum s-a mai spus, calitatea este deja inclusa.

  1. Materialul din care sunt confectionate

Avand in vedere ca laptop-urile sunt gadgeturi de valoare, cu un pret nu tocmai mic, se recomanda sa fie transportate cu grija. Un stimul al duratei lor de viata este si materialul din care este confectionata geanta de protectie, folosita optim si pentru transport.

Pielea naturala se dovedeste a fi un material perfect si pentru confectionarea acestor tipuri de genti. Rezistenta si aspectul sunt criterii ce o propulseaza pe culmile elegantei si rezistentei. O geanta pentru laptop din piele naturala este una sub semnul careia se situeaza siguranta gadgetului.

  1. Numarul buzunarelor disponibile

Pe langa spatiul dedicat laptop-ului, o geanta de protectie trebuie sa aiba si alte asemenea compartimente pentru accesoriile gadgetului. Incarcatorul, castile, cablurile externe de conectare sunt doar cateva dintre accesoriile ce se regasesc mereu in geanta. Cele de la Zevo, de exemplu, au numeroase compartimente ce prezinta siguranta si datorita modului  in care se inchid.

Extra: ce mai furnizeaza Zevo pentru cei interesati?

Din ce s-a discutat pana acum, se pare ca Zevo este doar un magazin ce vinde genti pentru laptop, insa lucrurile nu sunt tocmai asa.

Zevo si-a castigat un loc fruntas pe piata din Romania prin  intermediul gentilor din piele naturala pe care le pune la dispozitia celor interesati. Deviza brand-ului romanesc Zevo si maniera in care sunt create este factorul declansator al trendului Zevo – Pentru ca o femeie nu are niciodata prea multe genti.

Toamna a venit, ca de fiecare data, cu noi propuneri din moda, iar magazinul Zevo s-a conformat cu acest lucru. Astfel, atat doamnele, cat si domnii, pot face achizitii avand siguranta ca acestea se preteaza intocmai pe noile recomandari din lumea modei.

Publicul feminin – incantat de gentile din piele

Femeile sunt cele care cauta mereu orgininalitatea si bunul gust in genti. Totodata, cele care se respecta vor cauta intotdeauna calitatea produsului, ignorand total pretul. O geanta de calitate, din piele naturala, este cea prin intermediul careia se pot crea amintiri de durata. Mai exact, ele sunt imune la trecerea timpului, deci sunt un accesoriu perfect in multe iintre evenimentele importante ce au loc de-a lungul vietii.

Nu in ultimul rand, varietatea modelelor disponibile in magazinul mentionat mai sus are un scop bine definit – satisfacerea si celor mai pretentioase si exigente gusturi.

Zevo, brand consacrat pe piata din Romania, are atat un magazin online – zevo.ro, cat si un showroom in Bucuresti la adresa Calea Dorobantilor 55 – 57, sector 1.  Cele interesate si cei interesati il pot vizita , pentru a se convinge cu ochii lor de calitatea aparte a gentilor, aflate intr-un raport optim cu pretul achizitiei.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Interpreta Viorellya lansează piesa „Sunt bolnavă de iubire”

Robert Mutes

Published

on

Viorellya este o personalitate care reprezintă arta muzicală în Republica Moldova și recent, România. A făcut școală muzicală, studiind pianul și canto. Pe parcursul activității sale artistice a înregistrat primul ei single intitulat: „Dezvăluie-mi Universul”, urmat cu un success de peste 50 de materiale jurnalistice în presa din Republica Moldova, România, Lituania, Statele Unite, Ucraina, colaborări cu companii ca Orange, Smart System.

„Sunt bolnavă de iubire” – Este o producție video realizată cu interpreta Viorellya în Republica Moldova, r-ul Dubăsari, s. Molovata nouă. E un clip abstract, în care suferinta cauzată de dragoste e arătată într-un mod mai straniu, 4 femei care și-au găsit liniștea sufletească într-un spital în care eroina clipului nu e decât o fantomă care nu știe cine ea, cine sunt oamenii din jur și ce căuta ea aici, e clar un lucru că durerea pentru fiecare e diferită, cineva își găsește liniște în mâncare, cineva se închide în sine ca într-o închisoare, altcineva își ascunde fața și se îmbracă mai diferit și acea călugăriță care are o dragoste tainică față de lucrurile pământesti, deși unica dragoste a ei trebuia să fie credința, Viorellya e fantoma, fantoma care a reușit să se transforme din prizonieră a propriei dureri în cea care se eliberează de tot si parcurge acest coridor roșu și se transformă în cea care tratează suferinta ca o etapă care trebuie trecută.

Citește și „Vocile s-au auzit în toată România! Aseară, a treia ediție de knockout-uri Vocea României a fost lider de audiență!”.

Foto: PR / Video: YouTube

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: