Connect with us

Life Style

Tineret in Actiune – sesiune de informare

Published

on

Reclame

Team Work va prezinta schimbul international de tineret WIND

Bucuresti, 4 noiembrie 2008
Organizatia Non-Guvernamentala pentru Tineret Team Work va invita joi, 6 noiembrie, incepand cu ora 18:30, la sesiunea de informare despre posibilitatile tinerilor de participare la proiecte internationale prin programul Tineret in Actiune care va avea loc in Amfiteatrul Balcescu, la Facultatea de Litere – Universitatea din Bucuresti (str. Edgar Quinet, nr. 14). Invitati speciali: Andreea Popovici si Vlad Groza – responsabili Tineret in Actiune.

tineri-in-actiune
2008 – Anul european al dialogului intercultural – a oferit prilejul schimbului de tineret WIND care s-a desfasurat in perioada 6 – 14 august 2008 la Drobeta Turnu Severin si la care au participat tineri din trei tari europene: Romania, Letonia si Italia. Acronimul vine de la titlul proiectului, „What’s in a difference? Knowing ourselves through intercultural dialogue.” („Ce este diferenta? Oglindirea noastra prin dialog intercultural.”), sub egida caruia au stat jocurile si activitatile de cunoastere interculturala din cadrul schimbului (comunicare prin arta, discutii libere, prezentari si seri nationale). Proiectul a urmarit promovarea in randul tinerilor a deschiderii culturale si a atitudinii non-discriminatorii in urma constientizarii diferentelor culturale si a acceptarii diversitatii. Asociatia Team Work va invita sa-i cunoasteti pe cei care au organizat proiectul, sa aflati mai multe despre experienta lor si despre cum tinerii pot participa la proiecte Tineret in Actiune.

Programul comunitar Tineret in Actiune, implementat in perioada 2007-2013, sustine activitatile de invatare non-formala pentru tineri. Programul isi propune sa promoveze conceptul de cetatenie europeana, sa dezvolte sentimentul solidaritatii si al tolerantei intre tineri, sa educe tinerii in sensul respectarii diversitatii interculturale si al dialogului intercultural.

Tineri pentru Europa, unul dintre cele 5 sub-programe operationale ale Programului Tineret in Actiune, favorizeaza cooperarea si solidaritatea intre tarile participante la program. Schimbul de Tineri este una dintre activitatile incluse in sub-program, la care tinerii pot participa si care presupune un parteneriat intre grupuri de tineri din doua sau mai multe tari ce se pot intalni pentru a realiza schimburi de idei, de experienta, pentru a invata, fiecare, despre culturile si tarile partenerilor, stabilind astfel un prim contact cu realitatea europeana.

ONG Team Work are ca scop principal facilitarea acumularii de catre studenti, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. In vederea realizarii acestui scop, Team Work isi propune sa promoveze in randul studentilor o atitudine pozitiva fata de voluntariat si munca in echipa, sa inlesneasca punerea in contact a studentilor cu mediul socio-economic prin desfasurarea de proiecte, activitati educationale si stagii de practica si, nu in ultimul rand, sa valorifice, prin practica, cunostintele teoretice ale studentilor.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati pagina de web www.teamwork.org.ro

Corina Ghioca
Departament Comunicare
Team Work
0766.320.671
corina_ghioca_tw@yahoo.com
www.teamwork.org.ro
corina_ghioca_tw@yahoo.com
http://www.teamwork.org.ro

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending